KiMR Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Zawsze kupowałem pamięci z radiatorami, bo uważałem że inne nie nadają się do oc bo będą się przegrzewać. Ale przeglądając teraz forum, polecane są goodramy bez radiatorów. To samo tyczy się płyty głównej, zawsze myślałem, że lepiej kupić płytę z radiatorami na sekcji zasilania, jednak tu też często polecana jest płyta M3A770DE która nie ma radiatorów. Różnica w cenie jest spora bo na tych 2 częściach to jakieś 150 zł. Jak to ma się w rzeczywistości? Czy radiatory dają jednak coś, czy to zbędny bajer? Myślę oczywiście o rozsądnym kręceniu bez mega dowoltowania czy extreme OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 radiatory daja mniej niz obieg powietrza w budzie przy pamieciach duzo lepiej jest dac wolnoobrotowy wentylator niz zalozyc radiatory na sekscji zasilania ... jest tak samo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pudeleczko Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 ja mam pytanko czy jak podkręce ram do np. 1600 z 1333 (goodramy) to będe miał wiecej fps w grach? Mam taki zestaw Zestawy komputerowe na Październik 2010 | PurePC.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Zapytaj jeszcze 500 razy a może uzyskasz odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 raczej nie bedziesz mial , roznica bedzie tylko w syntetykach ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Jasne bo on ogarnia pojęcie "syntetyki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubEE18 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Przepraszam, że się wtrącam ale też nie wiem co to "syntetyki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 programy do badania mocy obliczeniowej kompa - więc benchmarki wszelkiego rodzaju (3D Mark, SuperPI) ale również programy typu boinc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...