Skocz do zawartości
ptyt

Regulator obrotow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zakupic wkrotce regulator obrotow i pojecia nie mam jaki wybrac.

Najbardziej podchodza mi nastepujace dwa ze wzgledu na wyglad. Niestety nie wiem, ktora firma i ktory produkt jest lepszy.

Laptron FC5v2

Dołączona grafika

Scythe Kaze Master Ace

Dołączona grafika

Podaje ponizej liste wentyli w obudowie, choc nie wiem, czy ta informacja moze byc przydatna:

2x120mm na przodzie

1x120mm na boku obudowy

1x120mm PSU

1x120mm CPU

1x120mm tyl obudowy

1x140mm gora

wiec troche tego jest, ale wydaje mi sie, ze 4 kanaly mi wystarcza, gdyz nie wiem, czy bede wszystko podlaczal pod regulator, poza tym dwa przednie moglbym podlaczyc pod jeden kanal. Prosze o rady ,czy sa to dobre produkty i ewentualnie o propozycje innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezsprzecznie Lamptron - regulacja 0-12V, 30W na kanał. Biorąc pod uwagę że przeciętny 120mm wentylator góra 4W przy 12V masz 6 wentylatorów na kanał. Do tego zdjęcie prezentuje go dla mnie znacznie lepiej[/i] niż Ace'a

Oczywiście zdajesz sobie sprawę że rezygnujesz z monitoringu RPM przy podpinaniu więcej niż 1 wentyla, prawda? [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście zdajesz sobie sprawę że rezygnujesz z monitoringu RPM przy podpinaniu więcej niż 1 wentyla, prawda? [;

Albo będzie miał podgląd na obroty z jednego wentylatora (większość takich kabelków rozdzielających ma jedną wtyczkę trzypinową, a pozostałe dwupinowe - ja mam taką 3 pin-> 2 x 3 pin), co przy dwóch czy nawet czterech identycznych wentylach nie spowoduje większego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lapmtron sie chwali, ze wyswietlacz LCD w wersji v2 ma dobre katy, wiec moze to byc praktyczna cecha bo moj komp stoji na ziemii. Tylko ten FC5v2 nie jest za bardzo osiagalny znalazlem tylko jeden na ebayu :(

Mam FC5V2 i muszę przyznać, że jest naprawdę bardzo fajny. Kąty patrzenia są rzeczywiście wręcz niesamowite :D Zdecydowanie polecam!

A dostać to ustrojstwo można w www.angela.pl (tam też go zamówłiem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi