stahurski Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Którą wybrać : Abit KN9 sAM2 PCIE DDR2 GW 1MC FVAT (1330352449) - Aukcje internetowe Allegro NOWOŚĆ ASROCK N68C-S UCC COMBO DDR2/DDR3 OD REKI (1335410073) - Aukcje internetowe Allegro NOWA PŁYTA ABIT A-S78H OEM DVI GW FV (1334390111) - Aukcje internetowe Allegro Wymaganie: -stabilna jak skała -dlugi czas bezawaryjnej pracy -OC procka 20% Edytowane 24 Listopada 2010 przez stahurski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Jaki procek itp? Z tych AsRock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Mam tego ASRocka i przyznam, że jak na swoją cenę jest rewelacyjny. DDR3 i DDR2 na jednej płycie - przydatne podczas upgradu ze starszej platformy. Miałem na nim Phenoma II X3 i płytka bez problemu oblokowała w nim 4 rdzeń. Ja polecam, za tę kaskę ciężko znaleźć coś sensowniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stahurski Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Mam tego ASRocka i przyznam, że jak na swoją cenę jest rewelacyjny. DDR3 i DDR2 na jednej płycie Ja polecam, za tę kaskę ciężko znaleźć coś sensowniejszego. Czy faktycznie mobo od asrocka niezawodnością i stabilnością dorównuje lub jest blisko np.asusa Ogólnie procesor : athlon 64 X2 ( z dużym potencjałem oc,na jakie mobo pozwoli,ale na boxowym chłodzeniu) może kiedyś athlon II 250 lub III. Główne ograniczenie-niskie fundusze. Edytowane 24 Listopada 2010 przez stahurski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) Jeżeli chodzi o jakość ASRock akurat znacznie się poprawił. Chipset taki sobie, ale akurat przy cpu AMD nie ma to aż takiego znaczenia. Przy OC dwóch/trzech rdzeni sekcja zasilająca da sobie w zupełności radę. Płytka jest tania, ale aż tak tanio nie wygląda. Wg mnie, jak za 130zł, jest ona całkiem spoko. Edytowane 24 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Czy faktycznie mobo od asrocka niezawodnością i stabilnością dorównuje lub jest blisko np.asusa Ogólnie procesor : athlon 64 X2 ( z dużym potencjałem oc,na jakie mobo pozwoli,ale na boxowym chłodzeniu) może kiedyś athlon II 250 lub III. Główne ograniczenie-niskie fundusze. low-endy Asusa nie maja startu do ASRocka ;] Satry Athlon to zly pomysl , chyba ze juz go masz , lepiej albo kupic Semproa 140 albo przyczaic jakiegos Athlona 2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Pamiętaj też, że stare Athlony nie obsługują pamięci ddr3. Ceny ddr3 każą kierować się w stronę procesorów am3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stahurski Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 W dok. pdf do tego asrocka pisze tak: z tej strony: ASRock > Products > N68C-S > Manual UCC Nie wiem dokładnie,ale czy to oznacza ,że jak założę procka na am3 to nie będzie opcji zwiększania napięcia procka i FSB, This option appears only when you adopt AM2 CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...