mrt57 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam, sprawa wygląda tak: Q6600 + GA-P35-DS3 + 2x2GB(reszta HD4850, Corsair HX520, 3 dyski, itp, itd.). Czy warto przechodzić na am3, tzn. myślę o sprzedaniu tego co mam(proc, płyta, pamięć) i wymianie na jakiegoś AMD-ka, pewnie jakiegoś x3 + 2x2GB DDR3 + mb(pewnie znów Gigabyte). Koszt wyniósł by mnie pewnie jakieś 800zł, plyta ~250 + pamieć ~220 + procek. Warto się przesiadać? W końcu platforma nowsza, 775 już raczej na wykończeniu, a części są jeszcze trochę warte... :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Kręć obecnego proca. O wymianie pomyśl jak będzie 1155 i AM3+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrt57 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Ok, ale nie chodzi mi o zwiększenie wydajności zasadniczo. Bardziej o ekonomiczny punkt widzenia- q6600 i ddr2 są ciągle sporo warte, ich zmieniać nie mam na co i po co(775 już na wykończeniu, wydajność mi wystarcza). Czytam teraz o am3+, ale widzę, że to raczej odległa przyszłość, jeszcze ponad pół roku na spokojnie, kto wie czy do tego czasu moje części nie będą warte mniej niż przysłowiowe dwa piwa:p Czy przechodząc na np. x3 445 i ddr3 wydajność mi spadnie, czy mniej więcej będzie podobnie? Komp zasadniczo użytkowy, ale lubię sobie czasem sprawdzić nowe gry, grafika mnie trochę ogranicza, ale to nie stanowi dla mnie problemu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrt57 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 To moze jeszcze raz na szybko: Czy przechodząc na np. x3 445 i ddr3(z q6600 i ddr2) wydajność mi spadnie, czy mniej więcej będzie podobnie? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Jezeli nie jest q6600 krecony to mozliwe jest ze nawet wzrosnie , w koncu jest to 2.5 GHz na przeciw 3.1 GHz , ale to pewnie w przypadku korzystania tylko z 2 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrt57 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Ok, i dzieki za konkretna odpowiedz:) q6600 nie krecony, zwyczajnie jakos z tego wyroslem. A jak bede potrzebowal 4 jajka, to sobie x2/x3 najwyzej wymienie, am3 jeszcze sie nie konczy :wink: Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Jeśli kupisz inne cpu niż Athlon II x2 (Semprona pomijam), to może nie będziesz musiał kupować a sobie te rdzenie odblokujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrt57 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 ASRock M3A770DE + GoodRam DDR3 4GB/1333MHz + Phenom II X2 555 @ X4 Zestawik w porzadku? Pytanko odnosnie plyty: czy wejdzie w pciex1(ten blizej cpu) asus xonar dx? Tam jest radiator na plycie, potem jakies kondensatory, a obecnie na ga-p35-ds3 karta na dlugosc zachacza o slot ram, i nie siedzi to tak pewnie, jakbym chcial B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Możesz włożyć Xonara do dolnego slotu PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrt57 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) Niestety nie dam chyba rady, na hd4850 mam accelero s1 i wentyl 120mm, zajmuje to pol obudowy i pare ladnych slotow;p To co, moglby wypowiedziec sie ktos, kto ma te plyte, czy wysokie sa te kondensatorki i radiatory?:) PS: A ocene zestawu mozna juz pominac, nie bede robil kolejnego watku o tym samym :wink: Edytowane 20 Listopada 2010 przez mrt57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...