Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za radę, to mi oszczędziło 2giga ściągania i nawet zdążę do wieczora coś pograć niemieckimi TD.

Hmm... ciekawa mapa się kroi - linia zygfryda. Właśnie pograłem i... do wyboru ciasne miasto, albo otwarte pola.

I nie do końca na niej wiadomo, co się dzieje. Nie wiadomo kto w kogo strzela, bo nikt nie zna. Wypas :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś za to testowanie dostaniemy? Jakiś gold czy coś podobnego czy jedynie czysty fun z gry?

Doczłapałem się w końcu do VK36 (oczywiście PzIV zostawiam i gram by odblokować resztę czołgów). Opłaca się odblokowywać silniki czy raczej przeć w stronę tygrysa jak radzicie? I jakie działko sieje tu grozę? 88 KWK?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś za to testowanie dostaniemy? Jakiś gold czy coś podobnego czy jedynie czysty fun z gry?

Doczłapałem się w końcu do VK36 (oczywiście PzIV zostawiam i gram by odblokować resztę czołgów). Opłaca się odblokowywać silniki czy raczej przeć w stronę tygrysa jak radzicie? I jakie działko sieje tu grozę? 88 KWK?

Człapanie do tygrysa jest mozolne, a stockowym 3601 gra się marnie (jak każdym).

88mm to najlepsze działo w tym czołgu, ale potrzebujesz do niego jeszcze bodaj gąski i wieżę. A do tego przydaje się lepszy silnik, więc odblokowuj wszystko po kolei.

Poza tym znaczek elite przy każdym czołgu wygląda bardzo fajnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kurdę nie mogę zagrać , gra normalnie spatchowana , wchodzę do gry i chcę wejść do bitwy to się nie da , licznik czasu odlicza kolejne minuty ale bitwa nie rusza , raz udało mi się wejść .

Wersja 6.5 chodzi normalnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli ktos odblokowal na Pz4 topowe dzialo, to VK nie bedzie stockiem. niby 88 jest fajna, ale na VK wypada tak sobie. dlugi czas ladowania :\ plus to spory dmg. z drugiej strony przyda sie na tygrysie bo stockowe dzialo to kupa jak na ten tier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiej gry to nigdy nie widziałem .

Składy wyglądały tak - my mieli 11 tanków , przeciwnik 10 .

Po ~ 2 minutach nasi wygrywają szybkim rajdem na bazę przeciwnika , mapka komaryn ; chyba mają za mało graczy na serwerze testowym .

Ze zmian - znowu namieszali w drzewku - teraz aby odkryć Panzer IV trzeba najpierw przejść przez Pz 38 NA czy jakoś tak , w 6.5 w tym miejscu był Pz III/IV , a Pz IV pod PZ III.

Btw. Czy mi się zdaje czy amunicja AP ma od jakiegoś czasu buga - praktycznie nie da się nic zrobić - mimo że wskaźnik penetracji jest zielony to załoga mi melduje że brak przebicia .

Marder II za wygraną , kaszaniastą walkę zebrał 50 k kaski , nie powiem co się będzie dziać na Pz IV z 75 mm L/70 - 200-300 k kaski to będzie norma .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli gra mi się do [gluteus maximus] dosłownie mediumami rosyjskimi, to co polecacie? Bo z historii tego wątku wnioskuję że jeśli o średniaki chodzi to związkowe są najlepsze i tak. BT7 było super. Czyli lekki. Co tego typu na wyższych tierach mogę wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z HT to jest dobry IS-3 , nie wiem jak pozostałe IS ale IS-3 to jeżdżąca forteca .

z TD jest dobry SU-85 i Object 704 , ISU-152 też jest OK ( z BL-10 szczególnie ) .

Do IS czy masz 2 drogi - jedna z 2 LT i 3 HT ( w tym 2 KW ) albo 2 druga z A20 a potem 3 x MT ( T34 i T-34-85 a po nich KW-13 ) i 1x HT ( pierwszy IS ) .

Do Su-85 jest w miarę łatwa droga - Su-76 i SU-85B , SU-76 gra się w miarę OK .

Tyle jeżeli chodzi o Czerwonych .

Od Niemców dobre masz :

Panzer II , Panzer 35(t) , Panzer IV ( z armatą 75 mm L/70 ) , Marder ( w miarę łatwe przejście przez Loltractor i 1 TD ) , 2 tiery dalej StuG III ( także z armatą 75mm L/70 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na testowym czasami są jajca jak cholera .

Ostatnio - trafiła mi się drużyna a właściwie mini drużyna , bo było na 4 w tym ja na Pz II , 2 x MS-1 i M2 LT , u przeciwnika podobnie - 4 ludków , 1x MS , 1x Loltractor i Pz38 Premiowy .

Gdyby nie to że ten PZ 38 jest mocny to wygrana była by dosyć łatwa ,a tak po tym jak ja zginałem i kolega w M2 to ci 2 w MS-1 robili za mięso armatnie .

Btw. Zauważyłem że nie pełne składy i czekanie na grę występuje tylko w niskich tierach, na Pz IV co rusz pełny skład i gra zaczyna się nie mal od razu .

Tylko cholercia balans zawodzi - jak na razie to się KT , IS-3 , Lowe itp. trafiają a ja na szarym końcu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czego się spodziewałeś na serwerze na którym exp leci 10 razy szybciej? Kto będzie tam grał niskimi tierami jeśli może testować wysokie. A niepełne składy są właśnie skutkiem niskiej ilości graczy lub czołgów danego tieru w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człapanie do tygrysa jest mozolne, a stockowym 3601 gra się marnie (jak każdym).

88mm to najlepsze działo w tym czołgu, ale potrzebujesz do niego jeszcze bodaj gąski i wieżę. A do tego przydaje się lepszy silnik, więc odblokowuj wszystko po kolei.

Poza tym znaczek elite przy każdym czołgu wygląda bardzo fajnie :D

Też kupiłem 3601 i tragedia ;)

Po przesiadce z maks odstawionego PKwIV z długą lufą i osłoną maskującą i załogą na 82% już mam dużo gorsze wyniki. Tam już jak się pofarciło rozwalałem KW. Tu mam co gorsze cięższe czołgi do zwalczania. Ogólnie każdy czołg, którym gram poza BT7 po odstawieniu ma maksa daje sporo funu i pozwala wygrywać. BT7 ma za słabą lufę aby pograć, chyba, ze trafi do bitwy nobków, bo czasem go tak losuje. Grając nim jadę na zwiad, to samo będę robił jak dojdę do A20.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dobiłem do 8k expa na VK36 i zafundowałem sobie podwozie+wieżę i do tego wcześniej odblokowane w PzIV L70. Rezultat? Dopaśny PzIV z 850 życia ^^ teraz zmiana silników i działo 88 i idę w stronę tygrysa nie zapominając o odblokowaniu Hummela i VK30. Swoją drogą miałem dziś ciekawą bitwę. Połowa drużyny przeciwnej była afk więc bitwa szybko na naszą korzyść i do tego sporo expa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BT7 ma za słabą lufę aby pograć, chyba, ze trafi do bitwy nobków, bo czasem go tak losuje. Grając nim jadę na zwiad, to samo będę robił jak dojdę do A20.

Eee tam, ja czesto grywam MS-1 z automatycznym. Czasami nawet uda się upolowac panzera 35 :]

Żeby nie było załoga na 60%, żadnych dodatkowych ulepszeń poza upgradeami.

A ostanio grając Stugiem spotkałem loltracktora. Przeciwko KV niestety nie mial szans.

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to na samym początku jest trochę za ciężko z kasą, odkrywam coś ale później muszę trochę zbierać zanim cokolwiek będę mógł kupić i w sumie gra się tak dziwnie. W OB był gold za frajer to można było zaraz na początku trochę sprzedać żeby odbić się od dna a tu tego brakuje.

Gdyby było dosłownie trochę więcej kasy za bitwę to było by łatwiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatku trudno z kasa??? Muhahahahaha

Ciekawe jak bedziesz plakal dalej

Przy panterze bez premki z meczu jak sie zgarnie jakies 12k to jest srednio, naprawa zniszczonego czolgu to 13000 + amunicja jakies 3000/4000

Naprawde... poczatek to pikus ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pewnym sensie masz racje. Na tier 1 i 2 szybciej cos odkryjesz niz bedziesz mogl to kupic - prawda. Ale to tylko dlatego ze np odkrycie nowego czolgu to ok 300 exp. Ja aktualnie mecze VK3200DB w drodze do Pantery i potrzebuje (o zgrozo) ponad 90 TYSIECY exp zeby odkryc tylko nowy czolg a ze wszystkimi modulami to jest jakies 200 tysiecy :)

BTW dzis zalala mnie krew doslownie. Artyleria z mojego teamu zdjela mojego VK3002DB jednym strzalem (1180HP). Koszty napraw prawie 8000, kompensacja za teamdamage? 800 :|

Edytowane przez Trawienny
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi