Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny ten 3002 chociaż?

Bo niedługo się na niego przesiadam, tylko muszę sobie zrobić miejsce w garażu.

Btw, głupie pytanie do tych, którzy narzekają na brak kasy. Jeździcie tylko jednym czołgiem? Bo ja też tak na początku robiłem, ale to nie jest granie.

Jak zacząłem grać paroma jednoczesnie, to dość szybko miałem 4x tier 3 w garażu i równie szybko zaczęło brakować expa (a nie kasy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze ze nawet nie trzeba go specjalnie robic - nawet stock jest dobry (jako jedyny chyba). 1180HP na dzien dobry, pochyly pancerz (choc tylko 80mm), ponad 50km/h, 75L70. Felerem jest niestety jego "wysoki" tier i wrzuca czesto z Mausami i IS7 :) no i malo miejsca na pociski

A tak w ogole serwer is down :P

Patch v0.6.6:

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/48163-world-of-tanks-v66-update/page__pid__770907#entry770907

http://overlord-wot.blogspot.com/2011/08/world-of-tanks-v65-66-patch-notes.html

Edytowane przez Trawienny
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie teraz jak już mam chociaż tego PZ II i MS-1 do gry na zmianę to nie jest źle. ;)

Swoją drogą MS-1 z ulepszeniami i tym działem 47mm o ile się nie mylę to fajna maszynka jak na tier 1, tier 1/2 na 2-3 strzały. Tylko celność dość kiepska bo 0.4 ale na krótkie dystanse to bomba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale watpliwe ze bez nowych gasienic dasz rade. ruskie maja to do siebie, ze na stocku niewiele moga dzwingąc :/

Gąski już mam, tylko jak pomyśle , że 26 k exp ma iść na silnik a to prawie połowa do działa BL10 to najpierw wolę nabyć działo skoro silnik może poczekać ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do niższych tierów, BT2 jest nieźle OP. ;)

Jak siadam do tego po rundzie na PZ II to jak bym na speed hacku jechał, do tego dość dobre działko, własnie miałem top gun 2 razy z rzędu na tym.

Ale głownie chce iść w stronę tygrysa niemieckimi czołgami a dodatkowo w ruskie mediumy jako taka maszynka do pieniędzy i zabawa.

Tylko strasznie się boję tego pieprzonego PZ III, to będzie męczarnia. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczłapałem się do Tygrysa i to największa porażka dla mnie. No po prostu nie umiem tym grać. Wyłapuje wszystko co kto wystrzeli. Niby mam długą 88mm, ale to sabotaż - momentami mam wrażenie, że mój egzemplarz robili polscy robotnicy przymusowi, bo więcej kulek leci w kosmos niż trafia w pojazd przeciwnika nawet w oczywistych sytuacjach. Do tego koszmarna zwrotność i prędkość. W starciu z T29 1:1 nie ma większych szans. Może jak zrobię ostatni silnik i nowe gąski to będzie lepiej. Do tego nic prawie na nim nie zarabiam :/

No ale dzięki niemu nie mam kompleksów jak jeżdżę Vk3601 - z tym wózkiem robię z Tygrysami co chcę :D

Właśnie zabiłem 1,7 Tygrysa w starciu 1:1. Niestety nagle z boku doszedł mnie jakiś 3001 i arty :(

Chyba porzucę ścieżkę HT i będę szedł w średnie. Jednak ruchliwość jest dla mnie ważniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tez raczej zalezy od szczescia , gdy ja gralem IS3 to praktycznie zadnego rykoszetu nie bylo a strzelajac do 5-54 to 1/3 to rykoszety.

Co do tygrysa to kwestia przyzwyczajenia , na poczatku zle mi nim szlo a potem to juz b.dobrze , is czy t-29 nie mialy szans a jak bylo troche szczescia to i padaly is-3 , tygrys 2 jeden na jeden.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie teraz jak już mam chociaż tego PZ II i MS-1 do gry na zmianę to nie jest źle. ;)

Swoją drogą MS-1 z ulepszeniami i tym działem 47mm o ile się nie mylę to fajna maszynka jak na tier 1, tier 1/2 na 2-3 strzały. Tylko celność dość kiepska bo 0.4 ale na krótkie dystanse to bomba.

Pamietaj tylko ze im ta wartosc mniejsza tym lepiej. Parametr ten opisuje jaki rozrzut wzgledem celownika ma dzialo. Wartosc 1 oznacza ze moze trafic wszedzie tam gdzie pokazuje to zmniejszajace sie kolko. 0.3 oznacza ze rozrzut to jedynie trzy dziesiate dlugosci promienia tego kola co juz jest duuzo lepszym rezultatem :). Parametr podobnie jak wszystkie inne opisuje modul przy zalozeniu ze zaloga jest wyszkolona na 100%.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gąski już mam, tylko jak pomyśle , że 26 k exp ma iść na silnik a to prawie połowa do działa BL10 to najpierw wolę nabyć działo skoro silnik może poczekać ;)).

A po co Ci silnik do działa? O udźwigu decyduje tylko podwozie.

EDIT: @up - co nie zmienia faktu, że 0.4 to dość kiepska celność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://statcdn.worldoftanks.eu/comeu_v2_110412_release/uploads/germany_tree_full%28eng%29.jpg

czyli jak rozumiem posiadając PzIV muszę się śpieszyć z odblokowaniem hummela bo po poprawkach będę musiał mieć PzIII/IV i wtedy iść w stronę hummela. Myślicie, że będzie jakieś "odszkodowanie" za to jak teraz w przypadku Pantery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne jakieś to drzewko. O wielu pojazdach nie było do tej pory mowy.

Z tego co się orientuję od 6.6 obowiązuje to drzewo z oficjalnej strony Wargamingu:

World of tanks

Z tego co mówił dev, ten pacz kończy drzewko niemieckie.

Edytowane przez Lancer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z plusów nadchodzących zmian widzę, że gdybym chciał iść z VK3601 w stronę pantery pomijam jeden czołg (VK31 P?) dobijam do VK3002DB i mam już możliwość pójścia w Panterę i Tigera. Ale kurde ten hummel mnie rozwala :/ Mam w PzIV załogę na 90% i wygląda na to, że nie dobiję do humka... Głupie jak nie wiem Czy nadchodzący patch zmienia już to drzewko technologiczne niemców E50, czy dodaje E50 i coś tam jeszcze i PzIV zostaje na miejscu? (w poprawkach nie znalazłem o tym info a byłoby bardzo przydatne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne jakieś to drzewko. O wielu pojazdach nie było do tej pory mowy.

Z tego co się orientuję od 6.6 obowiązuje to drzewo z oficjalnej strony Wargamingu:

World of tanks

Z tego co mówił dev, ten pacz kończy drzewko niemieckie.

to nie jest oficjalna strona WoTa, a tym bardziej oficjalne drzewka. E seria to nie koniec niemieckiego drzewka. nie wiem skad masz takie info.

tyle, ze po patchu rzeczyweiscie tak bedzie wygladać. a skonczyc ma sie tak:

world-of-tanks.eu :: Zmiany w drzewku technologicznym to tez nie jest oficjalna strona, ale bardziej przejrzysta.

jakby ktos planował na przyszlosc :)

Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za Tiger(P) ???

Projekt Tygrysa od Porsche, który przegrał z projektem Henschela.

Proste oznaczenia w sumie - patrzysz na literki i wiesz kto robił czołg:

- p - Porsche

- h - Henschel

- db - Daimler-Benz

...W starciu z T29 1:1 nie ma większych szans...

Kozak jesteś, jak walczysz z T29 bez żadnego wsparcia. Jeżeli tak samo robisz z T-44, albo Panterą (no bo przecież to średnie, tylko tier wyżej :blink: ), to powodzenia w dalszym graniu tym czołgiem.

Albo inaczej... Tygrysem się nie jedzie w pierwszej linii. Raczej stoisz spokojnie w miejscowości Nienacek, skąd atakujesz zbłąkane owce nieświadome tego, że nie celujesz w ich czołg, tylko raczej w jego konkretny element.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi