Skocz do zawartości
Mercury

AERO - Sterowniki Lustrzane nie obsługują ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dawna pracuje na swoim Windowsie 7 x86 i do dziś nie miałem z nim żadnego problemu. Któregoś dnia, po odpaleniu maszyny zauważyłem, że Aero samoczynnie się wyłączył (właściwie to w ogóle się nie włączył). I od tego czasu nie mogę go przywrócić do ładu. Pierwsze co zlokalizowałem to nowe zdanie w panelu personalizacji:

"Rozwiązanie problemów z pzrezroczystością i innymi efektami Aero" no to dalej mamy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Samoczynnie nic tu Windows nie naprawił, ja próbowałem instalować najnowsze stery do grafiki, najnowszy DirectX, restarty (oczywiście wszystkie Microsoftowe update'y instalowałem na bieżąco) - i nic. Oczywiście próbowałem wyłączyć każdy jeden niepotrzebny proces, wliczając Kasperskiego i wszystko co zbędne w menadżerze zadań. Dalej przysłowiowa D***.

(Nie wiem czy to ma związek ze sprawą, ale w tym samym czasie nie mogę odpalić gry Wiedźmina. Po wywołaniu wyskakuje okienko, że sprzęt nie spełnia minimalnych wymagań. A gra przecież jeszcze niedawno łącznie z Aero działała bez problemów. COD BO działa a Wiedzmin nie spełnia wymogów ? xD Coś tu się ładnie kasztani)

System: Windows 7 Professional[/align]

CPU: Intel 2160 2x 2.61Ghz x86

GPU: Nvidia GF 8600GT

Pamięć: 2GB (2x1GB TwinMos)

Poszło !

Zajrzałem na pewnien wątek i zauważyłem, że jedena z wypowiadających się tam osób również miała zainstalowany program LogMeIn ! Pisał, że w menadżerze urządzeń wyłączył "LogMeIn Mirror Driver" i problem się rozwiązał u niego.

Dokładnie to samo stało się u mnie.

Ciężko bylo na to samemu wpaść, bo program mam już wieki na PC, a nie robiłem mu żadnej aktualizacji 0_o. Sam tak po czasie stwierdził, że ma jakiś problem ze zgodnością ? No dziwne, ale grunt, że system dalej działa jak trzeba.

Wątek:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itproui/thread/3cbe6980-f4bf-4875-a2f9-8eb7420c02ef

Temat można zamknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi