ptyt Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam, Planuje zakupic wkrotce regulator obrotow i pojecia nie mam jaki wybrac. Najbardziej podchodza mi nastepujace dwa ze wzgledu na wyglad. Niestety nie wiem, ktora firma i ktory produkt jest lepszy. Laptron FC5v2 Scythe Kaze Master Ace Podaje ponizej liste wentyli w obudowie, choc nie wiem, czy ta informacja moze byc przydatna: 2x120mm na przodzie 1x120mm na boku obudowy 1x120mm PSU 1x120mm CPU 1x120mm tyl obudowy 1x140mm gora wiec troche tego jest, ale wydaje mi sie, ze 4 kanaly mi wystarcza, gdyz nie wiem, czy bede wszystko podlaczal pod regulator, poza tym dwa przednie moglbym podlaczyc pod jeden kanal. Prosze o rady ,czy sa to dobre produkty i ewentualnie o propozycje innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Bezsprzecznie Lamptron - regulacja 0-12V, 30W na kanał. Biorąc pod uwagę że przeciętny 120mm wentylator góra 4W przy 12V masz 6 wentylatorów na kanał. Do tego zdjęcie prezentuje go dla mnie znacznie lepiej[/i] niż Ace'a Oczywiście zdajesz sobie sprawę że rezygnujesz z monitoringu RPM przy podpinaniu więcej niż 1 wentyla, prawda? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Oczywiście zdajesz sobie sprawę że rezygnujesz z monitoringu RPM przy podpinaniu więcej niż 1 wentyla, prawda? [; Albo będzie miał podgląd na obroty z jednego wentylatora (większość takich kabelków rozdzielających ma jedną wtyczkę trzypinową, a pozostałe dwupinowe - ja mam taką 3 pin-> 2 x 3 pin), co przy dwóch czy nawet czterech identycznych wentylach nie spowoduje większego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyt Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Lapmtron sie chwali, ze wyswietlacz LCD w wersji v2 ma dobre katy, wiec moze to byc praktyczna cecha bo moj komp stoji na ziemii. Tylko ten FC5v2 nie jest za bardzo osiagalny znalazlem tylko jeden na ebayu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Lapmtron sie chwali, ze wyswietlacz LCD w wersji v2 ma dobre katy, wiec moze to byc praktyczna cecha bo moj komp stoji na ziemii. Tylko ten FC5v2 nie jest za bardzo osiagalny znalazlem tylko jeden na ebayu :( Mam FC5V2 i muszę przyznać, że jest naprawdę bardzo fajny. Kąty patrzenia są rzeczywiście wręcz niesamowite :D Zdecydowanie polecam! A dostać to ustrojstwo można w www.angela.pl (tam też go zamówłiem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Ile ten lamptron kosztuje. Wygląda na nie tani... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...