Skocz do zawartości
andrew777

Shift 2: Unleashed

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Kolega chyba nie twierdził że bardziej realistyczna, tylko bardziej grywalna. Co by nie mówić, Hot Pursuit daje dużo frajdy. Shifty to dużo bardziej wymagające gry (jedynka bez modów wręcz męcząca i irytująca), w dwójke jeszcze nie grałem to sie nie wypowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tez HP bawil, ale tylko na padzie, na kierze smierdzial, a ja wole jednak grac na g25 i tu wygrywa S2U. Pomijam inne aspekty w tych grach.

Dopiero wczoraj wylaczylem AA w grze i faktycznie, wzrost FPS na Nordzie z 50-60 do 90-100, kocham konsole.

Edytowane przez Powerslave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rozumiem ze to nie symulacja itp itd ale po kiego CH w kazdej reklamie , filmach promocyjnych mowia ze to symulacja pełna gębą , najlepsza na ziemi , super hiper duper a tak na prawde to jest SHIT od ktorego lepszy jest starenki NFS Porsche . Żal i dno w tej kwesti. Gre po 20 min wywalilem z dysku bo rzygac mi sie chcialo od tego jak nierealnie prowadza sie auta.!! Nie wiem jak ci co to reklamowali , kierowcy wyscigowi moga swoja twarza i nazwiskiem popierac taka kupe.. no wlasciewie to wiem - jakby mi tyle zaplacili tez bym mowil ze to najlepszy sim na swiecie :D

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja rozumiem ze to nie symulacja itp itd ale po kiego CH w kazdej reklamie , filmach promocyjnych mowia ze to symulacja pełna gębą , najlepsza na ziemi , super hiper duper a tak na prawde to jest SHIT od ktorego lepszy jest starenki NFS Porsche . Żal i dno w tej kwesti. Gre po 20 min wywalilem z dysku bo rzygac mi sie chcialo od tego jak nierealnie prowadza sie auta.!! Nie wiem jak ci co to reklamowali , kierowcy wyscigowi moga swoja twarza i nazwiskiem popierac taka kupe.. no wlasciewie to wiem - jakby mi tyle zaplacili tez bym mowil ze to najlepszy sim na swiecie :D

Chcieli pobić GT5 w kwestii reklamowania się na ultimate sima. Do sima tej grze daleko ale trzeba przyznać fun jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co wszystkimi autami którymi jeździłem (focus, lancer, reventon) są strasznie podsterowne. W ogóle nie chcą skręcać co kończy się ciągłym wypadaniem z toru. Ciekawi mnie jak zachowują się samochody z napędem na tył w tej grze.

Edytowane przez basik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co wszystkimi autami którymi jeździłem (focus, lancer, reventon) są strasznie podsterowne. W ogóle nie chcą skręcać co kończy się ciągłym wypadaniem z toru. Ciekawi mnie jak zachowują się samochody z napędem na tył w tej grze.

Lancer IX akurat bardzo świetnie się prowadzi, po tuningu ma taki fajny rajdowy feeling, latanie bokiem w zakrętach ;)

Gra ktoś z forum po sieci? Jakie macie nicki na Autologu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proporcjonalnie odwrotnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shift 2 Unleashed - Porsche 911 GT2 - Nordschleife

Elite mode, helps off

Lap time: 6:57:682

Car's performance index: 1490

Na koncu bonus :P

http://www.youtube.com/watch?v=RA-H4w9i_70

Edytowane przez Powerslave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATH

Plik + opis

Edit @ Powerslave

Pliczek w środku tez jest wystarczy zapodać tylko dinput8.dll ;) .

Mnie się bardziej podoba zmodowana fizyka przyjemniejsza na pada :)

Edytowane przez Ns5
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shift 2 Unleashed - Porsche 911 GT2 - Nordschleife Elite mode, helps offLap time: 6:57:682Car's performance index: 1490Na koncu bonus :P

Ladny przejazd :) gt2 mozna wykrecic na nordzie 7min wiec czas calkiem zblizony do realnego :) a co do najlepszej furki z klasy C to bez zawahania polecam to cacko:

Dołączona grafika

ps Powerslave naprawde zastanawiam sie jak mozesz grac z tak trzepiaca sie kamera ;) przeciez przez to w ogole nie czuc co sie aktualnie dzieje z autem (oczywiscie tylko wizualnie)

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkur*** mnie autosave. Wyrzuciłem 400 000 na bawienie się autami żeby zrobić coś szybkiego do klasy C i w sumie i tak wszystkich aut nie sprawdziłem. Da się to gdzieś wyłączyć?

Edytowane przez Ludovic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladny przejazd :) gt2 mozna wykrecic na nordzie 7min wiec czas calkiem zblizony do realnego :) a co do najlepszej furki z klasy C to bez zawahania polecam to cacko:

ps Powerslave naprawde zastanawiam sie jak mozesz grac z tak trzepiaca sie kamera ;) przeciez przez to w ogole nie czuc co sie aktualnie dzieje z autem (oczywiscie tylko wizualnie)

Dzieki :)

Jezdze na tej drugiej kamerze ze srodka, a najlepsze czasy krece na kamerze z maski, ale lubie kamere ze srodka :) Kamera z kasku tylko na powtorce, nie ogarniam jej w grze :D

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carson, Porsche 911 GT2 w życiu nie zrobi 7 min na nordzie, bliżej 7.20 - 7.25 - a to już jest ok 25 s róznicy. To jest bardzo daleko od rzeczywistości.

Tutaj http://www.fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html GT2 ma czas na ringu 7.31, za to GT2 RS ma 7.18.

Edytowane przez thuGG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje GT2 w grze ma pare upgrade'ow i daje to generalnie Performance Index podniesiony z 1130 do 1490, standardowym GT2 bez grzebania w setupie robilem ok 7:30, ten ma ulepszony silnik, zawieszenie itd, szkoda ze nigdzie nie pisze ile ma KM...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje GT2 w grze ma pare upgrade'ow i daje to generalnie Performance Index podniesiony z 1130 do 1490, standardowym GT2 bez grzebania w setupie robilem ok 7:30, ten ma ulepszony silnik, zawieszenie itd, szkoda ze nigdzie nie pisze ile ma KM...

W ulepszeniach silnika na dole masz wszystkie dane : )

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie troszke poscigalem...

Audi S3 w maxie jest poprostu maszyna niewyobrazalna... Chodzi jak ta lala

Autko do A series... LFA tez na max, 1011KM i niesamowicie krotki odcinek hamowania...

Symulacji to w tej rze jednak brak calkowicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy za level 15 nie dostaje się 150 000$? Bo nabiłem level 15 dostałem porsche i nagle brak prądu, reset, wchodze do menu Porsche w garażu jest ale kasy nic nie przybyło wtf?

Kur** w menu jest napisane, że 160 000 się dostaje za level 15... a ja mam 60 000 w grze... nie ma to jak braki prądu

Na 16 levelu to samo, znów nie dostałem pieniędzy... ciach!a wciach!ić się idzie

Edytowane przez Ludovic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieje ze jutro dostane swoj preorder to w koncu zaczne cisnac na autologu. Mam jakiegos pecha, z TDU2 play.com dal ciala i musialem kupic na steam, teraz gameplay.co.uk dal ciala i musialem zamawiac przez amazon :/

Podajcie swoje nicki, robi ktos FAQ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na najprostszym poziomie mój 4,5 letni syn potrafi przejechać cały wyścig we w miarę dobrym czasie :D oczywiście używając kierownicy.

Ostatnio przejechał wyścig w 3:30 i wpadł na metę dosłownie kilka sekund za ostatnim z zawodników. Tak, że podoba mi się ta swoboda konfiguracji trudności prowadzenia samochodu, możliwość włączenia restartu w razie zablokowania przy bandzie. To na prawdę poprawia grywalność dla dzieciaka. Jeszcze trochę i zacznie wjeżdżać na metę w stawce :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uwielbiam latac SLS AMG :-) Fajna furka klasy B. Jezdzilem seryjna, pozniej stopniowo tuningowalem...zostalo mi jeszcze turbo wrzucic i worksa. W polaczeniu z Dubai Autodrome prezentuje sie zaje.... :D

Powerslave podrzucil bys swoj setup do GT2 to sprawdze ile dam rade pociagnac na nordzie :D A wogole to ja u siebie w GT2 nie moge takiego indeksu zdobyc, mam chyba nizszy lub wyzszy. Cos Ty tam do niej wsadzil ?

Moim zdaniem nie czuc momentu obrotowego w wiekszosci aut. Smigam sobie takim SLS'em ponad 750KM i jadac na 3ce w zakretach przy depnieciu w gaz normalnie przyspiesza,a czasem az muli. Jakby mial wbudowana niewylaczalna kontrole trakcji. Chociaz wszystkie helpy (procz linii) mam wylaczone i jezdze na elite handling.

Edytowane przez logimen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten nowy shift mnie miło zaskoczył koledzy, trzeba przyznać że wciąga. Ale uważam że kamera zza auta jest do bani.No ale jak wiemy - grę stworzono z myślą ażeby jak najbardziej odrzeczywistniała kierowanie pojazdem z wnętrza auta.Jestem mile zaskoczony, ale granei na klawie to nie najlepszy pomysł na tą gre. Po przesiadce z Forzy z x360 daje radę :>

Wlasnie skonczylem robic nowa wersje swojego moda z kamerami i miedzy innymi dodalem 2 nowe kamery podazajace za fura (z bliska i daleka). Troche na to poswiecilem czasu bo chcialem zeby te kamery pracowaly tak jak w gran turismo 2 ;) kto gral to wie co chodzi, kamera jest skierowana na przedni zderzak przez co swietnie pracuje przy pokonywaniu zakretow (trzyma sie delikatnie z boku). Z reszta nie potrafie tego wytlumaczyc, trzeba zagrac i samemu ocenic, ale musze powiedziec ze teraz dopiero jest fun z jazdy na tej kamerze.

Reworked_Cameras_Mod_v1

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZX1faW0GQKI

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez Carson
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi