Gość Pisvino Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Witam chciałem dokupić coś do mojego komputera by był nieco lepszy do dyspozycji mam od 200zł do 400zł nie więcej! Posiadam coś takiego: CPU: Intel Q8200 MOBO: Asus P5P43TD PRO RAM: Patriot 2x1Gb 1333Mhz Cl7 GPU: Nvidia GTX260 PSU: Corsair 750 wat DYSK: Seagate 500gb Osobiście myślałem nad dyskiem ssd ale środki mi nie pozwalają na kupno wersji 60Gb a wersja 30Gb chyba niema sensu? A drugi mój pomysł był taki by kupić 4gb ramu ale to znowu nie wiem jakie bo jest ich tyle że nie ogarniam... Proszę o szczerą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi24 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Ja szukałbym q9550 w rozsądnej cenie, jak sprzedasz q8200 to się akurat zmieścisz, do tego OC karty. Potem dozbieraj trochę kasy i kup GoodRam 2x2GB 1333MHZ i sprzedaj te co masz. Dyski SSD są obecnie mało opłacalne no chyba, że masz bardzo dobrego kompa, dużo kasy i chcesz żeby był jeszcze szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) Ja szukałbym q9550 w rozsądnej cenie, jak sprzedasz q8200 to się akurat zmieścisz Nie lepiej sprzedać tego Quada razem z płytą i kupić szybszego i tańszego i5 760 + płytę? ... z drugiej strony 2GB RAM to tyle co nic, więc pamięci też by trzeba było trochę kupić. Może nawet lepiej obecnie kupić te 2x2 lub nawet 2x4GB, a procesor i płytę zostawić, bo w przyszłym roku będzie SandyBridge i Buldozer. Edytowane 22 Listopada 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pisvino Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Dzięki proszę o odpowiedzi innych użytkowników i uzasadniajcie swoje wypowiedzi... Dziękuje z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Zależy jakie masz checi , czy jestes w stanie sprzedac , mobo , ram i cpu swoje po czym kupic coś na lga1156 , albo jak nie chce Ci sie sprzedawać wszystkiego , możesz tylko procek kupić albo mozesz czekac na coś nowego. Masz 3 wyjscia: Kupić do swojego kompa q9550 lub q9450 cholodzenie do tego (o ile nie posiadasz) i krecic. Albo mozesz sprzedać to co posiadasz i kupic i5 lub xeona(i7) do tego fajna plyta i 4GB ramu. No i ostani wariant to czekac na nowe procki intela i AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pisvino Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 (edytowane) A koszty? Podaj np. jaki model pod dany soket byś polecał bo orientuje się jako tako w 775 ale w 1156/1366 jest masa tych płyt i nie wiem która jest najkorzystniejsza pod względem jakość(oc)/cena procesor obecnie schładza prolimatech armageddon z 140mm noctuą wykręconą na 700 obrotów i więcej jej nie daje co jedynie mogę mniej ale temperatury przy q8200 na 2.66Ghz są ładne dlatego tak się pytam na forum co robić z tymi przyoszczędzonymi pieniędzmi. Edytowane 23 Listopada 2010 przez Pisvino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...