jarekxzz Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Mam do dyspozycji około 600zł i zastanawiam się czy kupić mini wieżę czy głośniki (chyba 2.0 będą najlepsze ? zależy mi tylko na słuchaniu muzyki). Minusem głośników jest to,że będzie można słuchać tylko przy włączonym laptopie, a wieżę można zawsze odpalić wkładając cd. Co będzie jakościowo lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Pomijając już, że za tą sumę można kupić głośniki do kompa + sensowną miniwieżę, to stawiałbym na miniwieżę. Dlaczego? Nie ma sensu, aby komp huczał przy słuchaniu muzyki. W tym budżecie spokojnie dostaniesz coś, co nieźle gra i czyta wszystko co popadnie. No chyba że jesteś audiofilem lub planujesz urządzać imprezy na tym sprzęcie. Poza tym taki temat powinien zawierać listę tego, co już masz - do zintegrowanej karty dźwiękowej wypasiony sprzęt mija się z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Posiadam takiego laptopa : http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=OjAFBHwF07TpmGuA ale skoro za tę cenę można kupić jakąś przyzwoitą mini wieżę to ta opcja wydaje się lepsza. Co polecicie w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Wydaje mi się że jednak lepszym rozwiązaniem będzie zakup głośników takich jak np. solo7c i do tego podłączyć jakiś CD (ewentualnie może być nawet jakiś stary CD-R z wyjściem słuchawkowym i jakimś starym zasilaczem komputerowym). Przypuszczam że w tej cenie nie znajdzie się mini wieży która zagrałaby lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekxzz Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Widzę że w cenie >550zł na allegro oferowane są tylko te solo 7c, a co jeżeli chodzi o miniwieże? Coś takiego by ładnie grało - Mini wieża PHILIPS MCM302/12 - 549 pln, MP3, USB (1325361229) - Aukcje internetowe Allegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Mini wieża będzie praktyczniejsza i także się ku niej skłaniam A takie solo 7c to będą MOCNIEJSZE, jesli ktos nagle mysli ze one sa klase lepsze od tej wiezy np philipsa...to jest w bledzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Siostra ma poprzedni model tej wieży Philipsa (te same głośniki, zmieniona obudowa samej wieży, elektronika na 500% ta sama) i zdecydowanie nie jest lepsza od Solo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 A kto powiedzial ze jest lepsza? Na pewno ja do PC podłączysz, do tego masz radyjko i naprawdę do posłuchania czasem cd wystarczy.. Jesli chodzi o jakosc dzwieku to różnice będą, ale nadal to ta sama klasa. Ja autorowi polecałbym coś takiego: HIGHENDOWY WZMACNIACZ LAMPOWY z MONIORAMI MANTA V5 (1325551689) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Jesli chodzi o jakosc dzwieku to różnice będą, ale nadal to ta sama klasa. Kwestia postawienia granicy w odpowiednim miejscu, solo nie są mistrzostwem świata, ale różnica jest duża na niekorzyść wieży, imo można mówić o przepaści szerokości klasy sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Zawsze można poszukać czegoś używanego, co zagra lepiej od Microlabów - sam dorwałem na allegro mini Teac H-100. Może nie ma takiej mocy jak Solo7C (które również miałem), ale pod każdym innym względem gra lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...