anika91 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Chce zrobić stronę tego typu : Mam już podział na 3 divy [lewy , środek , prawy ] , w CSSie wszystkie atrybuty... Chodzi mi teraz jakim sposobem wypełnić ten środkowy div który mam żeby efekt był zbliżony do tego na podglądzie ?? Ten tekst w tych ramkach to jest w oparciu na tabelach ?? te nagłówki i ta linia pozioma... Dzięki za rady wskazówki jak to najlepiej zrobić Stronka w oparciu o HTML i CSS ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 "Mam już podział na 3 divy [lewy , środek , prawy ]"?? Ja tam widzę materiał na jednego diva (<div id="content"></div>) i w nim kolejne elementy. Jak chcesz, żeby było jak w przyładzie to zobacz jak jest w przykładzie... (Firefox i wtyczka Firebug) Jak chcesz się tego nauczyćto polecam w3schools.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anika91 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 "Mam już podział na 3 divy [lewy , środek , prawy ]"?? Ja tam widzę materiał na jednego diva (<div id="content"></div>) i w nim kolejne elementy. Jak chcesz, żeby było jak w przyładzie to zobacz jak jest w przykładzie... (Firefox i wtyczka Firebug) Jak chcesz się tego nauczyćto polecam w3schools.com Tyle że to jest tylko zdjęcie podglądowe... Nie mam dostępu do kodu źródłowego takiej strony... Mam ustalone że mają to być 3 divy ... ale bądź co bądź już nie oto się rozchodzi , chodzi mi na jakiej zasadzie umieścić elementy w tym środkowym <div id=''content''></div>... Jaką metodą .. czy to zwykłe akapity czy na podstawie tabelek... ? Chodzi o sam pomysł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Czerwony - <div>. Niebieski - <div>, albo <p>. Zielony - w tym przypadku wystarczy <p>. Ale można zrobić <div>, gdyby trzeba było wstawić do środka kilka akapitów, tabelkę, albo coś podobnego. Ciekawostka - można by całą tę stronę zrobić listą... i nawet by przeszło walidację. Po co aż trzy divy do ustawienia strony w taki sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...