Skocz do zawartości
LuckyLuke

Szczesliwi posiadacze Celerona Tulipanka :)

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna bylo wiadomo, ze Intel robi was w konia...ale to co dzisiaj przeczytalem - rozsmieszylo mnie do lez :)

Juz dzisiaj wywalcie plyty gowne... malo tego - "nowy" Celeron P4 bedzie w "najnowszej" technologi............0,18 microna :) Hahahahahaha ale Was zrobili w balona:) Na szczescie taka sytuacja bedzie do zegarow 2GHz - potem pewnie Intel przejdzie na 0,13 microna....albo....zmieni podstawke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ,że celki na bazie p4 będą w 0.18u było wiadomo dośc dawno. Może dlatego wszyscy posiadacze Celów T są tak dumni ze wsojego sprzętu póki jeszcze mogą :P .Wraz z wejściem nowego celerona skończy się chyba możliwość ich podkręcania w tak zanczącym stopniu jak to było z wcześnijszymi modelami. Może się okazać ,że ten co kupi cela a la p4 w 0.18 okaże sie największym frajerem bo wydajność dla najszybszych modeli bedzie porównywalna z tulipanem po oc ,a mozliwość podkręcania bedzie zerowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna bylo wiadomo, ze Intel robi was w konia...ale to co dzisiaj przeczytalem - rozsmieszylo mnie do lez :)

Juz dzisiaj wywalcie plyty gowne... malo tego - "nowy" Celeron P4 bedzie w "najnowszej" technologi............0,18 microna :) Hahahahahaha ale Was zrobili w balona:) Na szczescie taka sytuacja bedzie do zegarow 2GHz - potem pewnie Intel przejdzie na 0,13 microna....albo....zmieni podstawke :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Dlaczego mialbym wywalac??

ja mam p4 1.6A @... :D i mi z nim dobrze.... jak wyjdzie ten na fsb 533 to go wrzuce i jazda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam p4 1.6A @... :D  i mi z nim dobrze.... jak wyjdzie ten na fsb 533 to go wrzuce i jazda :)

Ty jestes w innej sytuacji....masz 2 kompy...najwyzej zostawisz sobie ten z celkiem na pamiatke :) i powiesisz na scianie :) albo postawisz serwer na Linux'ie - najlepiej freesco :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam p4 1.6A @... :D  i mi z nim dobrze.... jak wyjdzie ten na fsb 533 to go wrzuce i jazda :)

Ty jestes w innej sytuacji....masz 2 kompy...najwyzej zostawisz sobie ten z celkiem na pamiatke :) i powiesisz na scianie :) albo postawisz serwer na Linux'ie - najlepiej freesco :)

"niestety" stoi na nim juz PLD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz dzisiaj wywalcie plyty gowne... malo tego - "nowy" Celeron P4 bedzie w "najnowszej" technologi............0,18 microna :) Hahahahahaha ale Was zrobili w balona:) Na szczescie taka sytuacja bedzie do zegarow 2GHz - potem pewnie Intel przejdzie na 0,13 microna....albo....zmieni podstawke :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Poza tym ma zmniejszyć sie cache Tulipana na 128 ( za bardzo dogania P4, który rozrzutnie zarzadza cachem) :D :D

Ale powiem szczerze mialem celka teraz AMD, i te dwa proce zupelnie inaczej sie zachwują, (pod obciażeniem ) np. jak ruszasz mychą ) i wszytko na korzyśc intela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez to bylo wiadome od poczatku jak sie pojawila notka, ze beda robione celki powyzej 1.4 Ghz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten nowy celek to bedzie "bomba wydajnosciowa", zreszta jak caly p4 :)

widze ze intel patrzy tylko na ghz a wydajnosc odbiega daleko od normy

Zobaczymy, a potem sie bedziemy albo smiac albo podziwiac.

Podziwiac? co podziwiac? Celerona w 0,18microna ze 128KB L2? Nie rob sobie jaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest przyklad boardowego kozojada

nabija se posty lamus i mysli ze jest prze *****

Juz to jakiemus KONIOWI tlumaczylem co oznacza slowo lamus. Poszukaj i zdaj mi referat.
No ale Celek na Willamette to naprawdę porazka. Ani to podkręcalne (0,18 ) ani wydajne (Willamette i to z 128kB), Zwłaszcza jak to prównać z Northwoodem P4 na 533.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co Intel wdupi z nowym celkiem na pełnej linii. Chyba ,że jak zwykle zmieni zdanie i ... pujdzie po rozum do głowy. Pociągnie linie tulipanków do zegara 1.7-1.8 a później wystartuje z celeron 2.0 Northwood. Co wy na to ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekamy zobaczymy ale jakby co to zawsze mozna kupic Nortwooda 1.6 .

Pewnie znowu Celek dostanie po [gluteus maximus] od Durnia i bedziemy musieli czekac az monopolista stwierdzi ze czas pokazać klase.JA osobiscie niezamierzam kupowac nowego Celka.Bo jak juz bede mial kupowac plyte to juz wezme p4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekamy zobaczymy ale jakby co to zawsze mozna kupic Nortwooda 1.6 .

Pewnie znowu Celek dostanie po [gluteus maximus] od Durnia i bedziemy musieli  czekac az monopolista stwierdzi ze czas pokazać klase.JA osobiscie niezamierzam kupowac nowego Celka.Bo jak juz bede mial kupowac plyte to juz wezme p4

p4 1.6A jest siwietny... tym bardziej ze mozna go jzu kupic za 700zl ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten nowy celek to bedzie "bomba wydajnosciowa", zreszta jak caly p4 :)

widze ze intel patrzy tylko na ghz a wydajnosc odbiega daleko od normy

hehehe.. zobaczymy co będzie z amd'kiem kiedy wydłuży potok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...