Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mi z początku M4 się w ogóle nie podobał, same beznadziejne bitwy z mojej strony ale jak już znalazłem jego miejsce w bitwie i nauczyłem się nim grać to różnica jest ogromna.

Do tego własnie odblokowałem 76mm, super działko, celne, szybkostrzelne i nawet dobra penetracja. :)

A co do rusków to z world of battleships to będą mieli problem, grono odbiorców zbyt wielkie nie jest a już jest tego typu gra - navyfield

Edytowane przez Kacimiierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako Navy fieldowiec z 90 poziomowa zaloga zapewniam, ze ta gra nie jest zadna konkurencja.

Juz sam wynalazek wyjscia z gry i grania w nastepna innym statkiem kasuje ten produkt w przedbiegach (w nfie jest tak najpierw 5 minut czekasz na wypelnienie pokoju, potem zyjesz kilka minut a nastepne kilka patrzysz jak ostatnie dwa statki sie ganiaja bo inaczej nie dostaniesz pelnego expa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zrobią w miarę znośną grę to zobaczymy .

Mi NF średnio podszedł .

Może z WoB będzie inaczej .

A w polskiej nomenklaturze okręt to jednostka bojowa , a statek to dowolna jednostka cywilna .

Artyleria P-lot mogła by coś zdziałać na niższych tierach ( TI/TII , góra TIII , potem to tylko by polowała na Arty ) .

Edit. Choć w sytuacji połączenia 3 gier lub tylko WoT i WoP to pelotki przy się przydały .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Czołgistów ;) Ja też od niedawna pocinam w tą miodną gierkę. Na razie mam coś takiego jak poniżej i ciułam kasę na mocniejszego.

post-12612-0-57829500-1313690725_thumb.jpg

Z gierką mam jeden dziwny problem - po jej uruchomieniu przestaje mi działać przycisk "print screen" na klawiaturze i zrzut ekranu muszę robić osobnym programem. Też tak macie, czy to tylko na mojej klawiaturze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Czołgistów ;) Ja też od niedawna pocinam w tą miodną gierkę. Na razie mam coś takiego jak poniżej i ciułam kasę na mocniejszego.

post-12612-0-57829500-1313690725_thumb.jpg

Z gierką mam jeden dziwny problem - po jej uruchomieniu przestaje mi działać przycisk "print screen" na klawiaturze i zrzut ekranu muszę robić osobnym programem. Też tak macie, czy to tylko na mojej klawiaturze?

Tez tak mam z PS. Co do kolejnego czolgu to szybko bedziesz chcial go zmienic, bo jest to d**a nie czolg... sam przeszedlem przez niego do Niemcow.

Wlasnie wyczulem stuga i nawet dobrze sie nim gra na top gunie. Podklejasz sie pod lepsze czolgi trzymajac z tylu i drapiesz to co napotkaja na swej trasie ;p ale czesto 1 shot i juz lece na inny czolg :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może masz coś z klawą , u mnie normalnie da się robić screeny .

Co do garażu - sprzedaj któryś z LT T1 - najlepiej MS-1 .

Jaką armatę masz w Pz II ?

Z mocniejszych tanków - polecam zbierać kasę i epx. na Pz IV - po wymaxowaniu ( Armata 70 mm L/70 m , nowa wieża , zawieszenie i napęd ) robi nie niezły czołg z niego , do tego ładnie się nim zarabia .

Polecam też ścieżkę TD - u Niemców Marder II , potem StuG III ; od ruskich Su-76 po nim Su-85 z armatą 107 mm .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Quave - rzeczywiście, wszystko jest w katalogu z grą :)

Może masz coś z klawą , u mnie normalnie da się robić screeny .

j.w. - problem rozwiązany

Co do garażu - sprzedaj któryś z LT T1 - najlepiej MS-1 .

Jaką armatę masz w Pz II ?

flak 30L/115

btw. całkiem przyjemnie się gra tym czołgiem

Już dawno bym zakupił PzIII ale tyle się naczytałem, że to droga przez mękę ;)

Chociaż teraz też mnie losuje najczęściej z wyższymi tierami i jedynie skautowanie mi pozostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno bym zakupił PzIII ale tyle się naczytałem, że to droga przez mękę ;)

Chociaż teraz też mnie losuje najczęściej z wyższymi tierami i jedynie skautowanie mi pozostaje.

Iii tam, gadanie. Fakt, że działa poniżej haubicy 75mm nie są w stanie raczej nic zrobić ciężkim czołgom, więc przy złym losowaniu jest słabo, ale owe 75mm daje kupę funu. Poza tym w pełni ulepszony jest bardzo dobrym scoutem.

Ja dochodze do wniosku ze to nie wina losowania co tego ze ludzi co maja wyzsze tiery jest po prostu wiecej i brakuje juz rywali dla niskich. Bo watpie aby w innym wypadku loltraktor lub podobny czolg mial bitwe z ferdkiem np

Jak ktoś jest loltraktorem z Ferdkiem itp. to albo jest w plutonie, albo to jakiś błąd matchmakera, bo normalnie takie sytuacje się nie zdarzają i to raczej wyjątek niż reguła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No filmik świetny widać reklama idzie pełną parą, nawet mój T95 się załapał na koniec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojezdzilem dzis moim nowiutkim Tygrysem P :)

W kazdym wzgledzie deklasuje Tygrysa H - dzis odbilem juz kilka pociskow z IS-3/IS/T1 o slabszych zabawkach pokroju L70 czy 80L56 nie wspominajac nawet, teraz jeszcze mecze sie z 7,5 cm ale topowe 88 L71 jest do odkrycia od reki za 16k expa bez robienia zawieszenia i wiezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojezdzilem dzis moim nowiutkim Tygrysem P :)

W kazdym wzgledzie deklasuje Tygrysa H - dzis odbilem juz kilka pociskow z IS-3/IS/T1 o slabszych zabawkach pokroju L70 czy 80L56 nie wspominajac nawet, teraz jeszcze mecze sie z 7,5 cm ale topowe 88 L71 jest do odkrycia od reki za 16k expa bez robienia zawieszenia i wiezy.

Mialem ostatnio w teamie rozmowe z wlascicielem Tigera P ktory podpowiedzial zeby w przypadku tego czolgu nie strzelac w przod wanny. I mial racje - w cala wieze 75mm wchodzi jak w maslo (o dlugiej 88 juz nie mowiac). Wyjasnil ze o ile na nizszych tierach ludzie o tym nie wiedza, to wyzsze tylko czekaja az sie wychyli albo odwroci a wtedy juz kaplica. Jak odkryje GW Panthere to pozbede sie artylerii i pojde w strone Tigera P - okazemy sie ile lepsze/gorsze to od Henschelowego wynalazku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi