Skocz do zawartości
anika91

Strona HTML - div + CSS

Rekomendowane odpowiedzi

Chce zrobić stronę tego typu :

Dołączona grafika

Mam już podział na 3 divy [lewy , środek , prawy ] , w CSSie wszystkie atrybuty... Chodzi mi teraz jakim sposobem wypełnić ten środkowy div który mam żeby efekt był zbliżony do tego na podglądzie ?? Ten tekst w tych ramkach to jest w oparciu na tabelach ?? te nagłówki i ta linia pozioma... Dzięki za rady wskazówki jak to najlepiej zrobić

Stronka w oparciu o HTML i CSS ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Mam już podział na 3 divy [lewy , środek , prawy ]"?? Ja tam widzę materiał na jednego diva (<div id="content"></div>) i w nim kolejne elementy. Jak chcesz, żeby było jak w przyładzie to zobacz jak jest w przykładzie... (Firefox i wtyczka Firebug)

Jak chcesz się tego nauczyćto polecam w3schools.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Mam już podział na 3 divy [lewy , środek , prawy ]"?? Ja tam widzę materiał na jednego diva (<div id="content"></div>) i w nim kolejne elementy. Jak chcesz, żeby było jak w przyładzie to zobacz jak jest w przykładzie... (Firefox i wtyczka Firebug)

Jak chcesz się tego nauczyćto polecam w3schools.com

Tyle że to jest tylko zdjęcie podglądowe... Nie mam dostępu do kodu źródłowego takiej strony... Mam ustalone że mają to być 3 divy ... ale bądź co bądź już nie oto się rozchodzi , chodzi mi na jakiej zasadzie umieścić elementy w tym środkowym <div id=''content''></div>... Jaką metodą .. czy to zwykłe akapity czy na podstawie tabelek... ? Chodzi o sam pomysł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-21135-0-75540800-1290264796_thumb.jpg

Czerwony - <div>.

Niebieski - <div>, albo <p>.

Zielony - w tym przypadku wystarczy <p>. Ale można zrobić <div>, gdyby trzeba było wstawić do środka kilka akapitów, tabelkę, albo coś podobnego.

Ciekawostka - można by całą tę stronę zrobić listą... i nawet by przeszło walidację.

Po co aż trzy divy do ustawienia strony w taki sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi