jurek911 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Fajnie tak czasem odreagować i pokarać wroga przez np: zjechanie focha do zera :D pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 A na FB pojawil sie taki o to wynalazek (szwedzkim sprzetem interesuje sie malo wiec dla mnie to "nowosc") http://pl.wikipedia.org/wiki/Stridsvagn_103 : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sturmovik Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 A na FB pojawil sie taki o to wynalazek (szwedzkim sprzetem interesuje sie malo wiec dla mnie to "nowosc") http://pl.wikipedia.org/wiki/Stridsvagn_103 : Żadna nowość, choć nie był stosowany poza Szwecją.. Choć w WoT bym się tego czołgu nie spodziewał z powodu iż jak widać na zdjęciu jego zaletą było hydropneumatyczne zawieszenie a tego WoT nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Poza tym ten pojazd miał kompletnie nieruchomą lufę - elewacja byłą regulowana zawieszeniem, a azymut obrotem całości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 to był pojazd do lasu, a jego glownym zalozeniem byla ochrona zalogi (mniejsza przezywalnosc w wiezy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Jeszcze Was troszeczkę pomęczę :P Parę dni temu, przeglądając tematy związane z WOT natrafiłem na pięknie wyglądającego T29. chodzi mi o to, że ten T29 miał na sobie działo M58 X Tier i wyglądał bosko :P Wiem, że normalnie jest tam 105 mm armata, ale sam image z M58 jest zabójczy. Czy moglibyście mi pomóc znaleźć taki mod do T29 z armata M58 ? Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Poza tym ten pojazd miał kompletnie nieruchomą lufę - elewacja byłą regulowana zawieszeniem, a azymut obrotem całości. Patrzac na takie wynalazki pozostaje nam sie cieszyc, ze uklad Warszawski nigdy nie probowal testowac zdolnosci bojowych zachodu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 akurat w broni konwencjonalnej układ warszawski górował do lat '70... potem dominacja nato stała się miażdżąca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Patrzac na takie wynalazki pozostaje nam sie cieszyc, ze uklad Warszawski nigdy nie probowal testowac zdolnosci bojowych zachodu Pamiętaj, że to szwedzki wynalazek, dostosowany do ich warunków terenowych. Do tego lufa była prawie na szczycie pojazdu, co w pozycji hull down czyniło go bardzo małym celem. A armata 105/L62 z automatem sadzącym 15 strzałów na minutę to nie w kij dmuchał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Wreszcie udało się ace tankera na T54E1 zrobić chociaż mam na nim dopiero z 80 bitew. Ten czołg to prawdziwa bestia w mapkach miastowych. Tu replay jak by ktoś chciał choć bitwa nadzwyczajna nie była http://wotreplays.com/site/523398#siegfried_line-kacimierz-t54e1 //edit linia zygfryda to będzie chyba moja ulubiona mapa pod ten czołg Zajeżdżanie tdków z boku tym czołgiem to czysta przyjemność, wystarczy chwila cierpliwości żeby taki obj 704 dostał chociaż jeden strzał i wtedy magazynek wystarcza. Aż mi się stare czasy w pershingu przypomniały. Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Pamiętaj, że to szwedzki wynalazek, dostosowany do ich warunków terenowych. Do tego lufa była prawie na szczycie pojazdu, co w pozycji hull down czyniło go bardzo małym celem. A armata 105/L62 z automatem sadzącym 15 strzałów na minutę to nie w kij dmuchał Pytanie jak skuteczne było celowanie całym pojazdem w latach 70 skoro nawet teraz nikt tego nie probuje. No i pojazd wydaje sie byc calkowicie podporzadkowany doktrynie obronnej a na wojnie od czasu do czasu trzeba przejsc do ataku o ile celem nie jest tylko maksymalne opoznienie ofensywy. Jakby nie patrzec wspolczesne armie calkowicie zrezygnowaly z koncepcji klasycznych tank destroyerow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Pytanie jak skuteczne było celowanie całym pojazdem w latach 70 skoro nawet teraz nikt tego nie probuje. No i pojazd wydaje sie byc calkowicie podporzadkowany doktrynie obronnej a na wojnie od czasu do czasu trzeba przejsc do ataku o ile celem nie jest tylko maksymalne opoznienie ofensywy. Jakby nie patrzec wspolczesne armie calkowicie zrezygnowaly z koncepcji klasycznych tank destroyerow. W czasach, gdy powstał, generalnie prowadzenie ognia w ruchu nie było stosowane, czołgi i tak stawały, żeby oddać strzał, więc akurat to nie było aż taką wadą. A nadrabiał dużą szybkostrzelnością i bardzo małym profilem, który w połączeniu z bardzo dużym kątem nachylenia pancerza teoretycznie dawał mu dużą przeżywalność (trafić było trudno, a jak już się trafiło była bardzo duża szansa na rykoszet). Współcześnie taka koncepcja nie ma racji bytu, bo stabilizacja lufy jest tak skuteczna, że można prowadzić celny ogień na duże dystanse podczas jazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 Wpadł dzisiaj kumpel i tak wyszło, że wylądowaliśmy w trasie, poszukując pamiątek wojenno- zimnowojennych w mojej okolicy. Całkiem przypadkiem (stary, tutaj stał czołg, ale po '89 komuś zaczął przeszkadzać i go przenieśli tu-i-tu. Możemy podjechać, zobaczyć, czy jeszcze coś z niego zostało) wpadliśmy na muzeum, o którego istnieniu nawet nie wiedziałem. Niestety, spóźniliśmy się kilka minut, więc tylko dwie fotki zza płotu: Gdzie to muzeum? Też chce, też kce! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Gdzie to muzeum? Też chce, też kce!Dębica, Muzeum Regionalne. Poza tym, w Bliźnie (całkiem niedaleko) jest park historyczny z makietą V2, a w Pustkowie miejsce pamięci (Góra Śmierci, przez lokalnych nazywana Królową Górą) pomordowanych więżniów obozu, obok którego jest zrekonstruowana część baraków. Idąc dalej - w pobliskiej Ociece ostały się resztki bunkrów z czasów II WŚ. Gdybyś miał ochotę, to oprócz wymienionych, zdecydowanie dalej, bo w Dukli między paroma innymi eksponatami jest do obejrzenia ISU-152 - jedno z czterech znajdujących się w Polsce. A z samych umocnień mogę polecić do obejrzenia jeszcze zespół schronów Cieszyna-Stępina i pobliski schron w Strzyżowie. Edytowane 10 Stycznia 2014 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 https://maps.google.pl/maps?q=pozna%C5%84&ie=UTF8&ll=52.41968,16.932847&spn=0.000375,0.000618&oe=utf-8&client=firefox-a&channel=fflb&hnear=Pozna%C5%84,+wielkopolskie&gl=pl&t=h&z=21&layer=c&cbll=52.41968,16.932719&panoid=oeNRI4iMKa0Aynjp_dH0ig&cbp=12,11.84,,0,13.62 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 M4r :) witaj podkarpacki rodaku :) Dukla fajne muzeum :) Cieszyna i Strzyżów też warte oglądnięcia :) Pozdrawiam (Krosno pozdrawia czołgistów:) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 nie ma to jak zalogować się do WoT po 2 tygodniowej przerwie tylko po to by dowiedzieć się że kilkanaście godzin wcześniej mój klan się rozjebał ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Dziś w programie: Oneshotted, stado lemingow, ogólne ameby, kamperzy i CO_WY_KWURA_ROBICIE_?!_JEDEN_JEDEN: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacior Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Od 2 dni mam to samo, wiekszosc bitew po 2 minutach juz na ukonczeniu. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Dziś w programie: Oneshotted, stado lemingow, ogólne ameby, kamperzy i CO_WY_KWURA_ROBICIE_?!_JEDEN_JEDEN: Uważaj bo jak tak dalej pójdzie to zapaści dostaniesz Spróbuj zagrać innymi tankami bo tu widzę serię tylko Niemieckimi może placebo ale spróbować nie zaszkodzi. Coś ciekawego wprowadził patch 8.10? Japońce zaburzają balans jak Niemieckie TD czy to reprodukcja Rosjan z inną nalepką? Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 japońce to połączenie brytyjskich medów z francuskimi lekkimi, powiew świeżości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 My też dzisiaj w 3 osobowym plutonie robiliśmy co się dało, zawsze na topce jeśli chodzi o xp a ledow 50% winów. Scouty jeżdżące na pozycję TD po czym przystępujące do walki z HT, medy wpadające do wody, jakby na IX tierach nagle zapominały topografię map, spotujące TD to tylko kilka przykładów co dzisiaj można było zaobserwować w wot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2014 Uważaj bo jak tak dalej pójdzie to zapaści dostaniesz Spróbuj zagrać innymi tankami bo tu widzę serię tylko Niemieckimi może placebo ale spróbować nie zaszkodzi. Miałem ochotę T69/T54E1 trochę polatać, ale jak mam się produkować przy takich bitwach na T69 vs X tiery, a T54E1 robić za człowieka orkiestrę i nabijać kilometry po całej mapie, to dziękuję serdecznie. Scouty jeżdżące na pozycję TD po czym przystępujące do walki z HT, medy wpadające do wody, jakby na IX tierach nagle zapominały topografię map, spotujące TD to tylko kilka przykładów co dzisiaj można było zaobserwować w wot.Nie tak dawno temu byłem świadkiem, jak koleś w Batszmacie 155 zrobił patrol duty. Go home WoT, you're drunk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Miałem ochotę T69/T54E1 trochę polatać, ale jak mam się produkować przy takich bitwach na T69 vs X tiery, a T54E1 robić za człowieka orkiestrę i nabijać kilometry po całej mapie, to dziękuję serdecznie. Nie tak dawno temu byłem świadkiem, jak koleś w Batszmacie 155 zrobił patrol duty. Go home WoT, you're drunk. Akurat T69 się bardzo fajnie gra, jak jestes z X to spotujesz dla innych i ruszasz jak już się przeciwnik wykruszy i dobjasz, pakujesz 4 pestki w tył IS-7 :D, z T54E1 już nie jest tak różowo, czołg jest wolny, długo się przeładowuje i do tego ma słabą celność działa, także nie poszalejesz nim tak jak T69. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 japońce to połączenie brytyjskich medów z francuskimi lekkimi, powiew świeżości... Czyli połączenie MM oraz prędkości Amx38/40 z pancerzem brytyjskich medów Jeśli tak to zainstaluje ponownie tą grę żeby chociaż się pośmiać ;) Miałem ochotę T69/T54E1 trochę polatać, ale jak mam się produkować przy takich bitwach na T69 vs X tiery, a T54E1 robić za człowieka orkiestrę i nabijać kilometry po całej mapie, to dziękuję serdecznie. Nie tak dawno temu byłem świadkiem, jak koleś w Batszmacie 155 zrobił patrol duty. Go home WoT, you're drunk. Myślałem coś bardziej Kv 1s/Is-3 też byś robił za człowieka orkiestrę ale to inni by musieli tańczyć jak im zagrasz ;) Z cyklu zabawne przypadki w WOT. Sześciu graczy po dwu minutach na Lakevilu już utopionych. Postanowiłem atakować środkową ścieżynką.Tak mnie topielcy rozbawili że zażartowałem z nich że pomylili WOT z World of Submarine ...... nie byłem lepszy dostałem pięknego laga i obudziłem się w jeziorku. Sojusznik jadący za mną solidarnie poszedł za mną na dno. Po tym zajściu dostałem taką porcję angielskich słów że do dziś zastanawiam się co one oznaczały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 @m4r A co powiesz na T95 robiącego Patrol Duty , jakiś czas temu ktoś tu wstawiał ( nie czasem ath ? ) z T95 z tym medalem . To dopiero przeraża - wóz który ni jak nie nadaje się na scouta robi za niego . Baty to przynajmniej zapieprzają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja zrobilem patrol duty w AT-8 ;) Ja zrobilem patrol duty w AT-8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodzik1981 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Mam takie pytanie... da się zarabiać 8 tierem ?? Każda bitwa w plecy z kasą nawet jak strzelam tylko pewniki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...