Skocz do zawartości
Zoltar

Do lubiących bieganie :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :D

Mam pytanie, jest ktoś na forum, kto trenuje bieganie ?

Podajcie swoje średnie czasy uzyskiwane na treningach, czy zawodach.

Będzie coś ciekawego do poczytania, bo topiki o po<span style="color:red;">[ciach!]</span>ych serwisantach przestają być już ciekawe... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK to ja zaczne.

czasy z kwietnia 2002

60m - 7.53 s

100m - 12.45 s

400m - 54 s

800m - 1:54 s

1000 m - 1:52.43 s (czas z srody 28/05/2003)

Heh poprawilem sie. Czasu na setke nie jestem do konca pewien bo nie pamietam dokladnie. :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie trenuję, ale lubię sobie pobiegać od czasu do czasu za autobusem, mója średnia to z pełnym plecakiem tak koło minuty, a czasami nawet pół do przystanku który jest ze 100, 200 metrów od mojej chaty, tak co rano :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1:52  a co??

Tak mi koles od w-f`u powiedzial. Chyba ze z moim angielskim cos nie tak ;)

To raczej niemożliwe :wink:

Na 400 metrów 54 sekundy, a na 1 km 1.52 s ?

To raczej 2.52

Zresztą na 800 metrów masz więcej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze, nie bede sie klocil. Bieglem jak najszybciej moglem. Wazne ze zaliczylem na "A" :) Co na polskie oceny to 5 :)

Update: Wlasnie gadalem z kumplem na GG ktory ze mna biegl. Ja przybieglem szybciej od niego a on mial czas 2:12 czyli jednak 1:52 :)

Pozdro

Update2: Sorka ale to nie bylo 1000 m. Te amerykance sa po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lone. niby 2 i pol okrazenia a tu jeb... dokladnie (podobno) 834 m...

Sorry jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno biegaliśmy na boisku, i w 12 minut z kolegą zrobiliśmy 2 i pół okrążenia  :lol:  Oczywiście dostaliśmy 1  :lol:

To sie nazywa "Test Coopera" i ja w taki tescie robie w 12 minut ok 3000m, co daje mi tylko 5 z WFu, a na 6 jest 3400 :(

Ale i tak dobrze

a na 100m mam 11,64

Reszty nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno biegaliśmy na boisku, i w 12 minut z kolegą zrobiliśmy 2 i pół okrążenia  :lol:  Oczywiście dostaliśmy 1  :lol:

No jakas bratnia dusza :)

Moj rekord na 1000m to cos kolo 4min :wink: W wojsku nie ma opier.... sie :)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie trenuję, ale lubię sobie pobiegać od czasu do czasu za autobusem, mója średnia to z pełnym plecakiem tak koło minuty, a czasami nawet pół do przystanku który jest ze 100, 200 metrów od mojej chaty, tak co rano :roll:

To w sumie calkiem fajne zajecie, jak jestes zaspany to daje malego kopa :D U mnie to jakies 30s - 100m po skosie do przystanku przez glowna przelotowa ulice z laptopem pod pacha :mrgreen:

Bez obciazenia bedzie z 15 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezu na 400 m 1.08 min jak spierdzielilem. Moze ktos powie jak sobie radzic ze zeczeniem. Bo ja zawsze napierdalam sprintem na poczatku i przez 1/3 toru jestem  pierwszy a pozniej mnie wyprzedzaja bo zwalniam jak pala

oddech ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezu na 400 m 1.08 min jak spierdzielilem. Moze ktos powie jak sobie radzic ze zeczeniem. Bo ja zawsze napierdalam sprintem na poczatku i przez 1/3 toru jestem  pierwszy a pozniej mnie wyprzedzaja bo zwalniam jak pala

oddech ;]

no ale wlasnie czy mam oddychac szybko wolno czy srednio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddech ;]

Oddechem nic w takiej sytuacji nie zdziałasz. Po pierwsze jak jesteś słaby z biegania, a jesteś :P

Na każdy bieg musisz mieć strategie. Czyli pół kółka spokojniej, a reszte dopiero szybciej. Bo jak nie masz kondycji, to szybki start tylko Cię wykończy :P

Powodzenia.

Z oddechem to niby glęboko i równo. Jednak jak biegniesz to oddychasz jak tylko się da. Bo łatwo jest powiedzieć, oddychaj tak, czy tak. Inaczej sprawa wygląda już podczas samego biegu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddech ;]

Oddechem nic w takiej sytuacji nie zdziałasz. Po pierwsze jak jesteś słaby z biegania, a jesteś :P

Na każdy bieg musisz mieć strategie. Czyli pół kółka spokojniej, a reszte dopiero szybciej. Bo jak nie masz kondycji, to szybki start tylko Cię wykończy :P

Powodzenia.

Z oddechem to niby glęboko i równo. Jednak jak biegniesz to oddychasz jak tylko się da. Bo łatwo jest powiedzieć, oddychaj tak, czy tak. Inaczej sprawa wygląda już podczas samego biegu :twisted:

tzn. wiesz taki kiepski nie jestem :D na poczatku roku bieg na 1600 bylem pierwszy nie pamietam dokladnie czasu. Druga osoba byla o polowe okrazenia za mna :wink: a pozostali o polowe okrazenia za 2 osoba ale ostatnio cos do [gluteus maximus] sie stalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddech ;]

Powodzenia.

tzn. wiesz taki kiepski nie jestem :D na poczatku roku bieg na 1600 bylem pierwszy nie pamietam dokladnie czasu. Druga osoba byla o polowe okrazenia za mna :wink: a pozostali o polowe okrazenia za 2 osoba ale ostatnio cos do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sie stalem

Palisz ? :oops:

Może za dużo stresu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi