costi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 T32 dalej ma przesrane i dalej dostaje bitwy z tier 9-10. Albo ja mialem pecha. Zresztą, ten czołg jest tragiczny :) Nie "ma przesrane", tylko losuje go normalnie jak każdy inny tier 8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Is-3 zły? Na nim mam chyba najlepsze wyniki ilość bitew ok. 340 win ratio sporo ponad połowę, Co do celności to chyba 83% :blink: maksymalny exp bez dubli i premek ponad 2200. I napawdę szkoda mi go było sprzedawać aby uzyskać kasę na is4. A najlepsze jest to że bl-9 zalożyłem na samym końcu, po wszystkich tych gąskach i silnikach. Przedewszystkim się boję że czwórką nie będze się grało tak przyjemnie jak trójeczką :cry: Obawy sa uzasadnione. IS-4 zeby byc choc odrobine konkurencyjny potrzebuje S-70. Jeszcze jak na Tier 9 byl T34 to mozna bylo go gryzc BL-9 ale teraz nie ma co startowac przeciw E75 czy M103 bez 130mm. Przeciw innym IS-4 jest o tyle dobrze ze w weakspota wchodzi wszystko - problemem jest jesli przeciwnik ma S-70 a Ty BL-9 to nawet jak wejda Ci wszystkie strzaly to on wladuje w Ciebie wiekszy DMG i tak zakonczy Twoj zywot. A najgorsze ze S-70 to grubo ponad 110k expa na gasienice, wieze i sama rure. Na szczescie ludzie mowia ze przeskok z BL-9 na S-70 jest porownywalny z przeskokiem jaki dala 120mm na swego czasu tragicznym T34. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Nie "ma przesrane", tylko losuje go normalnie jak każdy inny tier 8... Mi V tier KW często wrzuca do VIII i nieraz 2 x IX się trafi, także nie ma co narzekać. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Tak się składa, że już nie raz zniszczyłem IS'a 4 grając IS3, 1vs1 100% vs 100%, wymaksowany naprawdę daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A mi jakas "M" wpadla przy tygrysku ;] Szkoda ze po zakupie premki me losowania sa coraz gorsze i laduje na koncu tabeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 IS-4 można oceniać dopiero po odblokowaniu S-70. World of Tanks - test kart graficznych i procesorów •• world-of-tanks.eu :: World of Tanks - test kart graficznych i procesorów Wychodzi optymalizacja pod NV (a raczej to, że NV lepiej radzi sobie z WoTem) szkoda. Ciekawe kiedy przeniosą grę na UE 3.0 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Kiedy ruszałem z Is-3 miałem takie samo wrażenie, że nawet IS był lepszy. Kiedy go wymaksowałem zmieniłem zdanie i to całkowicie. Sprzedając Is-3 żałowałem tego czołgu, ale cóż, nie można stać w miejscu i kupiłem Is-4. Pierwsze bitwy i miałem to samo co na początku z poprzednikiem ;) nędza żen i gorycz choć dobre losowania uchroniły mnie przed złym winratio. Niewiele dawałem drużynie. Aż do czasu kiedy wymaksowałem ten czołg, przeszkoliłem załogę na 291%, nauczyłem się ustawiać pod kątem 30° do przeciwnika. Czołg nagle okazał się zwrotny, szybki, rpm nie jest już tak żenujący, dmg potrafi. Nawet po zmianach w 7.2 gra mi się niem bardzo dobrze. Mam założone rammer, wentylację, osłonę (chciał bym ją zdjąć i założyć jak gdzie indziej lornety). Mam przeszkoloną załogę w BiA, i 91% cammo. Jeśli po paczu 7.3 będzie możliwość zmiany perków na is-4 wybiorę dla dowódcy szósty zmysł zamiast cammo, reszta jak jest. Taki zestaw dobrze mi się sprawdza na T34. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Warto w drodze do IS-4 zakładać drugą wieżę w IS-3? Zwiększa przeżywalność znacząco? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Wg mnie warto. Po pierwsze jest mniejsza i trudniej w nią trafić, po drugie ma fajne zaokrąglenia. +18m zasięgu +dodatkowo 4m jeżeli mamy lornetki. No i grubość: 220/110/110 Armor (Front/Sides/Rear, mm) dla porównania pierwsza: 150/90/80 Armor (Front/Sides/Rear, mm) Jedynie spada prędkość obrotu, ale da się żyć tylko o 2°. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 IS-4 można oceniać dopiero po odblokowaniu S-70. World of Tanks - test kart graficznych i procesorów •• world-of-tanks.eu :: World of Tanks - test kart graficznych i procesorów Dosc optymistyczne te cyferki - na X6 @ 2800Mhz spokojnie mialem miejsca gdzie fpsy schodzily do kilkunastu - teraz spokojnie patrze przez dym i nic mnie nie rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Wg mnie warto. Po pierwsze jest mniejsza i trudniej w nią trafić, po drugie ma fajne zaokrąglenia. +18m zasięgu +dodatkowo 4m jeżeli mamy lornetki. No i grubość: 220/110/110 Armor (Front/Sides/Rear, mm) dla porównania pierwsza: 150/90/80 Armor (Front/Sides/Rear, mm) Jedynie spada prędkość obrotu, ale da się żyć tylko o 2°. jakie 4m dodatkowo z lornetami jak dają +25% 350*1,25=437,5 przy założeniu że upłynęły te 3 sek na załączenie lornet, dowodca ma 100% skila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Dodatkowo ponad to co dały by lornety bez tej wieży ;) 332*1,25=415 350*1,25=437,5 (437,5-(350-332))-415= 4,5(m) :lol: U mnie jest dodatkowo wentylacja i BiA więc to jeszcze inaczej wchodzi a jak wiemy te dodatki nie skalują się tak dokładnie jak w wygląda to na papierze :mur: Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 z wentylacja i bia liczysz 133% a od tego chyba jeszcze te dodatkowe z okularów(chyba że 33 plus 25%...) - 133 procent wziąłem z wiki. Tam dla Pattona np max w grze wychodzi 570m a wieżyczka 2 przecie 420m. Więc patton to najlepszy stacjonarny(lornety) spotter w grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 E50 pod tym względem jest najlepszy w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 BTW jak IS-4 przeniosa na tier X to powinno automatycznie odkryc najlepsze dzialo na nowych tierach IX. Wiec nie wiem czy jest sens robic te 100k expa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 niekoniecznie IS-4 will not have the 130mm S-70 gun any more, but will have a 122mm M62-T2 gun with less alpha, faster aim time, higher accuracy, higher RoF, higher penetration. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Kufa, czy wszystkie czołgi teraz będa zmieniać na takie same? "less alpha, faster aim time, higher accuracy, higher RoF, higher penetration" to wypisz-wymaluj działo z T110 czy Francuza... Coś wiadomo o urodzinowym specjalu? Niby jutro się zaczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ja bym chciał tydzień premki w cenie 1 dnia.. albo chociaż 3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) w us jest calkiem doby special: 5x experience for the first victory of the day on each of your tanks 15% discount on six-month and one-year premium account options 3-day premium for 250 (normally 650) 7-day premium for 650 (normally 1250) 50% discount on: Standard: IS, KV-13, SU-8, PzKpfw V Panther, PzKpfw VI Tiger, Hummel Premium: T-25, T14, Matilda, Valentine, Churchill 50% discount on 100% crew training 50% discount on crew retraining 50% discount on camouflage 50% discount on equipment szkoda ze nie ma kodu na gld albo na kredyty ;d liczyłem też na 50% na is3 :D Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Troche lipa - na urodziny to myslalem, ze dadza z 1 dzien premki albo troche golda kazdemu w prezencie. Ale znizka na ISa by sie przydala bo niedlugo kupuje. jest i EU: Pięciokrotnego mnożnika doświadczenia za pierwszy zwycięstwo każdego dnia! Zdobywanie doświadczenia nigdy nie było takie proste! 50% zniżki na następujące czołgi: SU-152 T-43 PzKpfw Panther PzKpfw VI Tiger (P) M7 T-20 AMX M4 (1945) SU-5 T-34 KW-1S PzKpfw III PzKpfw IV Hummel M6 M12 AMX 38 B1 ARL 44 50% zniżki na następujące czołgi premium: Valentine Matilda Churchill T-127 T-15 PzKpfw S35 739 (f) T-25 Ram-II T14 T2 Light Tank M22 Locust To świetna okazja na powiększenie swojego arsenału! 50% zniżki na wyszkolenie załogi na 100% poziomu umiejętności. 50% zniżki na zakupienie załogi wyszkolonej na 100% w momencie zakupu nowego czołgu. 50% zniżki na przekwalifikowanie załogi na 100% umiejętności. 100 sztuk złota zamiast 200 za szkolenie członka załogi. 50% zniżki na wyposażenie czołgów. Myśleliście o nowej siatce maskującej, lub o lornetce dla swojego czołgu? Teraz możecie je dostać w bardzo niskiej cenie. 50% zniżki na kamuflaże. Udekorujcie swój czołg, z okazji rocznicy! Duża zniżka na konta premium. Trzy dni premium będą dostępne w cenie jednego, siedem w cenie trzech, a konta na sześć i dwanaście miesięcy będą przecenione o 15%! Konta premium nigdy nie były tak tanie! Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Glupie - nieglupie ptytanie: W jakich sytuacjach uzywac amunicji HE, gdzie celować? Czy to sie ogarnia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Gdy działo nie jest stworzone pod HE (troll w KW (chociaż tutaj wożę pół na pół) lub jakiś Sherman), to używam tylko w jednej sytuacji: jestem w połowie mapy, a nasza baza jest przejmowana. Szybki powrót, a podczas niego przełączenie na HE, aby zwiększyć szanse na zbicie capa. Chyba, że to jakiś lolek się tam zapędził. A gdzie celować? W bok albo tył. Jak zawsze ;) W innych sytuacjach wolę się pokręcić i znaleźć coś do przebicia AP. No i na EU też się pojawił specjal. Chyba to samo+plus więcej czołgów za 50%. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez tymej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Będzie niezły wysyp gimbusów jak będzie mnożnik x5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Tak do kompletu - czas trwania: The Special Anniversary offer starts on Thursday, April 12th at 7:30 (5:30GMT) and ends Tuesday, April 17th at 7:00 (5:00 GMT). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 No to chyba pora kupić premkę, bo nie zarobię na moduły a na IS-4 też trzeba uciułać.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 aż mnie trzepie jak se pomysle o x5.....dzis jest x2 tylko ale poczatek to ujnia na potege, 2x trafil mi sie is7 z win ratio 40-45%, kompletne nieogary, padające w otwartym terenie od arty lub skomasowanego ognia wroga, bo byli pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Dobrze, ze nie wgralem tych modow to chociaz sie nie stresuje :) Ciekawe ile bitew ktore bylo do wygrania przegraliscie przez to, ze odpusciliscie i spadla wam koncentracja widzac wyzsze win ratio przeciwnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Khekhe dobre pytanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 To zdanie jest tak zamotane... Ciekawe ile bitew wygraliśmy, wznosząc się na wyżyny widząc wyższe win ratio przeciwnika. A poza tym: bardziej niż win ratio przeciwnika wkurza top tank z win ratio 44% i 400 "efficiency rating". Ostatnio miałem takiego IS 4 na Malinówce. Najpierw pokampił za artą, a potem przy stanie 13-2 dla nas zaczął się wspinać na górkę. Nie zdążył nawet się wspiąc. Jak widzę takie staty (<45% win ratio,<500 eff rating,>6k bitew) mam jedną myśl w głowie: po co oni grają? I co najgorsze, często o tym myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 dokladnie, jak widze top z ssacym wynikiem to wiem ze nie moge na nich liczyc, wiec starac sie trzeba podwojnie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...