Trawienny Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Koszmar jakis i niemoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Ja to drzewko tez stosunkowo niedawno zaczalem i T2 przeskoczylem od razu za Free Exp., a M2 rozegralem tylko 3 walki (w tym jedna z 3 killami :) i reszte dobralem z Free Expa, nie chcialem sie meczyc. M3 Lee juz jest troche lepiej, ale szalu nie robi, bo trzeba sie calym czolgiem obracac. Za to przod potrafi odbic spokojnie wyzsze tiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Panowie , do Ob.704 kupić więcej ammo AP czy HE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Trawienny zapraszam na korki z obsługi M2 ;) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 M2 to super czołg. Mam nim chyba największą ilość %-owo zwycięstw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 To podajcie jakis przepis jak tym jezdzic bo mnie krew zalewa. Zalozylem haubice i wyglada to troche choc do tego co osiagam Tigerem to jeszcze daleko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) haubica + HE i nie jedź na pałę tylko grzecznie poczekaj na ofiarę ;) M2 jest dość mały więc łatwo nim zakitrać się w krzakach natomiast M3 Lee jeszcze nie rozgryzłem :/ Trawienny czy to znaczy, że też lecisz w T34? ;) Edytowane 14 Września 2011 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) No wlasnie staram sie chowac (nawet siatke zakupilem) ale przesiedze tak a w tym czasie glaby z druzyny gina jeden po drugim. A potem juz po ptokach. A Ty mi znajdz tego co nie idzie w T34 :P KV juz uzbierane wiec czas na hamburgery ;) Edytowane 14 Września 2011 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Borys nie idzie w T34 ^^ Mam nadzieję, że nie wprowadzą za wcześnie tego premium tanka... Stawiam na styczeń z patchem zmieniającym T34 w premkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 I juz sie wyjasnilo. To nie wina M2 :) rozczarowany zostawilem go w spokoju i wrocilem do pozostalych czolgow w garazu. Od 20:00 lacznie przegralem 27 bitew. Wygralem...... jedna :( takiego syfu nie bylo juz daaaaawno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 Borys nie idzie w T34 ^^ Mam nadzieję, że nie wprowadzą za wcześnie tego premium tanka... Stawiam na styczeń z patchem zmieniającym T34 w premkę No nie idę bo już dawno mam T34 i T30 od hamburgerów, obecnie jestem na etapie expienia drogi do małej niemieckiej myszki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) natomiast M3 Lee jeszcze nie rozgryzłem :/ Ostatnio go znowu kupiłem, żeby w końcu zrobić Elite (i być może doczłapać do t34 przed patchem :lol:). Sprawa ma się tak, że trzeba nim jeździć jak delikatnym TD. Bo niby przód ma mocny, ale w starciu z np. Hetzerem wypada marnie. Powiedzcie mi jak się ma sprawa z expieniem dodatkowych umiejętności załogi. Mam wszystkich pacjentów na 99%, po jednej bitwie kierowca przeskoczył na 100% + kolejny dodatkowy skill. I teraz ciekawa rzecz - jak po paru kolejnych bitwach miałem już 6% tego drugiego skilla, pozostali ciągle mieli 99%. Ten exp jest jakoś wykładniczo liczony, czy co? Edytowane 15 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Экипаж — Мир Танков - World Of Tanks Ostani obrazek daje dużo do myślenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Jakieś prace na dziś zapowiedzieli? Nie można się zalogować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) Jakieś prace na dziś zapowiedzieli? Nie można się zalogować. Wchodzi patch 0.6.7... Notifications :: World of Tanks: MMO Tank Action Game Kupujecie coś z nowych czołgów? Ja mam trochę free-expa i chyba pokuszę się o zakup T-50 i rozwijanie w stronę T-50-2. Ostatnio sporo funu sprawiały mi wypady na tyły wroga w Pz 38nA, myślę, że tu będzie podobnie :) Edytowane 15 Września 2011 przez Dziobak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Mam wrażenie ze ostania wersja chodzi sporo wolniej. Przynajmniej na moim laptopie :/ A wogóle mam już naprawdę dość balansu, nie ważne czy mam PzIII/IV, czy PzIV, czy JagzPzIV, ciągle mam jakieś Lowe, Tiger II, IS3, KV 4, po prostu ręce opadają. Przecież to 4 tiery wyżej!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Wchodzi patch 0.6.7... Notifications :: World of Tanks: MMO Tank Action Game Kupujecie coś z nowych czołgów? Ja mam trochę free-expa i chyba pokuszę się o zakup T-50 i rozwijanie w stronę T-50-2. Ostatnio sporo funu sprawiały mi wypady na tyły wroga w Pz 38nA, myślę, że tu będzie podobnie :) Jeździłem T-50 na teście i bardzo mi się podobał, także pewnie zanabędę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 A ja tam lubię balans. VK3002DB: 45% top tier, 45% 1 tier niżej od top, 9% bitwy z 9, 1% bitwy z 10. Jedyna wada to nazwa czołgu i mój nick ;) Na pierwszy rzut oka jestem w drugiej połowie listy. Po szybkiej analizie okazuje się, że równie dobrze mógłbym być w okolicach piątego miejsca po zmianie kolejności liter w alfabecie. Bitwy z 10 nie są takie złe na mapach dających możliwość objechania. Jadę tam gdzie się biją i atakuję od tyłu. Obrócą się do mnie, to się chowam za głazem/domem/czymkolwiek i ci od frontu mają kilka sekund na atak. Obrócą się do nich, znowu nękam. I tak w kółko. Ogólnie mam wrażenie, że w PzIV, VK3601H i VK3002DB jestem w bitwach o tej samej rozpiętości tierów. Tylko zamiast być na końcu łańcucha, jestem na początku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Bo tier V może być w bitwach chyba do tieru VIII czy IX, nie pamiętam już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Bo tier V może być w bitwach chyba do tieru VIII czy IX, nie pamiętam już. Do IX moze byc.. i to jest wg mnie bez sensu. Jak mam takim PzIV powalczyc jak w druzynie przeciwnej sa 2-3 czolgi, ktore moge uszkodzic (zniszczyc przy odrobinie szczescia) + arty, do ktorego nie dojade. Pozostalym moge co najwyzej polaskotac lakier... generalnie u mnie rzadko sie zdarza, zebym byl w gornej polowie listy, w wiekszosci przypadkow trafiam albo na koniec, albo w okolice polowy, gdzie gra zalezy od skilla i nie ma jednoznacznej przewagi. Dlatego lubie grac arty, bo nawet jak trafie na wysoki battle tier to mi nie przeszkadza. Mausy i E-100 sie latwiej trafia niz mniejsze czolgi i w takich walkach tez zdobywam kille (chyba, ze team postanowi zostawic arty bez obrony i jedna strona wpadaja do nas medy przeciwnika i po 2 minutach nas nie ma). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 W nowym patchu dodali możliwość kupienia premki na pół roku i rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Bo tier V może być w bitwach chyba do tieru VIII czy IX, nie pamiętam już. to sie nie tyczy T-50/-2. one maja ustawiony tylko dolny prog tierow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 W sumie żadna różnica (i tak ma tier V), choć średnio sobie go wyobrażam w walce z Mausem czy IS-7. Za to ja po pierwszej bitwie T-50 mam na koncie Shermana i amerykańskie T20 :lol: Ten czołg wymiata, a T-50-2 ma jeszcze bardziej wypasioną 57mm (tą z T-34). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 powiem tak. T-50 to ufo. wersja druga to uber ufo. do walki z T10 ogranicza go tylko dzialo. jest przesadnie zwrotny przy maksymalnej predkosci. mozna nim objechac wszystko. zniszczenie T-44 nie jest problemem. byle nie wpasc pod jego lufe. jest wstanie zespotowac arte wroga i wrocic do bazy. nawet dwokrotnie. bez ogarnietego teamu arta pada po 2och minutach. cwansi ci ktorzy czekaja az team sie rozjedzie, a arta usadowi na grzedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) Damn... miałem przed chwilą Typ 59 w teamie. Objechał 4 czołgi przeciwnego teamu i wyskautował całą ich bazę. A na moich oczach objechał Ferdka wokół budynku (!) i strzelił mu w tyłek, zanim tamten zdążył się obrócić (i tak parę razy :lol: ) Wygraliśmy 15:4, a gość wytrzymał, mimo skautowania od samego początku i tęgiego ostrzału do końca bitwy (pasek hp miał na 50%). A T-50 mam już na koncie. Mientki jest :lol: Edytowane 15 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Powiedzcie mi jak się ma sprawa z expieniem dodatkowych umiejętności załogi. Mam wszystkich pacjentów na 99%, po jednej bitwie kierowca przeskoczył na 100% + kolejny dodatkowy skill. I teraz ciekawa rzecz - jak po paru kolejnych bitwach miałem już 6% tego drugiego skilla, pozostali ciągle mieli 99%. Ten exp jest jakoś wykładniczo liczony, czy co? Tak. Exp leci "normalnie", przy czym bazowe doswiadcznie oraz skille sa funkcja wykladnicza stety/niestety. Niestety bo dobic do 100 jest bardzo ciezko. Czasem mam wrazenie ze ostatnie 2% zajely tyle samo czasu co pierwsze 98%. Na szczescie jak juz 100% osiagniesz, bardzo latwo dobic pierwszy skill do ~50%. A potem.. powtorka z rozrywki. Wracajac jeszcze do M2. Zmieniam troche o nim zdanie. Haubica + HE sa idealne do miasta. Bez zadnych problemow nabilem nim 4 kille a i ze trzy nastepne by byly gdybym mial troche lepszego celowniczego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) Ta, właśnie zauważyłem, kolejny z załogi wskoczył na 100%, w tym czasie pierwszy ma już 15% :D Btw, wyedytowałem poprzedni post, bo mi się czołgi pomyrdały. To, co zrobił - bez zmian :E Dzień epickiego ownowania E8 chyba mam :E Grzałem sobie spokojnie do is-3 i Ferdka, czekając na niechybny koniec, kiedy zaczął do mnie strzelać zza pleców (zdarza się, jak się broni samemu jednego kawałka mapy) jagdpzIV. Myślał, że miał szansę, jak mój pocisk rykoszetował. Ale rammer FTW i dojechałem go kolejnym pociskiem, zanim przeładował. Frag 1. Od tego momentu miałem 6HP i pogodzony z losem mięsa armatniego zacząłem dalej grzać sobie do is-3 i Ferdka, kiedy nagle obok is-3 pojawił się VK-3601h już trochę nadgryziony. Pierwszy strzał był fuksem - akurat nie trafiłem w ISa, bo vk go zasłonił... i oberwał w bok (zostało mu 16%). Żal było nie skorzystać... dwie kulki. Frag 2. Chwilę później pojawiło się su-100. Gąski - bok - bok - gąski - bok... Lubię, jak zarzuca TD po zerwaniu gąsienic :lol: ... w sumie, jestem na tyle wyrachowany, że strzelam zawsze w tę "dalszą", żeby go sobie wystawić bokiem :twisted: Frag 3. Tuż za nim zauważyłem dugie su-100. Ten już się wkurzył i zaczął jechać prosto na mnie. Pierwszego hita zaliczył, jak zaczął zjeżdżać w dolinkę - w sam czubek wehikułu. Drugi - poszedł w przedni pancerz, jak mnie namierzał (taa.. igrałem z ogniem). Schowałem się za kamień, jego strzał poszedł w tenże. Dwa szybkie strzały we front, zostało mu coś koło 40%. Zaczął mnie gonić wokół tego kamienia, ale był mocno wkurzony i nie uważał... zdjąłem mu gąski. Zanim się naprawił, objechałem kamień i go dokończyłem. Frag 4. Będą się pewnie w nocy moczyć na myśl o wrednym E8 :lol: A morał z tej historii taki - jak cię ktoś zlekceważy, to nie wyprowadzaj go z błędu. Na dole słitfoci clue programu, czyli po raz kolejny "dlaczego E8 jest fajny także poza polem bitwy" - naprawa ^^, Edytowane 15 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Coś mi się zrąbało, albo teraz grając arty nie widać już całych czołgów, jest tylko małe logo typu jednostki i dopiero po najechaniu na to oznaczenie pojawia się obrys czołgu - też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2011 Cos masz nie tak, u mnie nic sie nie zmienilo w tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Jakim cudem te nowe light tanki przeszly testy na test serwerze ? To jest jakas parodia by ruski byl turbo szybki i zwrotny pakujac najlepsze dzialo z T34, amerykanski mial armate przy ktorej Panzer IV wymieka, a niemiecki jezdzil z biedadzialem z Panzer III/IV ktore juz na inne ier 5 bywa za slabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...