Trawienny Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 a do czego chcesz to wsadzic? Do Jagdpanthera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Wstyd sie przyznac ale ja o tym shifcie nie wiedzialem ;) walilem i zawsze zastanawialem sie czemu mimo tego ze celuje w inne czesci wszystko idzie w gruby kadlub. Wroce z pracy to potestuje. podpowiem jeszcze że kółeczko myszy przybliża jeszcze bardziej cel :P , co znacząco ułatwia miejsce gdzie poleci(powinien polecieć) pocisk. Pisze powinien, bo powyżej 100-200metrów odchyłka na poziomie stopnia czy 2 jest na porządku dziennym w przypadku ruskich dział, ta 10.5 hetzera zaś to najgorsze badziewie pod tym względem...więc - jak walisz przez całą mape, np na tym nowym urwisku elcostam to już lepiej w strone rpzeciwną walić w srodek wrogiego pojazdu, jak jest on w dolinie a ty na górze już jest lepiej, praktycznie leci tam gdzie celownik pokazuje. Tak zdjełem jakiegoś sredniego 1 strzałem, waląc mu w dupsko/bok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jesli to Ty Kacimiierz: Player Page: kacimierz :: World of Tanks: "World of Tanks" , to: Maximum Experience per Battle: 1 873 A mam pytanie, Warto przechodzic z dlugiej 88mm (Gun 8,8 cm PaK 43 L/71) na 105mm (Gun 10,5 cm K 18 L/52)? Mm, może faktycznie był to double exp bo gra była już po pólnocy, nie wiem jak to tam wygląda aczkolwiek w okienku informacji nie pisało "double for first battle". Do tego tak czy owak 2x1800 nie daje 2900 a tyle było na pewno, niestety screena nie mogłem zrobić bo po wklejeniu do painta był tylko czarny obraz. A sens w oszukiwaniu was żaden. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UgliBiBagli Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 niestety screena nie mogłem zrobić bo po wklejeniu do painta był tylko czarny obraz.Screeny automatycznie zapisują się w folderze gry xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jeszcze dodam, ze wskaznik polozenia lufy pokazuje kolorem, czy przebijemy pancerz czy nie. Zeby bylo to czytelniejsze, polecam przelaczyc celownik na krzyzyk (crosshair). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 A no to o tym nie wiedziałem ale faktycznie, muszę zwrócić honor bo najwyraźniej bitwa była już po północy i naliczyło double exp co jakoś wcześniej mi umknęło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 @Trawienny Do JP nie warto pchać armaty 10,5 - mniejsza penetracja, niższa szybkostrzelność, bardzo drogie pociski oraz zdecydowanie gorsza celność powoduje, że walę tylko z 88mm. Jak nie mogę nic zdziałać przez penetrację to przeładowuję na burzące i koszę systemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Jesli to Ty Kacimiierz: Player Page: kacimierz :: World of Tanks: "World of Tanks" , to: Maximum Experience per Battle: 1 873 A mam pytanie, Warto przechodzic z dlugiej 88mm (Gun 8,8 cm PaK 43 L/71) na 105mm (Gun 10,5 cm K 18 L/52)? Nie. Pociski sa ponad 4 razy drozsze przy podobnym DPSie, ciut gorszej przebijalnosci i bardzo slabej celnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Screeny sie Print Screenem robi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Tak, zapisywane są w katalogu gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Do Jagdpanthera. 105mm do bicia expa. 88mm do kredytow. sam gralem z 105mm. wole pierdnac raz a porzadnie, a nie ciupac po troche i zostac wykrytym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 @Sarkazm Tak tylko, że ja więcej przez to działo natraciłem kasy niż zyskałem expa. Wolę pierdnąć z 88mm i trafić niż sypać kasą po krzakach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 No niestety - kupilem i zaluje. 105mm (Gun 10,5 cm K 18 L/52) jest beznadziejna i nie nadaje sie do tego czolgu - dluga 88 jest duzo celniejsza a do tego mam wrazenie ze czesciej wchodzi w pancerz. A koszta... szkoda gadac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 To jeszcze cos z zakresu n00bowskich pytan. Da sie jakos kupic zloto??? U mnie zakladky "buy" jest niekatywna. Brakuje mi troszke do premium na 30 dni a swiatczne prezenty juz chyba sie skonczyly. A drugie pytanie. Mam Zaloge Mardera@71% ewentualnie innego niszczyciela. Najstarsze konstrukcje sprzedaje i wywalam zalege do koszar. I teraz pytanie da sie ich uzyc w innym niszczycielu, bo widzialem ze da sie tylko jest -16% Czy ten minus zawsze bedzie w takie przekwalifikowanej zalodze?? Troche to glupie bo zolnierze raczej cieszyli sie z nowego rodzaju (lepszego) narzedzi do zabijania i dosiwdczenie powinno raczej procentowac a nie malec. Wie ktos jak to jest? Gra dla mnie z kazda chwila coraz lepsza. Koncze grac wlasnie Marderem i lykam hetzera. jako ze troche mam wolnych pkt kupie go od razu plus jakies upgrady. Natomiast jedno co mi sie nasuwa na mysl. Ludzie z ktorymi nas rzuca grac to w wiekszosci totlani idioci. Inaczej ich nie da sie nazwac. Jak jakims cudem trafi sie na dobry team to gra zespolowa masakruje sie leszczy strasznie nie zaleznie czym jezdza. Niektore (jesli nie wszytskie) mapy sa stworzone aby glowne natarcie prowadzily czolgi, z tylu wspiera ich ppanc a na zapleczu arty. Ale niektorzy tego nie rozumieja. Daja na pale nie poczekaja na wsparcie i szybko staja sie czarnym pkt na mapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 (edytowane) 1. Nie da sie kupic golda bo jest to wersja Beta - gold wpada codziennie w wysokosci 150 dziennie (swiateczna promocja to 500 dziennie). W pelnej wersji przewidywany przelicznik bedzie na poziomie 10USD za 2500 golda. 2. Zaloga jest zawsze wykwalifikowana w jednym pojezdzie (nie chodzi o dokladna "sztuke" a jego model). Sprzedajac woz mozesz przekwalifikowac zaloge (klikajac na z panzerniaka prawym klawiszem myszy) do innego czolgu. Przekwalifikowanie do innego typu (np z czolgu lekkiego na TankDestroyer) kosztuje wiecej (wiecej tracisz biorac Free) niz do innego czolgu tego samego typu: Crew to czolg w ktorym siedzi czlonek zalogi. Ponizej crew jest competence - kwalifikacja na konkretny czolg. Gdy te wartosci sa rozne czlonek zalogi ma zmniejszane doswiadczenie. Staraj sie nigdy nie uzywac w danym czolgu zalogi wykwalifikowanej w innym czolgu. 3. Nabijajac exp (nie mowie o free exp!) na Marderze, nie bedziesz mogl ich uzyc w Hetzerze! Jak tylko nowy czolg jest dostepny to kupuj go i na nim bij exp. Jedyne doswiadczenie ktore jest "uniwersalne" to free exp - ktory dostajesz jako 5% normalnego expa :) Edytowane 31 Grudnia 2010 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zrobiłem odskocznie od niemieckich czołgów i gram aktualnie T-28, szybkie to jest ale na tym się kończy, już wiem czemu był to mój ulubiony cel wcześniej. Następny KW chyba trochę lepiej się sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 (edytowane) ja chcę soft wipe- pierdziele i pójdę w is-7 ;) Ten czołg mnie wkurza.. tak naprawdę to już is-4 jest :mur: Edytowane 31 Grudnia 2010 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Bez 107mm nie jest taki dobry, powolny - różnica w porównaniu do T28 jest pod tym względem ogromna. Stockowe działko też nie jest jakieś super dobre, wolna wieża ale jak trafisz na bitwę gdzie jesteś blisko góry to da rade trochę pocisków poodbijać. ;) No a jak już będziesz miał 107mm to nic tylko trzymać się z tyłu i snajperzyć, spokojnie daje radę przebić się przez czołgi o pare tier'ów wyżej. Niestety problem mobilności wcale nie znika na KV-3, myślę, a raczej mam nadzieję, że dopiero IS to zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Tak, jest wolniejszy :P Do T-28 polecam 57mm lub ew. 85mm (jakos 57 lepiej mi sie gralo). Jak trafisz na bande schabow, to jest srednio, ale w bitwie z podobnymi tierami ten czolg potrafi wymiatac. 3. Nabijajac exp (nie mowie o free exp!) na Marderze, nie bedziesz mogl ich uzyc w Hetzerze! Jak tylko nowy czolg jest dostepny to kupuj go i na nim bij exp. Jedyne doswiadczenie ktore jest "uniwersalne" to free exp - ktory dostajesz jako 5% normalnego expaJak masz pojazd Elitarny (wynalezione wszystko) to expa z niego mozna zmienic na free expa placac goldem. Co do 107mm na KW - kurcze, jakos nie moge dojsc do ladu z tym dzialem. Po przesiadce z lolcannona 152mm wydaje sie po prostu slabe. Fakt, jest celniejsze, ale obrazenia zadaje w sumie przecietne, a przeladowuje sie i tak wolno. Pojezdze nim do czasu zdobycia KW-3 i 107 poleci na KW-3, a na KW zostanie 152mm. EDIT: pisanie posot w pracy jest ciezkie, za szybko klepiecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Trawienny czy dobrze zrozumialem twoja wypowiedz. Nowy niszczyciel=nowa zaloga szkolona badz oplacona od nowa. Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Pytanie, czy do KV-3 opłaca się inwestować w 100mm albo 122mm? Bo w sumie mój plan jest taki, że kupiłem już zawieszenie żeby móc w razie czego 107mm zamontować i teraz chcę tylko lepszy silnik i walić prosto do IS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 122mm opłaca się kupić, IS w standardzie ma marne działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Trawienny czy dobrze zrozumialem twoja wypowiedz. Nowy niszczyciel=nowa zaloga szkolona badz oplacona od nowa. Tak W pewnym sensie. Kupujac nowy czolg masz na dobra sprawe 6 opcji: 1. Nowa zaloga, nieoplacona - 50% 2. Nowa zaloga, oplacona kredytami (20tys za osobe) - 75% 3. Nowa zaloga, oplacona goldem (200gold za osobe) - 100% 4. Zaloga przeniesiona z innego czolgu, przeszkolenie nieoplacone 5. Zaloga przeniesiona z innego czolgu, przeszkolenie oplacone kredytami (20tys za osobe) 6. Zaloga przeniesiona z innego czolgu, przeszkolenie oplacone goldem (200gold za osobe) W przypadku 4,5 i 6 wynikowe doswiadczenie zalogi jest zalezne od tego czy zaloga przeniesiona jest z czolgu tego samego typu (np z Mardera do Hetzera - tu wynik jest wiekszy) czy nie (np z SPG na TD - tu wynik jest mniejszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dzieki, jest troche takich niuansow w tej grze i moze wlasnie przez to jest taka rozbudowana i mimo typowo zrecznosciowego stylu, skomplikowana. Ale to dobrze przynajmniej nie maja nacisku na target konsolowych hamerykanskich dzieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie wiem czy jest to feature tej gry czy przypadek ale w moim Wespe mam aktualnie commandera, kieorowce i celowniczego przeniesione z innego czolgu oraz dwu nowych ladowniczych. Ci ostatni zdobywaja doswiadczenie wolniej niz pozostala trojka - czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ja mam t-28 ulepszonym na maxa z dzialem 85mm i sie gra nim bardzo fajnie bez problemu moge nim zniszczyc KW i uszkodzic tigera badz is'a. Jest to zupelni inna klasa niz gupi pzIII ktory nic nie mogl im zrobic bo ma tak slabe dzialo , to byla istna tragedia. Chodz gdy pzIII trafi na podobne tiery to niszczy wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Trzeba przyznać, że gra była frustrująca na początku, ale po doczłapaniu się do VK3601 gra się przyjemnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ja mam t-28 ulepszonym na maxa z dzialem 85mm i sie gra nim bardzo fajnie bez problemu moge nim zniszczyc KW i uszkodzic tigera badz is'a. Jest to zupelni inna klasa niz gupi pzIII ktory nic nie mogl im zrobic bo ma tak slabe dzialo , to byla istna tragedia. Chodz gdy pzIII trafi na podobne tiery to niszczy wszystko. PzIII z krotkim 75mm zaladowanym HE jest piekny, jak trafi na wyzsze tiery to faktycznie troche slabawo, choc arty i wszelkie otwarte TD maja przerabane. A jak trafi na podobne tiery, to jest rzez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 T-28 może nie jest kiepski ale grając nim jestem praktycznie zawsze u dołu stawki także jeden, dwa strzały i mnie nie ma. Trzeba to przeboleć bo już na horyzoncie jest KW, Tiger niestety rdzewieje w garażu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 (edytowane) Ja tez przewaznie t-28 jestem na koncu stawki ale prawie zawsze udaje mi sie ubic z 2 czolgi ;) Trzymam sie troche z tylu i tak mi sie fajnie gra nim ;) Ja juz mam odblokowanego KW tylko teraz trzeba troche kasy uzbierac i bedzie ;) A z kontem premium nie ma tak zle z ta kasa ;) Edytowane 31 Grudnia 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...