brainiak Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Mam kilka większych plików .pdf do wydrukowania, dla oszczędności chcę zadrukować kartki dwustronnie i na każdej ze stron umieścić dwie strony dokumentu. Adobe Reader oczywiście umożliwia taki wydruk, jednak domyśle zakresy mi nie odpowiadają - można drukować tylko parzyste lub nieparzyste, a ja potrzebuję czegoś takiego: w pierwszym drukowaniu 1, 2, 5, 6, 9, 10..., a w drugim (na drugiej stronie): 3, 4, 7, 8, 11, 12... . Jednak są to bardzo duże zakresy (kilkaset stron), a w AR, w polu w którym można wpisać dowolny zakres stron mieści się tylko ich niewielki fragment. Jest jakiś program, który umożliwiłby wydruk całego zakresu za jednym razem? Ostatecznie mógłbym skonwertować plik do .doc, bo Word akceptuje o nieco większy dowolny zakres stron, ale ponieważ w dokumentach jest mnóstwo tabel, rysunków i matematyki obawiam się ew. błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...