Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

T28 na słabo opancerzonego nie wygląda IMHO - otwarta wieża daje złudne wrażenie. Inna sprawa, że tutaj WG może popuścić wodze fantazji, bo ten TD to kompletne science-fiction, tak jak i "zwykłe" T28 zresztą.

Hellcat będzie miał 90mm, do tego będzie bardzo szybki, mniejszy niż Slugger i prawdopodobnie z szybszym obrotem wieży.

BTW. skąd te obrazki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie w promo kv-13 i powiem że dużo lepszy od t34-85 mimo słabszego działa. Tier wyżej co prawda, ale wydaje się być dużo łatwiejszą drogą do t-43 niż męka z t34-85, no i mniej expa trzema namachać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem po długich poszukiwaniach, przypadkiem jak szedłem do cukierni po pączki zauważyłem w kiosku. Co do T-34-85 mam już wymaksowanego i bardzo przyjemnie mi się nim gra, z założoną 100mm nie mam problemów z penetracją mocniejszych czołgów, mobilność jest taka jak w niemieckich medach, pancerz na kadłubie jest symboliczny ale wieża coś tam rykoszetuje, ogólnie bardzo przyjemnie mi się nim gra. Zakupiłem też BDRa i jak to powiedział żulik "krzyż na drogę" i miał niestety racje ten czołg to istne nieporozumienie, zero atutów a losowania tragiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maskara dzisiaj rano. Takiej sytuacji jeszcze niem miałem. 2 HT + 1 TD ustawione bokiem jeden obok drugiego w szeregu, sytuacja marzenie dla artylerzysty. Jednym strzałem można było 3 uszkodzić. Grałem Hummelem. Po 6 strzałach wyszedłem z gry.

Dosłownie ręce mi opadły, mając wypełnione 70-90% celownika nie trafiłem ani razu!!!!!!

Za to KW dzisiaj 8 killi, było by 9 ale raz nie trafiłem :D

Każdy szedł na strzała, nawet lakieru mi nie zadrapali. Ten czołg powinien być jednak na 6 Tierze :P

Ale póki jest na 5 można nieźle powalczyć :]

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maskara dzisiaj rano. Takiej sytuacji jeszcze niem miałem. 2 HT + 1 TD ustawione bokiem jeden obok drugiego w szeregu, sytuacja marzenie dla artylerzysty. Jednym strzałem można było 3 uszkodzić. Grałem Hummelem. Po 6 strzałach wyszedłem z gry.

Dosłownie ręce mi opadły, mając wypełnione 70-90% celownika nie trafiłem ani razu!!!!!!

Mam to samo czasami, kiedyś chyba m4r powiedział że przed bitwą wyznaczany jest współczynnik szczęścia i coś w tym jest w przypadku strzałów z arty. Czasami trafiamy idealnie a czasami pomimo maksymalnego zgrania trafiamy dookoła celu jeszcze innym razem jest jak opisałeś powyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo czasami, kiedyś chyba m4r powiedział że przed bitwą wyznaczany jest współczynnik szczęścia i coś w tym jest w przypadku strzałów z arty. Czasami trafiamy idealnie a czasami pomimo maksymalnego zgrania trafiamy dookoła celu jeszcze innym razem jest jak opisałeś powyżej.

Coś w tym jest. Często miałem akcie w stylu ledwo wystaje mały fragmnet czołgu i szanse na trafienie bliskie 0% i potrafią 3 pociski z rzędu wejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedałem VK3001H i zakupiłem panterkę. Wydawało mi się, że będę żałował bo już pierwsze działo jest słabsze od tego z VK. W pierwszej grze napisałem od razu, że jestem stock i liczyłem na łatwą porażkę bo wylosowało mnie na górze. Tymczasem poważnie uszkodziłem kilka najlepszych czołgów przeciwnika, zniszczyłem tigera. Ogólnie da się żyć. Co szczególnie pomaga to szybkość schodzenia się celownika. Można dzięki temu wykonywać bardziej skuteczne manewry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj trafiła mi się niezła bitwa .Mapa Abeby ja na KW (107mm)na szczycie drabinki. Wjechałem do miasteczka i zabawiałem się w snajpera. Miejsce cudne można ostrzeliwać bazę przeciwnika i bronić swojej. Ustrzeliłem 10 maszyn-milo było patrzeć jak schodzą po jednym strzale. Na końcu został mi do rozwalenia KW który bronił bazy. Ostrzeliwałem go i nic! Nie mogłem go przebić. Gościu mógł mnie rozwalić jednym strzałem (miałem 205hp) ale zamiast tego próbował ucieczki :lol2: .Dorwałem go :lol:

Edytowane przez dsowlad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to KW dzisiaj 8 killi, było by 9 ale raz nie trafiłem :D

Każdy szedł na strzała, nawet lakieru mi nie zadrapali. Ten czołg powinien być jednak na 6 Tierze :P

Ale póki jest na 5 można nieźle powalczyć :]

Jest na 5, losuje go jakby był na 8, imo jest spoko.

Takie tam, z wczoraj :lol: . Ale i tak nie zmienię o nim zdania - skręca wieki, wieżę obraca jeszcze dłużej, do tego wygląda jak chory sen surrealisty po prochach.

Współczynnik szczęścia jest chyba wyznaczany za każdym strzałem. Poza tym celność w dużym stopniu zależy od naszego nastroju, skupienia itd dlatego raz strzelamy lepiej, raz nie bardzo. Ułamki sekund decydują.

Taaa, współczynnik szczęścia... w ten weekend miałem go chyba na 100% - wchodziło (z małymi wyjątkami) wszystko i we wszystko. W jednej bitwie na hummelu miałem 7 strzałów, 6 hitów i 5 killi. Gdyby jeden strzał nie wszedł w glebę (i tak uszkodziłem kolesia), miałbym snajpera.

W innej bitwie (w panterze) razem z KT i M6 zatrzymaliśmy AMX, IS, T34 i SU/ISU (nie pamiętam). Bitwa skończona 15:2 dla nas. Cuda na kiju wyczyniałem w E-75, T34 i tygrysach (defender, steel wall, snajper - praktycznie co bitwę coś wpadało). Bitwy "teoretycznie" przegrane... proszę bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde prawdziwy łowca chiterów oby więcej takich pro graczy, będziemy mieli o czym gadać. Kupiłem SU-100 i wbiłem w bólach (na szczęście na premce) działo 100mm i jest całkiem fajnie ale i tak wole SU-85. Mobilność ta sama, pancerz ten sam a raczej brak, działa OK ale jednak Zis7 moim zdaniem lepsze, na plus większa ilość hp czyli mają nas na 3 strzały nie na 2.

edit:

A może mi doradzicie jaka kombinacja modułów będzie najlepsza do SU-100 mam do załozenia: rammer, wentylację, siatkę i lornetę. Załoga szkoli się od 75% w tej chwili ma coś około 86%.

Edytowane przez bobras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak obecnie zarabia S-51 na koncie non prem? ktos z panow posiada? bo ze zredukowali zarobki to wiem :mur:

jeszcze taki "hint" dla mnie od was :rolleyes:

wiecej expa/kredek wpadnie mi na KW z lolgunem czy ZiSem?

Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi