mystery Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Niedawno padł mi laptop (chlip chlip) i korzystam teraz z jakiegoś złoma. Generalnie daję radę na tym pracować (nawet Visal Studio 2008 ciągnie, więc tragedii nie ma), ale monitor po prostu mnie zabija. Mam jakieś CRT LG 17" z pseudo płaskim ekranem. Monitor lipa, ze hej, oczy wypala. Zanim uzbieram na nowego lapa to minie trochę czasu, więc wolałbym kupić jakieś LCD, aby sie tak nie męczyć. Niestety nie mam dużej sumy do dyspozycji. Tak do 250-300 PLN. W tej cenie wymagań raczej nie mam. Byle działał. W obecnym monitorze dobija mnie najbardziej to, że jest ciemny i bardzo słaby ma kontrast. Często kolor ciemny bordowy wyświetlany jest jako czarny. No i jeszcze pół biurka zajmuje. Laptop przyzwyczaił mnie do dobrej matrycy i wysokiej rozdzielczości (miał 15,4" o rozdzielczości 1680x1050, bardzo dobre odzworowanie kolorów, dobry kontrast, itp). Nie dostanę tego zbyt szybo, ale po prostu potrzebuję bardziej komfortowej pracy. Dodaj, że mój złom ma wyjście D-SUB oraz DVI. Pozdrawiam m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...