Skocz do zawartości
Asterixs

Tymczasowy komputer bez obudowy, jak bezpiecznie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciał bym prosić o jakąś alternatywe złożenia komputera bez obudowy tak aby było bezpiecznie i bez zwarć. Narazie nie mogę kupić obudowy bo wyprowadzam sie za miesiąc czasu po za nasz kraj i transport takiego klocka był by uciążliwy gdyż już mam mase tragarzy. Obudowę kupię na miejscu a na dzień dzisiejszy chciałem przetestować komputer czy nic nie posiada jakiś wad fabrycznych i chciałem troszke na nim podziałać.

Proc. i5-760 2,8 GHz 8MB

Chłodz. Zalman CNPS10X Performa Narazie polecę na boxowym bo szkoda mi pasty z kompletu

Płyt.gł. DFI LanPartyDKP55-t3eh9

Grafika. Radeon 6850 HIS 1GB

Pamięć. GR 2x2GB DDR3-1333 DC

Hdd. Samsung 500GB 16MB F3

Zasilacz. Fortron FSP500-60GHN 500W 80 Plus

Co podłożyć pod plytę, na czym ją zeprzeć, jak ustabilizować grafike itp. jestem w stanie użyć narzędzi budowlanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod płytę możesz dać pudełko od niej. Grafiki nie musisz specjalnie stabilizować - kabel zasilający ją trochę ustabilizuje. Wystarczy, ze wszystko w miarę sensownie poukładasz, w takim miejscu, gdzie przypadkowo nikt o to nie zaczepi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Tak chyba bedę musiał zrobić, tylko będę musiał zastawić czymś abym browarka czasem nie wylał :)mam spory kawałek plexi, więc myślę że powinno być ok. jak poskładam i ustawię wszystko to dam jakąś wrzutkę, choć estetycznie nie będzie to wyglądało : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi