quo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 akurat robię teraz linię E-100 i jak dla mnie niemieckie cieżkie są świetne i absolutnie nie ustępują ruskim odpowiednikom z niemieckich 10 tierów mam też Leoparda 1 i WT E-100 i to także były bardzo przyjemne linie w grindowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja też odchodzę od WOT-a, bo to najbardziej wkurzająca gra, w jaką kiedykolwiek grałem, a szkoda, bo uwielbiam czołgi Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło i już się zapisałem na betę w Armored Warfare :P Gra też będzie z czołgami, tylko nowymi i na silniku Cryengine3 :) W końcu będzie można wykorzystać dobry sprzęt, bo WOT nie patrzy, czy masz I7 4770K 4.5 GHZ, czy masz I3 3.3 GHZ i tak jest glutes maximus Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 (edytowane) Linia E100 jest fajna po za samym E100. Okropny czołg jak dla mnie. Nie da się nim samemu za wiele zrobić w bitwie tak jak np na E5 czy T57H. Powolny, ogromny czas przeładowania, słaba bazowa penetracja a pociski goldowe są heat, pancerz dobry ale tylko na papierze. Wieża to jeden wielki weakspot i często gra wygląda tak, że robisz sidescrapa na rogu, na przeciw ciebie np E3, E4 albo JPE100 i musisz cały czas trzymać obróconą wieżę bo inaczej wszystko w płaską płytę wielkości stodoły wchodzi jak w masło, często nawet bez golda bo TDki 10 tieru mają przesadzoną penetrację. Ostatnio nawet miałem numer, że jagdtiger ze zwykłej pestki przebił mnie w jarzmo działa. A jak jest dobra drużyna i leci zwyczajny steamroll to też się kończy z 2-3 trafieniami bo po prostu nie sposób nadążyć za szybkimi heavykami o medach nie wspomnę. Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhmih Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Mnie tez juz wot wkurza na maxa. Gram duzo rzadziej niz kiedys. Nawet premy nie kupuje. Odkupilem sobie M18, KW1S, T29 i pare innych i nara z grindowaniem. Pol godziny i nie więcej bo pozniej krew zalewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UgliBiBagli Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 jestescie slabi i tyle ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Linia E100 jest fajna po za samym E100. Okropny czołg jak dla mnie. Nie da się nim samemu za wiele zrobić w bitwie tak jak np na E5 czy T57H. Powolny, ogromny czas przeładowania, słaba bazowa penetracja a pociski goldowe są heat, pancerz dobry ale tylko na papierze. Wieża to jeden wielki weakspot i często gra wygląda tak, że robisz sidescrapa na rogu, na przeciw ciebie np E3, E4 albo JPE100 i musisz cały czas trzymać obróconą wieżę bo inaczej wszystko w płaską płytę wielkości stodoły wchodzi jak w masło, często nawet bez golda bo TDki 10 tieru mają przesadzoną penetrację. Ostatnio nawet miałem numer, że jagdtiger ze zwykłej pestki przebił mnie w jarzmo działa. A jak jest dobra drużyna i leci zwyczajny steamroll to też się kończy z 2-3 trafieniami bo po prostu nie sposób nadążyć za szybkimi heavykami o medach nie wspomnę. E-100 na CW na mapach miejskich jest podstawą a co do publików to jest to bardzo solidna maszyna choć nie na wszystkich mapach sobie dobrze poradzi jakby to był słaby czołg to bym go nie robił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szabo Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ja pewnie obadam nową łatkę i wrócę do GF. Odpowiada mi tam dużo większy realizm. W WOT walki toczą się na zbyt małych przestrzeniach, system spotowania to beton, znikające strzały, lagi... i nie, nie jestem pomidorem. A zapomniałbym, że GF już wygląda dużo lepiej i chodzi lepiej, a jest w dużo wcześniejszej fazie. Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Gdyby WOT był "fajny", to bym napisał o tym i wręcz zachwalał, jak to robię z np. Borderlandsami 1 i 2 :) Ale WOT doprowadza mnie do takiej nerwicy , że wychodzę z gry po dwóch-trzech meczach. Na początku grałem po kilka godzin dziennie, mało śpiąc i w ogóle. Teraz chciałbym zagrać, ale wiem, że za chwilkę będę wkurzony i tyle z radochy. Wolę po raz któryś popykać w BR1 lub 2 w sieci. No ale wychodzą nowe gry z czołgami i coś mi się zdaje, że WOT straci sporo graczy :> Nie rozumiem tylko, dla czego twórcy WOT nie zrobią tej gry od nowa na nowoczesnym silniku, skoro mają ponad 7 miliardów dolarów zysku ? To by im nagoniło jeszcze więcej graczy, a tak zostali z tyłu, nowe patche zabijają obecny silnik gry, wszystko się zacina, laguje, czasem wywali do pulpitu... ehhh. No i ten mechanizm gry... raz gram jak należy, tzn jadę T29 i mogę nawiązać równorzędną walkę z IS lub Tigerem, żeby na drugi dzień nie móc przebić KV1-S, który posyła mnie do piachu po 3 strzałach W 95% rozwalają mnie ruskie czołgi, chyba dla tego, że mam T29 Tak narzekam, a dalej ciągnie mnie do tej gry 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Powiem tak. Może E100 nie jest słaby ale gra się nim zdecydowanie inaczej, dla mnie gorzej, niż chociażby E75. CW pomijam bo raz, że mam z tym małe doświadczenie a dwa, że tam gra wygląda zupełnie inaczej. Ja obecnie też wchodzę tylko, żeby na T 34 85 zrobić gwiazdkę, ewentualnie zagram rundkę czy dwie na T57H bo to czołg, który mi nie gra na nerwach i wychodzę choć jeszcze w zeszłym miesiącu miałem premium i kupiłem w sumie 3 czołgi X tieru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 JagTiger to fajny czołg bo nie wiem czy jest sens sie meczyc ferdynandem. Na pewno ma dobre i szybkie dzialo ale co jeszcze na plus? Zapomnialem nim zagrac na testowym :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) Powiem tak. Może E100 nie jest słaby ale gra się nim zdecydowanie inaczej, dla mnie gorzej, niż chociażby E75. CW pomijam bo raz, że mam z tym małe doświadczenie a dwa, że tam gra wygląda zupełnie inaczej. E100 - moja pierwsza X i wielkie rozczarowanie :P Tym sie nie da grac bez golda, chyba że rzuca na 8. Wtedy można cwaniaczyć :P Tak czy siak wolę War Thunder. Ostatnie 10 bitew, 7 8 wygranych. Gram solo. Ciekawe ile osób przejdzie na GF, i to nie dlatego że gra miała by być lepsza, ale przede wszystkim na irytacje WoT i losowaniami. Boje sie tylko ze ruscy moga byc troche przegieci. O ile w samolotach na Arcade mozna jakoś zniwelowac skillem i manewrami ruskie lasery to z czołgami może być gorzej. Ostatnio mając Stuga spotkałem KV1. Władowałem w bok kilkanascie pocisków i przeżył. Cześć weszła i uszkodziła czołg, cześc się odbiła. W tym czasie walczył z dwoma innymi czołgami. :P Skończyło się tym że misja sie zakończyła a KV1 dalej stał :P. Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 WoT 9.0 Test GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jaki jest sens testowania kart graficznych w aplikacji, która nie jest w stanie ich właściwie wykorzystać? [ ; Przy spadkach fps do 30, 40 klatek, na takim samym poziomie wykorzystania leci gpu, więc... ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Spadki mogą też być związane z opóźnieniami/błędami synchronizacji między klientem a serwerem. To już wynika z mechaniki gry jaką twórcy sobie przyjęli i jakości łącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Mi tam ruskie wozy w wersji OP nie będą aż tak przeszkadzać w WT . Zależy jak to zrobią - kilka wozów które będą trochę OP da się przeżyć , gorzej jak każdy rusek będzie OP i to mocno . Od strony historycznej taki KV-1 czy T-34-76 vs. Panzer IV F1 lub starszy z armatą KwK 37 75 mm L/24 to oba będą OP . Tak samo jak Tiger 1 vs. T-34-76 w sytuacji gdy czołgi będą jechać na siebie . Jak to będzie wyglądać w grze to nie wiadomo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Hotfix 9.0.1 is Coming Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez radiergummi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Po kilku takich losowaniach dałem sobie spokój, to już przestało być grywalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 branie w plutonie 110 + IS6 to dosyć kiepski pomysł, a później zdziwienie że masz z d*** losowanie... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Serio ? Nie wiedziałem, muszę poczytać jakie czołgi warto ze sobą łączyć żeby były lepsze losowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 branie w plutonie 110 + IS6 to dosyć kiepski pomysł, a później zdziwienie że masz z d*** losowanie... Niby czemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Pomieszałem chińską nację z rosyjską i skrypt wpadł w tak zwany "rage mode", gdzie losuje z VIII tierami same X. Jeszcze dużo nauki przed nami, ale może innym razem, jak znów mnie dopadnie pomysł żeby sobie odpalić WoT'a. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Niby czemu? Ponieważ IS6 ma obniżony MM -8-9, a 110 ma zwykły - 8-10, a Wiktor w takich przypadkach bardzo lubi losować maksymalny MM (zawsze w takich plutonach MM jest ustawiany dla czołgu z wyższym MM), najlepiej dobierać czołgi z takim samym MM... np. weźmiesz T1 + Maus to myślisz, że Cię rzuci na V tier? Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez ernik 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Od wersji 0.8.11 obcięto "Battle Tier" o 1 (z 12 do 11). Stąd dłuższe kolejki i większe prawdopodobieństwo trafienia na X w bitwach gdy wybieramy pojazd VIII poziomu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No niestety X nie mogą za długo czekać a jaka frajda postrzelać sobie wtf tardem e-100 do VIII. Ja mógłbym czekać i minutę na rozpoczęcie rozgrywki byle był mm +-1 a tak znowu nie ma chęci do gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dlatego najlepiej teraz grać 9, 10 albo czołgami, które są OP jak np hellcat czy rhm i dadzą sobie radę nawet z czołgami o 2 tiery wyżej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 plutony należy dobierać pod współpracę, czyli jak już banda ciężarów to taka, by losowanie nie skarciło jednego, ale np arta w plutonie daje dużo więcej możliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UgliBiBagli Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 http://worldoftanks.eu/en/news/44/missions-operation-superpershing/tym razem nie odpuszcze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Brzmi ciekawie... szkoda, że nie mam nic z Japońców i Chinoli. Polećcie jakiś dobry IV tier w tych nacjach, może się dotoczę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Z IV tierów nic dobrego ani u jednych ani u drugich nie ma. Poza tym superpers to chyba najgorsza VIII jeśli chodzi o premtanki, już bardziej opłacało się IS-6 robić, chociaż też [gluteus maximus] nie urywał. Śmieszne, bo moi znajomi z którymi kiedyś grałem już się wszyscy wykruszyli i może z 1-2 osoby dalej grają z przyzwyczajenia, ja tak samo odpuściłem już kilka miesięcy temu i kompletnie nie mam ochoty wracać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 What Tank to Use to Get Super Pershing? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...