Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

A możesz robić markery na mini mapce?

widzisz go bo widza go inni. gdyby nie oni nie bylbys w stanie go zauwazyc na odleglosci 500m+

To oczywista oczywistość. Chciałem tylko uświadomić co niektórym wymiataczom, piszącym "nie da się", jak mało wiedzą o tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd się biorą tacy kretynii którzy nie potrafią czołgiem sterować? :-/ Jak można na swojego na prostej drodze wjeżdżać. Co 2-3 bitwy trafiam na takiego idiotę. Jeden wręcz na wstecznym mnie staranował, jak baby na parkingach pod supermarketem.. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To standard w WoT , podobnie jak ludki strzelający dla sportu tuż po rozpoczęciu gry .

Generalnie tacy są mało groźni - z reguły nic nie robią poza tym że cię przyblokują - jakoś dawno nie widziałem żeby dwóch ludków z tej samej drużyny zdjęło sobie nawzajem hp wjechaniem w siebie albo otarciem się o siebie .

Może jest jakaś blokada albo co innego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, raz się we mnie PzIII wbił jak jechałem KW, centralnie w d... mi wjechał. A jak sapał, że HP stracił ;)

przy okazji sa zniki na pojazdy. sam kupilem ostatnio PzIV za pol ceny. teraz chyba ma byc stug itp.

A dokładniej: T-28, T-34, Pz IV, Stug-III, M4 Sherman i M10 Wolverine.

Do tego pojazdy te zarabiają dwa razy więcej kasy, więc jest szansa, że szybko się zamortyzuje ;)

No i od jutra rana do 1. sierpnia jest zniżka 50% na miejsca w koszarach i szkolenie załogi na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i od jutra rana do 1. sierpnia jest zniżka 50% na miejsca w koszarach i szkolenie załogi na 100%.

i to wszystko za gold. WG zrobil sobie niezla maszynke do nabijania kasy. niedlugo ta gra bez golda bedzie niegrywalna. nie chce zeby umarla, ale poki co nie dam grosza.bo WG sa bezczelni.camo za golda. na dodatek z limitem czasu. haha. dobre dla kogos kto ma przynajmniej 200E zasilku.

,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@reyden, ja się gorączkuję bo za każdym razem taka fajtłapa mi rozpindala gąsienicę :-/ Więc nie są "nie groźni" niestety.

Co do mikro-płatności racja, przesadzają. Cóż, pozostaje cieszyć się grą póki jest. Może jak się gro ludzi wykruszy to pójdą po rozum do głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to wszystko za gold. WG zrobil sobie niezla maszynke do nabijania kasy. niedlugo ta gra bez golda bedzie niegrywalna. nie chce zeby umarla, ale poki co nie dam grosza.bo WG sa bezczelni.camo za golda. na dodatek z limitem czasu. haha. dobre dla kogos kto ma przynajmniej 200E zasilku.

,

Jakie camo za golda, bo jestem nie w temacie? Poza tym do 100% podstawowego szkolenia da się dojechać bez golda, tylko to trwa. Jak dotąd chyba nic nowego za golda nie doszło, czego nie było w becie. Pardon, można zdemontować rzeczy typu rammer, wentylacja itp. do wykorzystania na innym czołgu.

A z innej beczki, muszę się pochwalić ostatnią bitewką na PzIII:

shot_040.jpg shot_041.jpg

Jak zwykle o włos byłoby 7 killi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie camo za golda, bo jestem nie w temacie? Poza tym do 100% podstawowego szkolenia da się dojechać bez golda, tylko to trwa. Jak dotąd chyba nic nowego za golda nie doszło, czego nie było w becie. Pardon, można zdemontować rzeczy typu rammer, wentylacja itp. do wykorzystania na innym czołgu.

skoro mozna zdemontowac to czemu nadal jesl klodka na owych modulach? camo za golda ma byc. chyba w najblizszym patchu. byl filmik na YT pokazujacy ocb. dodatkowo takie camo ma miec % do niewykrywalnosci. juz widze ten wysyp tankow, ktore pojawiaja sie jak w nie walniemy :) dobry patent na dodatkowe E w skarbcu WG. moze uda im sie Lukaszenke za to obalic. hahaha. Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieczór cudów:

shot_042.jpg shot_044.jpg

Odznaczenia: Top Gun, Scout i Fadin's Medal (zabicie ostatniego czołgu wroga ostatnim pociskiem)

Na koniec zostały 3 arty - to, że mnie nie zabiły to cud jakiś, taniec odstawiałem magiczny, przy okazji ściągając dwie z nich. Fakt, że trochę się podłożyli, bo Sturmpanzer podjechał prawie pod samą bazę jak zacząłem ją zdobywać i dał się objechać, a Grille stał w krzakach w pobliżu (choć to akurat była dobra pozycja). Ostatnie 3 pociski, HE, były na wagę złota :)

Tip of the day: na arty niskich tierów świetne są ciągłe zmiany kierunku jazdy, choćby niewielkie - ich pociski mają tak małego splasha, że jak wybuchnie obok to nie zrobi nic, albo malutko.

skoro mozna zdemontowac to czemu nadal jesl klodka na owych modulach?

Może zaszłość z poprzednich wersji, ale IMHO po to, żeby zaznaczyć, które upgrade'y demontuje się za darmo, a które nie. Choć IMHO kłódka nie jest najszczęśliwszym pomysłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże, jaki to ma rozrzut :lol: :D

Dzisiaj w ogóle jakiś dziwny dzień jest. Z 20 walk przegrałem może dwie. W pzIV co druga bitwa 5 zdjętych, kilku uszkodzonych... top gun, sniper, bla bla bla... Przed momentem mało nie wykończyłem pzIV Tygrysa... niestety, arta dojechała go wcześniej. Święto chyba jakieś i pijani grają :s

Poza tym do 100% podstawowego szkolenia da się dojechać bez golda, tylko to trwa.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

B-)

Bez złota doskwiera tylko brak miejsca na czołgi. Niechętnie się pozbyłem pzIII i niechętnie się pozbędę pzIV (chociaż to już drugi). Bardzo niechętnie się pozbędę Tygrysa. Nie pozbędę się e8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, te 6 slotów to mało. Z utęsknieniem wyczekuję na nowe drzewko ruskich HT, wtedy się pozbędę T-150 i być może KW-3 :P

A jeszcze Francuzi za chwilę... miło by było, jakby każdy dostał francuskiego FT-17 (tier 1) wraz z darmowym slotem za free, ale pewnie nici z tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garaż to nie problem .

Najwięcej bierze szkolenie załóg i konwersja free expa - gram tankami T2 , średnio 500 expa na bitwe , czasami wpadnie 1000+ expa , akurat do konwersji ( w becie tak się przesiadłem z Mardera na Stuga omijając kompletnie Hetzera ) .

Chociaż szkolenie to jednorazowy wydatek i na jakiś czas sposób , tylko że te 600 czy 1 000 G to trochę dużo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zaszłość z poprzednich wersji, ale IMHO po to, żeby zaznaczyć, które upgrade'y demontuje się za darmo, a które nie. Choć IMHO kłódka nie jest najszczęśliwszym pomysłem.

ciekawe. ile kosztuje ten demontaz klodkowcyh modulow?

co francuzi maja do zaoferowania skoro do dzis niepotrafia zrobic samochodu :D

Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają do zaoferowania małe czołgi z nieco przerośniętymi działami, które strzelają seriami kilku pocisków, po czym przeładowują... całe wieki.

Imo taka zabawka będzie mogła trochę namieszać, jak wpadniesz niechcący na taki czołg kampiący gdzieś w krzakach i dostaniesz z miejsca kilka pestek... Tak jakby Cię ostrzelały na raz 3-4 wrogie jednostki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początkowe czołgi będą do tego dość pancerne, np. Char B1bis (który już jest jako czołg premium u Niemców), a potem będą bardziej w mobilność szli. Może być wesoło.

ciekawe. ile kosztuje ten demontaz klodkowcyh modulow?

10 golda od sztuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oo czyli jak kupię jakiś moduł (o których istnieniu teraz się dowiedziałem, thx, bo nie zaglądałem do tej zakładki w sklepie jeszcze ;) ) to mogę go przełożyć do innego czołgu ale za opłatą w złocie, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oo czyli jak kupię jakiś moduł (o których istnieniu teraz się dowiedziałem, thx, bo nie zaglądałem do tej zakładki w sklepie jeszcze ;) ) to mogę go przełożyć do innego czołgu ale za opłatą w złocie, tak?

Dokładnie.

Moduły bez 'kłódek' siatka/lornetka/narzędzia możesz demontować za friko...

Edytowane przez ernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi