Kacimiierz Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Wg nowego ratingu mam 1431.81 eff, to chyba o jakies 80-90 więcej niż miałem poprzednio. Jak bym się sprężył to może i do 1500 bym dobił tylko chyba musiał bym szybko zrobić is3 i sprzedać nędznego ISa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 mi spadł o 15 punktów A mnie o 10 i nagle jestem average... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Jak ktoś będzie grał wysokimi HT to będzie wyżej, natomiat jeśli ktoś kocha piździki to będzie niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Mi spadło o jakieś 20pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) wow, nagle eff mi skoczyl... Efficiency rating 1491.03 ciekawe co pozmieniali, przez 4 miechy miałem non stop 1390-1405 A synkowi spadło o 30...może zaczeli bardziej premiować dmg... Edytowane 9 Lutego 2013 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) W newsie o zmianie naliczania eff podana jest reguła według której jest on teraz liczony: DAMAGE * (10 / (TIER + 2)) * (0.21 + 3*TIER / 100) FRAGS * 250 + SPOT * 150 + (log(CAP + 1,1.732))*150 + DEF * 150; Źródło: Рейтинг эффективность, прощай накрутка захватом базы! Mnie wzrosło o niemal równe 100. Edytowane 9 Lutego 2013 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Zrobilem mala symulacje. Moje aktualne staty skladaja sie na 1275.377875. Zrobilem obliczenia o ile zmieni sie moje eff jesli poprawie jeden (pozostale zakladam sie nie zmienia) z parametrow o 20%. Oto wyniki (ulozone wg wielkosci zmiany): Damage + 20% = 1369.589086 (+7.39%) Fragi + 20% = 1328.186942 (+4.14%) Spot + 20% = 1308.567279 (+2.60%) Cap + 20% = 1308.083473 (+2.56%) Def + 20% = 1295.025351 (+1.54%) Tank tier + 20% = 1252.165476 (-1.82%) Zwracam uwage na fakt ze samo zwiekszenie tieru zmniejsza eff Wyglada na to ze najlepiej jezdzic scautem ktory ma niski tier, zadaje duzy dmg i jest w stanie dobijac (szybki reload). Jakies typy? T127 albo Tetrarch? Chyba jednak Med tier 10 przyniesie wiekszy wzrost eff Edytowane 9 Lutego 2013 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Pytanko o kamuflaż. Czy jest sens trrzymac siatkę jeżeli załoga zrobiła perki 100%camo. Chodzi konkretnie o stugIII, u którego zastanawiam się czy nie zmienić siatki na wentylację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Wyglada na to ze najlepiej jezdzic scautem ktory ma niski tier, zadaje duzy dmg i jest w stanie dobijac (szybki reload). Jakies typy? T127 albo Tetrarch? Jezdze sporo Tetrarchem i nie widac rewelacyjnych rezultatow. A tak z innej beczki - nie odczuliscie ze gra od pewnego czasu (8.0, moze 8.1?) dziala wolniej niz dawniej? Ja juz nie wiem co robic aby nie schodzic ponizej 20 FPS w krytycznych momentach bitwy, rzecz jasna bez obnizania ustawien grafiki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Cały czas polepszają detale przez co wymagania. Kiedyś bez problemu moglem grać na mym lapku a teraz moge tylko o tym pomarzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 ja mam na grilu cammo na 3 całogantach na 100% i na dowódcy na 60%, siatka, ręczny i jak w krzakach stoję to 30-40m i mnie nie widzą - WARTO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Kazdy pojazd jest wykrywany na dystansie <50m niezaleznie ile % camouflage ma zaloga i czy ma siatke czy inny aktywne malowanie i wentylacje ;) http://wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics#Camouflage 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 z doświadczenia wiem, że jest to nieprawda - ponad 1500 gier w kompanii, w tym 900 grillem... nie raz hellcat wykrywał czołgi, które były 30-40 od niego (wykrył, bo skręcały gąsienicami), a najbliżej mnie około 35m przejechał sport i mnie nie wykrył... być może miał na to wpływ environmentCamo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Ciekaw skiny.. wz-132 jagdpz e-100 ;> Jakby ktoś się zastanawiał, to sa skiny z Warhammera 40000 - wz-132 to Chaos Predator, a JPz E-100 to Shadowsword Superheavy Tank. Piękne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 z doświadczenia wiem, że jest to nieprawda - ponad 1500 gier w kompanii, w tym 900 grillem... nie raz hellcat wykrywał czołgi, które były 30-40 od niego (wykrył, bo skręcały gąsienicami), a najbliżej mnie około 35m przejechał sport i mnie nie wykrył... być może miał na to wpływ environmentCamo wykrywanie zależy też od poziomu wyszkolenia przeciwnika, który przejeżdża obok Ciebie. Może miał marne 50% wyszkolenia załogi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Z doswiadczenia wiem ze to prawda. Ponad 14000 bitew z czego sam nie wiem co i czym bo juz sie dawno zagracilem (a ile bylo w becie to tez juz nie spamietam). Proximity spotting to <50m i niestety ani wyszkolenie zalogi ani cammo magia ani nawet One Ring tu nic nie zmienia. Tu nawet visibility checkpoint nie bierze udzialu w obliczeniach. No ale.. moze ja sie nie znam.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Może wypowie się ktoś z większą ilością bitew.. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
windykator_wks Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 http://wiki.worldoft..._Spotting_Range Na intel extreme masters podczas któregoś z meczów komentatorzy o tym gadali, gość podświetlił artę przy nasypie kolejowym na Prochorowce podjeżdzając od jego porzeciwnej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Hetzer z troll gun'em to płacz i rozpacz po drugiej stronie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Trawienny ja pisałem o grach w kompanii, wrzuciłbym replay, ale gram artą i nie będą obiektywne (99% spotów nie robię ja)... jedyne na co mógłbym zwrócić uwagę to na jakieś niewidzialne ściany, laga, albo że żarówa nie zaskoczyła... być może cammo na pancerzu ma jakiś bug, bo dokupiłem niedawno i mimo 5% widać różnicę... inna sprawa - wg różnych źródeł zasięg widzenia to 500m/ 600m... jakim cudem zdjąłem gąski czołgowi z ponad 700m? tak widziałem go zarówno na celowniku jak i na mape... ale tutaj możliwy jest błąd celownika (mod z licznikiem ładowania i lotem peski pod arty) Edytowane 9 Lutego 2013 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) To o czym mówi grzechuk to najzwyklejszy bug, sam miałem przypadek, że zobaczyłem gościa dopiero jak obok niego przejeżdzałem w odległości 20-30m. Pewien znajomy zobaczył przeciwnika jak dopiero w niego wjechał tj. dopiero po uderzeniu. Innym razem wyjeżdzam z za budynku i pojawiło mi się 2 gości najpierw jeden, po 3-4s drugi, haczyk w tym, że najpierw pojawił mi się ten gość który był bardziej schowany za rogiem, a dopiero później ten drugi. Więc w skrócie zazwyczaj zawsze wyspotuje się gościa z odległości 50m, ale system jest zabugowany i czasem są wyjątki od reguły. Edytowane 9 Lutego 2013 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 a propos tego co demon92 napisał, jak grałem vk36 i kv1s i czaiłem się na czogłi chowające się za rogiem (szczególnie ruiny kościoła na kampinówce) to spotowałem czołg będący z tyłu, celuję i strzelam, dostaję fraga, a gościu jak stał tak stoi... dopiero po chwili pojawia się wrak pokrywający 90% obrysu czołgu, w który waliłem... miałem tak kilka razy i nie wierzę, że cammo pozwala na coś takiego - ewidentny błąd gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 jurek911 - prem ammo teraz za 50% a Ty strzelasz jakimiś ślepakami ? załaduj tego trola jak przystało to nie będziesz miał 1500dmg tylko 2x więcej ;> Mój su-152 się ucieszył na tą promocję i z radości zdjął na strzała po kolei jpanthere i vk3001p ;> później jeszcze tiger na dwa strzały, jest fun ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Ale oni i tak padają na strzała, jak w starym quake'u 1 shot = 1 kill, 4 spudłowałem, bo >300 metrów a załoga na 80% dopiero. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 W newsie o zmianie naliczania eff podana jest reguła według której jest on teraz liczony: Źródło: Рейтинг эффективность, прощай накрутка захватом базы! Mnie wzrosło o niemal równe 100. Coś kombinują z tym eff'em, bo teraz sprawdziłem przed grą i pokazuje nowe wyliczenie wraz ze starym, na nowym pokazuje mi niecałe 1512, a wcześniej było 1592, a na starym, jak ostatni raz sprawdzałem przed zmianą reguły, miałem 1491, co było błędnym wskazaniem, bo teraz pokazuje 1478 [ ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 Hetzer z troll gun'em to płacz i rozpacz po drugiej stronie [obrazek] To połączenie uwielbiam, a gdy wyspotuje Cie ktos i zazwyczaj kiedy jest już zapóźno wrzuca wsteczny - to jest najlepsze :) Działo 105mm nie wybacza błędów typu "podjechałem do Heztera na <100m od frontu" ;) Chociaz ostatnio ze 150m nie trafiłem 3x do KW-1.. Na odmiane wczoraj weszlo mi prawie z 500m.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Kazdy pojazd jest wykrywany na dystansie <50m niezaleznie ile % camouflage ma zaloga i czy ma siatke czy inny aktywne malowanie i wentylacje http://wiki.worldoft...nics#Camouflage Teoretycznie masz racje, teoretycznie. Ta gra mnie nie przestaje zadziwiać. Przed chwila mój pocisk przeleciał przez AMX 50 100 i wybuchł pod nim. Zupełnie jakby czołgu nie było. WTF???? WH40K ble, klimat tego świata jakoś nigdy mnie nie ruszał. Dobrze ze będzie reaktywacja Warzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 W newsie o zmianie naliczania eff podana jest reguła według której jest on teraz liczony: Źródło: Рейтинг эффективность, прощай накрутка захватом базы! Mnie wzrosło o niemal równe 100. A poprzedni jaki byl bo spadlo mi o 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Weekend zbiera żniwa: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Dobrze ze będzie reaktywacja Warzone. kompletnie OT, ale: o czymś nie wiem? Z tego, co kojarzę, Warzone to kompletnie martwy temat, po tym jak się Target Games złożyło z 10 lat temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...