Skocz do zawartości
Chester70

Modernizacja do renderingu(Pinnacle) + gry

Rekomendowane odpowiedzi

Zabieram się teraz za modernizację mojego poczciwego starego kompa ,bo kupiłem sobie kamerke HD Sony CX550 jednak renderowanie na nim zajmuje duzo czasu

Mam obecnie Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHz , 2 GB pamięci 800Mhz Patriot, grafe 7900 GS Zailacz 400W +Win 7 64bit i widze że na tym sprzęcie nie moge normalnie obrabiac filmy AVCHD, niestety renderowanie zajmuje strasznie długo czasu w Pinnacle Studio lub Sony Vegas Studio.

Myslalem nad takim zestawem:

Intel Core i5 760 2,80 GHz BOX

Gigabyte GA-P55A-UD3

Kingston HyperX Blu DDR3 2X 2GB 1600MHz CL9

Radeon 5670 CYCLONE MSI 1GB DVI&HDMI&DP (PCI-E) on ma chyba wsparcie Avivo HD

zasilacz OCZ 500W (240zł widzialem na allegro)

reszte mam ze starego kompa(obudowe (Cheftec Bh-01,dyski(Raptor 74GB + Spinpoint F4 320GB,napedy)

Mam propozycje tez zeby kupic Intel Xeon ze on podobno będzie dobry do renderingu, ale boje się ze juz do gier nie bedzie taki dobry bo to w sumei serverowy procesor jest nie przystosowany do tych rzeczy ale ze ma za to HT(cokolkwiek to znacyz), tak mi radzili w sklepach. Jak myslicie?

Nie chce zeby nowy komp był prądozerny, bo w sumie rendering zajmuje troche czasu robi się to przez noc a nie chce zeby zzeral 400w albo i wiecej, no chyba ze moj mlody zasiadzie do swojego World of warcraft to wtedy pewnie troche pojdzie W.

Prosze Was bardzo o pomoc, w sumie pytanie dobre dla specjalistow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi o procek to nie lepszy będzie od tej i5 ten polecany wszedzie Intel Xeon? albo i7 bo tez polecaja takie do renderingu? Głównie mi ten serverowy Intel Xeon poelcaja bo ma HT ( 8 logicznych rdzeni) => czy ten procek będzie dobry tez do gier?

W sumie na jakims OC się nie znam chyba ze ograniczymy go tylko i wylacznie do jakiegos progrmau pod WIn-7, to wtedy moze sobie z tym poradze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam propozycje tez zeby kupic Intel Xeon ze on podobno będzie dobry do renderingu, ale boje się ze juz do gier nie bedzie taki dobry bo to w sumei serverowy procesor jest nie przystosowany do tych rzeczy ale ze ma za to HT(cokolkwiek to znacyz), tak mi radzili w sklepach. Jak myslicie?

To jest mit... Normalny procesor, a to, że jest serwerowy to tylko zaleta (dla przykładu: powinien być lepszej jakości niż taka i5-760)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi