robin31 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam,posiadam taką obudowę To co chciałbym z nią zrobić. 1.wywalić ten wyświetlacz w jego miejsce wstawić wentylator blu 120x120,filtr przeciw-kurzowy i jakiś grill tylko nie wiem jakiej firmy wentyl wybrać w miarę cichy. 2.z tyłu też chciałbym zamontować wentylator zwykły ,są tam otwory na wentyl 103x103mm ,nie wiem jakiej wielkości ma tam być wentylator. 3.okno z pleksi ,jaka powinna być grubość pleksi. 4.buda będzie malowana na czarno i tu mam pytanie czy tą samą farbą można pomalować front budy który wykonany jest z plastiku,jak przygotować plastik. Czekam na jakieś wskazówki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 A nie lepiej kupic nowa obudowe , niz modernicowac takie tandetne ustrojstwo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin31 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Może i lepiej kupić nową obudowę ,ale chce mieć obudowę z oknem a taka dobrej firmy to koszt ok.200zł. Za jakieś dwa lata będę zmieniał komputer wtedy kupie nowa budę. Dość tanim kosztem będzie można to dziadostwo doprowadzić do jakiegoś stanu ,widziałem gorsze obudowy z których powstały niezłe projekty. Moje założenie jest takie aby powstała prosta w miarę funkcjonalna obudowa,bez żadnych wodotrysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam,posiadam taką obudowę To co chciałbym z nią zrobić. 1.wywalić ten wyświetlacz w jego miejsce wstawić wentylator blu 120x120,filtr przeciw-kurzowy i jakiś grill tylko nie wiem jakiej firmy wentyl wybrać w miarę cichy. 2.z tyłu też chciałbym zamontować wentylator zwykły ,są tam otwory na wentyl 103x103mm ,nie wiem jakiej wielkości ma tam być wentylator. 3.okno z pleksi ,jaka powinna być grubość pleksi. 4.buda będzie malowana na czarno i tu mam pytanie czy tą samą farbą można pomalować front budy który wykonany jest z plastiku,jak przygotować plastik. Czekam na jakieś wskazówki . 1. Pomysł ok, z najtańszych masz podświetlane zephyry, wyglądają całkiem elegancko tylko lepiej je dawać jako wdmuciach!ące. 2. Nie ma wentyli 103x103, są 80x80, 92x92,120x120 i większe. 100x100 to ma standardowy wentylator ac frezzera pro xD 3. Mimo iż koszt plexi jest niewielki, to wycięcie otworu i dopasowanie do niego plexi, bez wprawy może kosztować więcej nerwów niż Ci się wydaje. 4. "jak przygotować plastik" po tym stwierdzam, że o malowaniu masz wiedzę teoretyczną, więc radzę nie bierz się za to, no chyba że chcesz wdychać w dużej ilości rozpuszczalnik do farb lub od razu zmienić obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Ej, no Panowie. Czemu już na starcie tak odstraszacie? :razz: Zawsze od czegoś trzeba zacząć, a taka kiepska buda jest całkiem wdzięcznym obiektem pierwszych kroków - jak coś się *****, to nie będzie dużego płaczu. Plastik lakieruj sprayami w puszce. Najpierw rzecz jasna musisz go porządnie wyczyścić i odtłuścić. Najlepiej sprawdzić w jakimś mało widocznym miejscu, czy spray nie powoduje uszkodzenia tworzywa. Jako pierwszy walisz podkład, potem właściwy kolor, a na koniec lakier bezbarwny. Jak będziesz stosował się do instrukcji napisanych na puszkach, to powinno być wszystko ok. Co do tych wymiarów 103x103 to zapewne chodziło o rozstaw otworów na śrubki. W takie miejsce pasuje wentylator 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...