m1xer Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam, zaczynam powoli rozmyślać nad updejtem obecnej konfiguracji, sprzęt jak w sig`u i tu rodzi sie pytanie co da mi lepszego kopa (np w bf:bc2) zmiana samej grafiki, czy wymiana procek/ram/płyta a grafika dopiero za jakiś czas, przyznam że chce wydać relatywnie niedużo np wymieniając płytę/procka/ram ok 1000~1300 zł (bo po sprzedaży tego co mam wróci mi sie przynajmniej 70% tej sumy) jeśli wymieniać mam grafikę to pewnie na coś w przedziale 600 zł, może macie jakieś sensowne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki2506 Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Kartę na GTX 460 1GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 http://www.komputronik.pl/index.php/product/111179/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_6850_HIS_1GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_.html Karta wydajniejsza ;) Wyniki testów wydajności :: PCLab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Z takim zestawem jaki posiadasz nie ma sensu wymieniac go na co innego , jak chcesz wymieniać to poczekaj sobie az wyjda nowe amdki i intele moze beda godne wiekszej uwagi ;) Grafike mozesz zmienić na kilka modeli: GTX460 1GB albo HD6850 badz gdybys chcial jeszcze wiekszej wydajnosci to GTX470 albo H6870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) Jeśli wymiana to chyba tylko na i7 ma sens :P Kup grafikę lepsza. W sumie jeśli wissi ci zużycie energii, absolutna cisza i cena to gtx470 (900zl około), jeśli ma to dla ciebie znaczenie to 6850 / gtx460 (w zależności co preferujesz, bo teraz ceny są niemal identyczne). 6850 jest niby trochę wydajniejszy od gtxa460 ale tez nie w każdej grze wypada lepiej. Edit: kilka dni temu tez stałem nad wyborem gtx460 a 6850 i wybrałem to co w syg:P poczytaj testy i sam zdecyduj która oferta wydaje się dla ciebie lepsza. Edytowane 14 Listopada 2010 przez bocian24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Wiesz, czasem są takie twory jak Borderlands w których wyniki są cudaczne ;) A przewga 6850 jest dość znaczna w innych grach zwłaszcza w większych rozdzielczościach, ale wadą a raczej zaletą GTX'a :P jest physX, choć ciężko mówić o tym, bo karta i tak za słaba jest na "max", a w tych niższych to i procesor to zrobi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) Dlatego też nie wierze we wszystko co jest na necie. Intuicyjnie i z ciekawości wziąłem gtx 460. Możliwe ze przewinie mi się przez ręce 6850 to zrobię testy i porównam obie karty na moim configu. Z reguły jeśli jakiś artykuł nastawiony jest na daną kartę to ukazuje jej wyższość. Wiele razy widziałem ze w jednym teście gtx 460 kosił nawet 5850 a w innych ze 6850 (będąc słabszym od 5850) kosi gtx'a 470. Dlatego wg mnie wybór nie jest jednoznaczny, lepiej poczytać i wybrać samemu. A phisix jest raczej plusem, chyba ze ma się naprawdę kozacki cpu. Edytowane 14 Listopada 2010 przez bocian24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Hmm czyli jednak wymiana grafiki da większy przyrost..? nie gram w wysokich rozdzielczościach bo max monitora obecnie to 1280x1024... Z zasilaczem nie bedzie problemów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian24 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Zasilacz da rade. Wymień najlepiej tylko grafikę. A resztę kasy przeznacz na nowy monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 A załadowanie np coś z serii HD5850 do obecnego zestawu będzie przesada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 (edytowane) Pomyśl o wymianie monitora. Do tego kupisz GTX 260, do którego dużo nie dopłacisz po sprzedaży HD4850 i źle nie będzie. Do 1280x1024 nie warto kupować HD5850. Edytowane 15 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 To powiem tylko tyle ze mam do testów ASUS Radeon 5850 TOP DirectCU i komp dostał dużego kopa jeśli chodzi o gry np bf:bc2 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...