costi Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Jak wy to sprawdzacie? Na stronie World of tanks nie mogę znaleźć tych informacji. Znalazłem za to, że szybkość obrotu jest o 10% większa. Jak przy dziale jest napisane "Szybkostrzelność: X - Y strz/min" to wyższa wartość jest po wymianie wieży. Mi brakuje w statystykach informacji ile HP wieża daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Zamontowałem to nawet i gra się lepiej. Ale tez nie wiedziałem, nie zauważyłem, że szybciej strzela, choć faktycznie jakby szybciej ;) W takim razie spada też celność: 0,35-0,37 Accuracy at 100m (m) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 (edytowane) OOoooooooo a jak.. dac mu 152mm! z ISU/obiekta albo 240 z T92 ;P w koncu to ruski medium ! to musi miec sile razenia xD Edytowane 6 Października 2011 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Zamontowałem to nawet i gra się lepiej. Ale tez nie wiedziałem, nie zauważyłem, że szybciej strzela, choć faktycznie jakby szybciej ;) W takim razie spada też celność: Ta celnosc to nie wiem skad sie bierze. Ale chyba nie spada. Kliknij na statsy dziala w modulach a nie tak w drzewku odkryc i tam bedzie aktualna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Przecież macie aktualne dane konfiguracji wylistowane z prawej strony ekranu, bezpośrednio w garażu. Bez żadnego patrzenia w jakiekolwiek statystyki o.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Zamontowałem to nawet i gra się lepiej. Ale tez nie wiedziałem, nie zauważyłem, że szybciej strzela, choć faktycznie jakby szybciej ;) Jak ściągniesz podawanego tu niedawno moda na celownik to tam jest podany aktualny czas przeładowania w sekundach. Swoją drogą, w informacjach o statystykach pojazdów jest taki burdel, że głowa mała... Przecież macie aktualne dane konfiguracji wylistowane z prawej strony ekranu, bezpośrednio w garażu. Bez żadnego patrzenia w jakiekolwiek statystyki o.OOne są aktualne tylko jeśli masz załogę na 100% ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 W większości mam na 100/100/xx :lol: Nie jestem el0 :E I muszę załatwić więcej miejsc w koszarach, bo żal gości zwalniać (a będę musiał załogę z Hetzera wykopać, jak kupię kw-3 {chlip} ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Akurat mam załogę na 100pro. Zobaczę jak wrócę do domu ;) Zresztą już tylko 35k expa i przesiadam się na T32 i tu niespodzianka. Pierwsza czapka ma bardzo słaby pancerz, ale druga bardzo mocny, za to obraca się znacznie wolniej (z 36°/s do 30°/s). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Tia a ja sobie najlepsza 76 do M6 kupilem ;) Od dzisiaj musze narzucic sobie rezim 1 gra amerykanskim HT na 1 gre innym czolgiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Do M6 najlepsze jest to 90mm a i tak będziesz musiał je opracować w ścieżce T29. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Wierm mialem T-29 w becie ;) Raz nim nawet pol IS-4 1vs1 zjadlem przyciskajac go do sciany. Zjadlbym calego ale HE ammo sie skonczylo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 28k exp i mam T32, T29 zostawię sobie bo muszę odkryć 105 itd... Swoją drogą VK2801 daje radę z mini-trollgunem (działem binarnym ;) ) HE na pakę i dajcie mi przeciwnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Swoją drogą VK2801 daje radę z mini-trollgunem (działem binarnym ;) ) HE na pakę i dajcie mi przeciwnikaCena pocisków 105mm do tego działka to 64 kr a w T29 do 105mm pocisk kosztuje 1000kr. Przebijalność w prawdzie znacznie lepsza dla T29, al eto nie zrekompensuje ceny. Na jakie tiry trafia ten VK2801 i ile kosztuje naprawa po zniszczeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Tia a ja sobie najlepsza 76 do M6 kupilem ;) Od dzisiaj musze narzucic sobie rezim 1 gra amerykanskim HT na 1 gre innym czolgiem ;) Jest to coś lepsze od A1? Walę pociskami AP ledwo co urywam tym ciężkim , wale HE jeszcze gorzej. Co za dziadostwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Lepsza celność i szybkostrzelność, dmg takie samo. Albo inaczej - topowe działo z E8. W E8 mi się podoba, ale do M6 się średnio nadaje, bo do tego działa przydaje się rammer i duża mobilność (objeżdżasz ofiarę, w międzyczasie strzelając szybciej, niż zdąży się zejść celownik po zatrzymaniu). Na stojaka jest dobre np. do resetowania HE punktów przejęcia bazy, albo pakowania w TD, które się nie nadążają chować (zanim zjedzie za jakiś kamień masz 2 strzały w celu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Cena pocisków 105mm do tego działka to 64 kr a w T29 do 105mm pocisk kosztuje 1000kr. Przebijalność w prawdzie znacznie lepsza dla T29, al eto nie zrekompensuje ceny. Na jakie tiry trafia ten VK2801 i ile kosztuje naprawa po zniszczeniu? VK2801 trafia na największe kredensy (E100, Myszki Józefy), ale bywają łagodniejsze gry. Co do kosztów naprawy to w granicach 8700kr. 105 w T29 jest imo bez sensu. Dlatego olałem całą sprawę bo i tak na stockowego T32 nie wrzucę jej bez gąsek. W czasie zbierania na gąski od razu będę robić 105 i wtedy będzie dość sympatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 (edytowane) Ja na gąsienice w T32 powinienem mieć z free expa. Ale skąd pewność, ze 105 nie wejdzie na stokowego T32? Po dłuższym ograniu jednak opłaca się dla expa mieć 105mm. W jednej bitwie zarabiam teraz przeciętnie 50% doświadczenia więcej. Jeżeli chodzi o kr to się nie opłaca, ale mam już prawie 5 baniek, więc spokojnie wystarczy, do T34 dozbieram jakoś ;) Edytowane 6 Października 2011 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Lepsza celność i szybkostrzelność, dmg takie samo. Albo inaczej - topowe działo z E8. W E8 mi się podoba, ale do M6 się średnio nadaje, bo do tego działa przydaje się rammer i duża mobilność (objeżdżasz ofiarę, w międzyczasie strzelając szybciej, niż zdąży się zejść celownik po zatrzymaniu). Na stojaka jest dobre np. do resetowania HE punktów przejęcia bazy, albo pakowania w TD, które się nie nadążają chować (zanim zjedzie za jakiś kamień masz 2 strzały w celu). W zasadzie to tylko celnosci lepsza. Bo na M6 z pierwsza wieza ROF jest 19 vs 18 z pierwszej armaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Lepsza celność i szybkostrzelność, dmg takie samo. Albo inaczej - topowe działo z E8. W E8 mi się podoba, ale do M6 się średnio nadaje, bo do tego działa przydaje się rammer i duża mobilność (objeżdżasz ofiarę, w międzyczasie strzelając szybciej, niż zdąży się zejść celownik po zatrzymaniu). Na stojaka jest dobre np. do resetowania HE punktów przejęcia bazy, albo pakowania w TD, które się nie nadążają chować (zanim zjedzie za jakiś kamień masz 2 strzały w celu). Niby dmg to samo, ale od razu inna gra. Nie słyszę w kółko "nie przebiliśmy pancerza" . Mam nadzieje, że na 90 będzie jeszcze ciekawiej ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 90mm to jest bardzo dobra armatka dla M6, ostatnio byłem na samej górze listy w teamie moim T29 ze 105mm. Graliśmy na Lake. Ponieważ cała granda raczyła pojechać do miasta ja musiałem obstawić prawą stroną tam gdzie jest ten wąwóz. Pomagał mi tylko jeden PZIV i to tak nieudolnie, ze stanął na linii ognia artylerii. Zaatakowało nas pięć czołgów w tym M6 z 90mm armatką. Udało mi się zaliczyć trzy kile, jeden uciekł a ten M6 dostał ode mnie chyba z pięć strzałów ale dwa się odbiły i już mi nie starczyło dmg. Wykończył mnie a byłem schowany więc mógł strzelać tylko w wieżę. Co prawda w tej chili mieliśmy przewagę bo powstrzymywałem ich dość długo i o ile pamiętam zespół w końcu wygrał, jednak pokazuje to potencjał działka 90mm w M6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Strzelal HE czy walil w weakpointy w uszach drugiej wiezy ? Swoja droga jakies dziwne to HE ammo jest do 76tki amerykanskiej. Na papierze ma 185 dmg w porownaniu do 175 niemieckiej L70 , a z niemieckiego dziala dmg HE wchodzi o wiele wiele lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Strzelal HE czy walil w weakpointy w uszach drugiej wiezy ? Swoja droga jakies dziwne to HE ammo jest do 76tki amerykanskiej. Na papierze ma 185 dmg w porownaniu do 175 niemieckiej L70 , a z niemieckiego dziala dmg HE wchodzi o wiele wiele lepiej. To HE jest H warte. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Czy jest jakiś sposób na pacanów, którzy wjeżdżają pod lufę? Składam się w KW do strzału na większą odległość, włączam zoom, strzelam i... włala, tył wieży jakiegoś imbecyla, który ułamki sekundy wcześniej wjechał mi prosto w celownik. Tzn trafienie w niego to może i dobry sposób, bo oberwie, zaliczy na raz parę krytyków, to więcej wjeżdżał nie będzie. Ale chyba nie tędy droga. T29 ciągle FTW :D Edytowane 7 Października 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Nie wiem czym strzelał ;) nie wnikam, ale raczej AP normalnie sam jak miałem 90mm też dało radę trochę urwać T29 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Jednak się złamałem i wziąłem za Amerykańców :) Na razie przebijam się przez T1 Heavy i tu pytanko: czy na T1 odkrywaliście wszystkie silniki, czy szybciej szliście w M6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Ja odkrywałem wszystko bo później łatwiej się gra na M6 z silnikiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Ja przeleciałem jak burza przez T1 i M6 nie odkrywając nie potrzebnych jak dla mnie rzeczy. Teraz kończę T29 i kupuję T32 (zostawiając T29 w garażu bo go polubiłem i do tego nieźle zarabia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Jak wyłączyć dym od strzału?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 poczytaj tutaj 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 No Panowie ostatnia prosta T32 w garażu :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...