Wiedzmin_ Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 (edytowane) Witam, uzbierało mi się trochę starych fantów i postanowiłem złożyć z tego platformę do zgrywania filmów z VHS. Podzespoły: CPU: P4 631 3GHz MOBO: ASRock 4core dual VSTA GPU: All in wonder Radeon 9800 Pro RAM: na razie 2x256MB Potrzebuję do tego TANIEGO zasilacza (ale zasilacza, nie paści!), który będzie OSIĄGALNY w sklepie... Rok-dwa temu poszedłbym po prostu do sklepu i wziął MC-350, niestety zniknęły z oferty. Obecny L&C (który trafia na złomowanie) przy podpinaniu zasilania do grafiki na 5V daje niecałe 4,2V (mierzone miernikiem), także komp nawet nie wstanie. W jednym ze sklepów silnie namawiają mnie na zasilacze Qoltec, ale oni robią średniej jakości zasilacze samochodowe do laptopów więc w desktopach nie spodziewam się nawet rzetelnych parametrów pracy. Propozycje? Edytowane 23 Listopada 2010 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Jakikolwiek FORTRON :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 (edytowane) delta, fortron, modecom-mc :) lub: Zasilacze 80 PLUS Standard 80 PLUS Bronze 80 PLUS Silver 80 PLUS Gold ATX cena - Porównanie cen w sklepach Edytowane 23 Listopada 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OzzyOsbourne Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Jakikolwiek FORTRON :wink: Jezu. delta, fortron, modecom-mc :)lub:Zasilacze 80 PLUS Standard 80 PLUS Bronze 80 PLUS Silver 80 PLUS Gold ATX cena - Porównanie cen w sklepach Next.. Zacznijmy od tego ile masz na serio kasy? Tani tzn?Dla jednych 150zł,dla innych 50zł. Napisz dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) e... nie napisałem w pierwszym poście? Mój błąd. Fajnie by było, gdyby był między 70 a 130zł. Tak jak MC-350 kiedys ;( Wziąłem jakiegoś gembirda na sztukę (nie mam pod ręki tabliczki znamionowej), sprzedawca się zarzeka że mi kompa nie ufajczy. Napięcia o dziwo na grafice są stabilne i w miarę poprawne... Miernik mam analogowy jeszcze z CCCP, ale pokazuje dość dokładnie 4,98V i 12,03V. Klasy dokładności nie widzę ;P Temat pozostaje aktualny, będę go chciał wymienić dla świętego spokoju. Zasilacz Be Quiet! PURE POWER L7-300W (BN103) w Morele.net wygląda ciekawie, do tego zestawu w sam raz, sam mam BQ SP E5-450W, ale co ciekawe - w 4 sklepach usłyszałem że BQ bardzo często wracają im na serwis... WTF? Edytowane 26 Listopada 2010 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OzzyOsbourne Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 e... nie napisałem w pierwszym poście? Mój błąd. Fajnie by było, gdyby był między 70 a 130zł. Tak jak MC-350 kiedys ;( Wziąłem jakiegoś gembirda na sztukę (nie mam pod ręki tabliczki znamionowej), sprzedawca się zarzeka że mi kompa nie ufajczy. Napięcia o dziwo na grafice są stabilne i w miarę poprawne... Miernik mam analogowy jeszcze z CCCP, ale pokazuje dość dokładnie 4,98V i 12,03V. Klasy dokładności nie widzę ;P Temat pozostaje aktualny, będę go chciał wymienić dla świętego spokoju. Zasilacz Be Quiet! PURE POWER L7-300W (BN103) w Morele.net wygląda ciekawie, do tego zestawu w sam raz, sam mam BQ SP E5-450W, ale co ciekawe - w 4 sklepach usłyszałem że BQ bardzo często wracają im na serwis... WTF? 1.Gembird to no-name.Miałem to dziadostwo. 2.BQ wraca na serwis?E5 odpada,wadliwa seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...