Skocz do zawartości
mrt57

Czy opłaca się coś zmieniać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

sprawa wygląda tak:

Q6600 + GA-P35-DS3 + 2x2GB(reszta HD4850, Corsair HX520, 3 dyski, itp, itd.). Czy warto przechodzić na am3, tzn. myślę o sprzedaniu tego co mam(proc, płyta, pamięć) i wymianie na jakiegoś AMD-ka, pewnie jakiegoś x3 + 2x2GB DDR3 + mb(pewnie znów Gigabyte). Koszt wyniósł by mnie pewnie jakieś 800zł, plyta ~250 + pamieć ~220 + procek.

Warto się przesiadać? W końcu platforma nowsza, 775 już raczej na wykończeniu, a części są jeszcze trochę warte... :wink:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, ale nie chodzi mi o zwiększenie wydajności zasadniczo. Bardziej o ekonomiczny punkt widzenia- q6600 i ddr2 są ciągle sporo warte, ich zmieniać nie mam na co i po co(775 już na wykończeniu, wydajność mi wystarcza). Czytam teraz o am3+, ale widzę, że to raczej odległa przyszłość, jeszcze ponad pół roku na spokojnie, kto wie czy do tego czasu moje części nie będą warte mniej niż przysłowiowe dwa piwa:p

Czy przechodząc na np. x3 445 i ddr3 wydajność mi spadnie, czy mniej więcej będzie podobnie?

Komp zasadniczo użytkowy, ale lubię sobie czasem sprawdzić nowe gry, grafika mnie trochę ogranicza, ale to nie stanowi dla mnie problemu B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASRock M3A770DE + GoodRam DDR3 4GB/1333MHz + Phenom II X2 555 @ X4

Zestawik w porzadku?

Pytanko odnosnie plyty: czy wejdzie w pciex1(ten blizej cpu) asus xonar dx? Tam jest radiator na plycie, potem jakies kondensatory, a obecnie na ga-p35-ds3 karta na dlugosc zachacza o slot ram, i nie siedzi to tak pewnie, jakbym chcial B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie dam chyba rady, na hd4850 mam accelero s1 i wentyl 120mm, zajmuje to pol obudowy i pare ladnych slotow;p

To co, moglby wypowiedziec sie ktos, kto ma te plyte, czy wysokie sa te kondensatorki i radiatory?:)

PS: A ocene zestawu mozna juz pominac, nie bede robil kolejnego watku o tym samym :wink:

Edytowane przez mrt57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi