m4r Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Takie trochę luźne gdybanie nt. tego całego przelogowywania, przypadkowości, etc.: Poczytajcie może trochę o rachunku prawdopodobieństwa. Przy stukrotnym rzucie monetą/kostką/whatever całkiem częste są kilkakrotne powtórzenia tych samych wartości - czyli np. 5 orłów >>> jedna reszka >>> 6 orłów następujących po sobie. Teraz wyobraźcie sobie, że orły to wasze niecelne (0dmg, niebo, gleba, krytyk) strzały, a reszka to strzały celne. To, że macie takie coś świadczy tylko o tym, że generator liczb pseudolosowych w WoT jest po mistrzowsku napisany i po mistrzowsku użyty. To, że wynik jego działania doprowadza do szału, to efekt uboczny. A całe to przelogowywanie może mieć dwa wytłumaczenia: Wylogowując się i logując od nowa resetujesz "swój" token w generatorze, przez co możesz (ale nie musisz) trafić na przychylną kombinację - czy to losowanie graczy, czy losowanie dmg, czy losowanie trafień. Wszystko jedno, co. Jest tylko jeden problem - nikt nie ma wglądu w kod źródłowy, żeby to potwierdzić, albo temu zaprzeczyć. Bodaj w psychologii nazywa się to "czarowaniem". Nikt nie udowodnił, że działa, tak samo jak nikt nie udowodnił, że nie działa, ale każdy stosuje na co dzień: Ile razy ruszaliście myszką w trakcie patrzenia na pasek postępu? Ile razy mówiliście sobie w myślach, śpiesząc się gdzieś i stojąc na światłach: "zmień się, zmień się...". Ile razy patrzyliście na padającą baterię w telefonie, z wyrazem bólu w oczach mówiąc do niej "Jeszcze 15 minut!". Tu jest tak samo - wierzycie, że relog pomaga w przełamaniu złej passy, więc się przelogowujecie. I podświadomie czarujecie grę, mówiąc po cichu "no zacznijże działać". A prawda jest taka, że przelogowujecie się i znika na chwilę stres, związany z nieudanymi bitwami. W związku z tym skupiacie się na grze, a nie na liczeniu kolejnych strzałów za zero. Rozluźniacie się i nagle wszystko zaczyna wychodzić. W tym przypadku zaczarowaliście/odczarowaliście sami siebie. A teraz niespodzianka: Jeżeli przeczytaliście trzy powyższe punkty i nadal będziecie stosować relog, czujcie się poinformowani o jednej rzeczy: Teraz ten relog Wam nie zadziała. Wszystko przez to, że nawet zaprzeczając temu, podświadomie będziecie wiedzieć, że to bujda. Btw, wczoraj zrobiłem na 4502p 13 strzałów, 11 hitów, 5 pen, 1500dmg. Bitwę wygraliśmy. Doszedłem do wniosku, że 128L55 jest goofniane. Nie dlatego, że ja nie umiem nim strzelać, tylko dlatego, że ma zbyt małą penę i zbyt duży rozrzut w porównaniu do innych dział z 9 tieru. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 ta...co ma powiedziec ober jak w 110e4 miał 5 penetracji/dingow pod rząd i skończył bitwę z 0 dmg...a obok mysz pakowała wszystko jak leci w przeciwnika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Nie wiem, który gdzie strzelał i skąd, więc nie wiem, co ma powiedzieć. Gdyby się zamienili miejscami, to może gryzoń by robił ding za dingiem. Cholera wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Trawinny - co innego czytałem na forum wota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Niestety przekroj przez graczy w grze przeklada sie na uzytkownikow forum WoTa ;) uwierz nam na slowo ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Trawinny - co innego czytałem na forum wota Ja czytałem, że kod gry WG wykradło z kryształów pamięci Atlantydy, a patch 0.8.5 pomagają im pisać ludzie jaszczury. Nie rozumiem o co kaman :blink: Edytowane 24 Stycznia 2013 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 co nie zmienia faktu, że dałem się ponieść autosugestii... a mm słabo losuje skoro częściej trafiam na spód niż na topkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Co za gra. Albo rzuca mnie IS'em na IX albo na VII ale gram z takimi lebrami ze prawdopodobienstwo wygranej wynosi 5% ;o A z IX cieżko coś zrobić i to z wolnym czolgiem, nawet premium pociski nie pomagaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Ja tam mam tylko problem taki ze albo trafiam na nabów( w mojej druzynie) albo na nabów plus rng losuje mi strzały w ziemie, w jarzmo, w gasienice za 0 lub rykoszety od d...maryny gdzie normalnie bez celowania włazi... O ile w pierwszym przypadku idzie coś ugrać i nawet w przypadku porażki zarobić, to w 2 szlaq mnie trafia... W tej grze człowiek ma stresa(zwłaszcza przy reloadzie 12+ sek.) gdy ma w tym czasie: 1. trafić 2. nie zdingować! 3. przebić za dmg... .. 4. zdążyć zauważyć że w czasie 2 jego strzałów jego flanka została wybita(ach ci rambo style gracze...) i że czas najwyższy się wycofać, albo...też zaszarżować, zwłaszcza w TD Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ten plik xvm.xvmconfig jest potrzebny w grze? Bo ja go nigdzie nie widze, a chciałbym coś tam pogrzebać w ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 jak go nie ma to xvm leci na domyślnych ustawieniach... ja polecam ten: http://www.curse.com/wot-mods/worldoftanks/wallopmod-xvm-3-0-4-wot-0-8 wrzucić do World_of_Tanksres_mods0.8.3guiflash\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Ja dzisiaj dostałem ekhem jak isem8 strzelałem w bok elc amx i za pierwszym razem zdjąłem mu gąski, za drugim penetracja za zero, a za trzecim znów gąski... Tapatapatap i9001 Edytowane 24 Stycznia 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Co za gra. Albo rzuca mnie IS'em na IX albo na VII ale gram z takimi lebrami ze prawdopodobienstwo wygranej wynosi 5% ;o A z IX cieżko coś zrobić i to z wolnym czolgiem, nawet premium pociski nie pomagaja. jak dla mnie IS jest cienkim czołgiem do tego gram załogą od 75% i bez dodatkowego ekwipunku generalnie męczę się z nim tym mocniej jest to odczuwalne po przesiadce z rewelacyjnego KV-1S Edytowane 24 Stycznia 2013 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Na pewno nie jest cienkim czolgiem. Wystarczy umieć nim grać. Jest to troche wolniejszy, lepiej opancerzony , duzo szybciej ladujacy i z wieksza iloscia HP KV-1S. Jak sie nim gra z VII czy VIII spokojnie daje rade, dopiero z IX niedomaga. Jak mi sie dobrze gra KV-1S to także dobrze mi się gra IS'em. Od kiedy zamontowalem lepsze działo to mam niemal 63% wygranych na nim, średnio ponad 1200 dmg na bitwe oraz efektywność na poziomie 1650 (dane z WOT statistics). Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 jak dla mnie ma za słabą penetrację i nawet tier 8 sporo odbija do topowego działa jeszcze się nie doczłapałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jak robiłem IS wieki temu to pamiętam, że 3/4 walk byłem top tierem i szło mi rewelacyjnie. M103 wreszcie odkryty jeszcze tylko.. wyfarmić kredki na niego. ;/ T32 jest mega, chyba mój ulubiony 8-tier a jeździłem wcześniej IS-3 i KT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Jak robiłem IS wieki temu to pamiętam, że 3/4 walk byłem top tierem i szło mi rewelacyjnie. M103 wreszcie odkryty jeszcze tylko.. wyfarmić kredki na niego. ;/ T32 jest mega, chyba mój ulubiony 8-tier a jeździłem wcześniej IS-3 i KT. połowę walk toczę z tier 9 na topie a jak są jakieś niższe tiery od mojego to jest ich zazwyczaj mało jest jakiś sposób na zablokowanie wychodzenia z trybu snajperskiego poprzez scrollowanie ? Edytowane 25 Stycznia 2013 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 vk3002db to straszne ciach!o, nie wspominając, że jest stockowa i z nieprzeszkoloną załogą, kv-2 i t-150 z nieprzeszkoloną załogą jednak dają radę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 połowę walk toczę z tier 9 na topie a jak są jakieś niższe tiery od mojego to jest ich zazwyczaj mało jest jakiś sposób na zablokowanie wychodzenia z trybu snajperskiego poprzez scrollowanie ? To widocznie coś z MM tego czołgu pozmieniali.. Co do scrollowania to może w bindach coś się da ustawić. vk3002db to straszne [ciach!]o, nie wspominając, że jest stockowa i z nieprzeszkoloną załogą, kv-2 i t-150 z nieprzeszkoloną załogą jednak dają radę... Ja to nawet nic w tym czołgu nie robiłem, po prostu zbijałem gwiazdki i tak doszedłem do pantery. W którymś tam patchu mają go zdegradować o tier niżej, bo rzeczywiście na VII to on jest nieporozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 3002db zostanie na siódemce, bo tak było od zawsze i tak jest nawet na finalnym drzewku niemieckim z już umieszczonym leopardem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Kiedys, za czasow bety gralem 3002db i byl to bardzo fajny czolg. Zwinny, szybki i mial celne dzialo. Na pewno musieli go pogorszyc bo nie byl taki zly jak teraz. O ile pamietam to byl tier nizej od pantery i teraz nie wiem czy panterka byla na VIII tierze czy 3002db na VI. Pamietacie co pogorszyli w 3002db ? Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heex307 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nic nie pogorszyli, w zasadzie to nawet zyskał trochę na buffie L70, a jeszcze wcześniej chwilę po release polepszyli celność 88. Jedyna możliwa zmiana to MM, pamiętam jak grałem nim żeby dostać za darmo pantery i miał świetne losowania, to był chyba największy atut tego meda, z VII i niżej radzi sobie znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dałem wczoraj pograć koledze który gra ruskimi GWTigerem. Ale miałem ubaw. W pierwszej bitwie wyspotowali go nim zdążył jeszcze działo załadować, w drugiej poszło mu trochę lepiej, bo przeładował zanim go wyspotowali, lol. Dopiero w 3 coś postrzelał. Hehe, szkoda ze nie zrobiłem nu zdjęcia, taką miał minę. E50 wymaksowałem, zachwalałem że z 105 fajnie się gra, ale tez był rozczarowany. No ale tak się gra niemcami, łatwo nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 połowę walk toczę z tier 9 na topie a jak są jakieś niższe tiery od mojego to jest ich zazwyczaj mało jest jakiś sposób na zablokowanie wychodzenia z trybu snajperskiego poprzez scrollowanie ? Dziwne, sam nie dawno grałem IS, dopiero od jakichś 100 bitew mam IS-3 i mnie rzadko rzucało na IX tiery, widocznie w ostatniej zmiane MM, musieli coś namieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dałem wczoraj pograć koledze który gra ruskimi GWTigerem. Ale miałem ubaw. W pierwszej bitwie wyspotowali go nim zdążył jeszcze działo załadować, w drugiej poszło mu trochę lepiej, bo przeładował zanim go wyspotowali, lol. Dopiero w 3 coś postrzelał. Hehe, szkoda ze nie zrobiłem nu zdjęcia, taką miał minę. E50 wymaksowałem, zachwalałem że z 105 fajnie się gra, ale tez był rozczarowany. No ale tak się gra niemcami, łatwo nie ma. Czyli co? Obwieszczamy wszem i wobec, i uznajemy za aksjomat następujące zdanie: Niemce i USA som dla graczy, a Ruskie dla lamerów. :lol: Wybaczcie brak pozostałych nacji, ale każdy chyba stwierdzi, że starożytne (tzn istniejące od zawsze w tej grze) frakcje są zdecydowanie ciekawsze, od nowo wprowadzanych. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dziwne, sam nie dawno grałem IS, dopiero od jakichś 100 bitew mam IS-3 i mnie rzadko rzucało na IX tiery, widocznie w ostatniej zmiane MM, musieli coś namieszać. może to kwestia tego o której godzinie się gra wcześniej grałem późno w nocy albo bardzo wcześnie rano teraz grałem 16-18 i rzadko natrafiałem na tier 9, za to połowa meczyków z czołgami na moim poziomie a może to tylko przypadek w każdym razie granie na tier 9 jest frustruące bo bez flankowania nic nie mogę zrobić, a IS na stock jest zbyt wolny na takie manewry + słabsza widoczność + łatwy do zniszczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ja zawsze gram po 22 do max 2-3, ostatnio max do 1, rzadko w dzień, więc raczej zbieg okoliczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ja zawsze gram po 22 do max 2-3, ostatnio max do 1, rzadko w dzień, więc raczej zbieg okoliczności. Niekoniecznie. Zauważyłem, że jeśli rano używam Kw-1S to 9/10 gier mam z teirami 7-8, po południu/wieczorem 8/10 ląduje jako top tank. Pewnie ilość graczy też ma znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Propo dyskusji nt. kolejnego patcha, to znalazłem w jednej z dyskusji na forum wota taki zapis: "Dragon Ridge and Serene Coast will be disabled in 8.4. Bumpy terrain of Prokhorovka, Abbey, El Halluf, and Ruinberg (rounded streets) are going to be addressed. Redshire and El Halluf will undergo some gameplay changes. Swamp and Komarin will be visually reworked and brought back to live. British TD line, (arty not confirmed yet). New line of 2nd germ meds: 4 Tier - VK 2001 DB 5 Tier - DW 6 Tier - VK 3002 DB v1 7 Tier - Aufklarerpanzer Panther (LIGHT) 8 Tier - Indien Panzer 9 Tier - Prototype Arbeltsgruppe 10 Tier - Leopard 1 New premium tanks: Su-100Y and T-35 More Arty nerfs. Removal of arty limit per game." Co do medów: http://forum.worldof...ow-niemieckich/ Czyli fajnie robią, że poczciwą 3002DB dają na VI tier, tam jest jej miejsce. Na VII już tak dobrze jej nie idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ciekawe kiedy pojawią się MBT 2 czy 3 generacji , pancerz reaktywny , nowoczesne pociski HEAT czy APDSFS , systemy w rodzaju ruskich Sztora czy Drozd/Arena . Gra się dalej stacza , a co do VK3002DB i tier 6 - znając życie to wersja z 6 tieru będzie niż VK3002 na T7 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...