Skocz do zawartości
PoGo

Nowe cfg, i jak myslicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra po 4 tyg. zastanawiania sie i wybierania zlozylem cfg nowego kompa. I chce sie zapytac co o nim sadzicie. Tylko nie piszcie textow s tylu Mogles ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Athlona :) bo jakis tydzien temu zrezygnowalem na dobre z AMD.

Creative Sound Blaster Audigy Player bulk

Modecom Feel V srebrna

Corsair DDR XMS2700 256MB CL2 (PC-333)

RadeonTM 9700 Sapphire 128 MB DDR DVI + TV (AGP x8)

Abit IC7

Seagate 120 GB Barracuda 7200.7 ST3120026AS 8MB Serial ATA

Intel Pentium 4 (S478) 2.40 GHz HT (FSB 800) bulk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i o zasilacz musisz sie postarac lepszy, bo w modecomie

nic ciekawego nie znajdziesz :)

Ja bym jeszcze zmienil dysk na szybszego Maxtora tez z 8 Mb Cache albo Caviara (tyle ze ten jest glosniejszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylo ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 512 ram i zamiast audigy terrateca aureon 5.1 fun

hmm nie mialem stycznosci z terratecami, bym musial przetestowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sie pytalem ludzi i mowili ze modecom ma dobre zasilacze.

A dysk :D wiesz najlepiej WD 10.000 :] ale za duzo aksy i tak ten zestaw jest dosc drogi.

Jesli nie bedziesz krecil to ten zasilacz styknie, ale jesli Ci sie

zachce @, bo w koncu mocy nigdy za wiele ;) to moze byc problem.

A co do dysku, to maxtor i caviar sa w niemal identycznej cenie jak Barak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebisty zestawik ;). Jak by mnie było stać to też bym zainwestował w coś takiego :D. Tylko sprzedaj HuntKey'a/Feel'a i kup Chiefteca/Enlighta/Enermaxa :D i będzie luuz :D:D:D.

tzn komp jeszcze niezakupiony i dlatego zasiegam porad

a na zasilkach i obudowach sie najmniej znam :]

mam zamiar go skrecic tak na 2.8-3.0 wiemz e IC7 stac na to i ramy zreszta tez

Dlatego pytanie:

jaka zasilka i jaka obudowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no i dlaczego nie AMD

glownie ze wzgledu na HT , no i P4 szybciej sobie radzi z kompresja plikow, ripowaniem, obrobka zdjec ect.

No i satc mnie na ten procesor, zrestza komp bede mial netto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha no i dlaczego nie AMD

glownie ze wzgledu na HT , no i P4 szybciej sobie radzi z kompresja plikow, ripowaniem, obrobka zdjec ect.

No i satc mnie na ten procesor, zrestza komp bede mial netto

Bardzo dobrze :), jak by mnie było stać też bym Intel'a pewnie brał :). Jeśli podobają Ci się optycznie budy chieftec'a to weź jakąś :D, od razu masz wypas zasiłkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybral jakies mobo na i865 (np Albatron) i juz kilka zyla w kielnie, zmienil VGA na FICa (tanszy) i wybral jakas pamieci PC3200 bo tego 2700 nie koniecznie na PC3200 wykrecisz (i wybal np GEiLa bo tanszy :D). W dualu pamieci duuuzo gorzej sie kreca niz w singlu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybral jakies mobo na i865 (np Albatron) i juz kilka zyla w kielnie, zmienil VGA na FICa (tanszy) i wybral jakas pamieci PC3200 bo tego 2700 nie koniecznie na PC3200 wykrecisz (i wybal np GEiLa bo tanszy :D). W dualu pamieci duuuzo gorzej sie kreca niz w singlu.

Tak pamieci tez bym radzil PC3200, FIC tez jest super, ale to mobo Abita wymiata.

BTW spotkalem sie z opinia ze PAT mozna rowniez odblokowac na Springdale, slyszeliscie cos na ten temat ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW spotkalem sie z opinia ze PAT mozna rowniez odblokowac na Springdale, slyszeliscie cos na ten temat ?

ja slyszalem tyle co w newsach pisali. Zapewne Intel rezesle niedlugo takie specyfikacje do producentow plyt wraz z odpowiednia porcja argumentow, ze nikt tego nie uruchomi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...