POGOx89 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam, mam taki "maly" problemik... mam sobie taką małą siec domową, najlepiej bedzie jesli przedstawie to na rysunku >obrazek< Problem polega na tym ze tylko i wylacznie komputer nr3 ma problem z siecią, a dokladnie - pingi z tego kompa do routera sa jakies dziwne... na poczatku >1 a z czasem coraz wieksze az do 13, a do tego dosc czesto zdazają sie pingi ujemne, na przyklad -4 sam ping nie byl by problemem, tylko ze to ciagnie za sobą jeszcze bardzo dużą utrate pakietow (choke i lose w counter-strike) Caly problem powstal podczas modyfikacji sieci gdy wprowadzilem do niej switcha, wczesniej ten komp mial internet bezposrednio z routera. Lista moich pomyslow ktore niestety zakonczyly sie niepowodzeniem: wymiana karty sieciowej wymiana switcha na inny podlaczanie innego kompa do tego samego kabla jak ktos ma jeszcze jakies pomysly to chetnie wyprobuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 sprawdzałeś w różnych gniazdach switcha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGOx89 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 no skoro zmienialem switche to i zmienialem gniazda ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 zobacz czy na linuxie ten prolem wystepuje zobacz czy nie ma konfliktow IP jak cos to wpisz mu na sztywno IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGOx89 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 kabel jest ok bo na tym samym kablu inny komp nie ma problemow konfliktow adresow ip nie ma bo sa przypisywane przez dhcp routera, probowalem tez wylaczyc dhcp i ustawic recznie - nie pomaga co do softwareowego problemu nie wydaje mi sie zeby mial on powstac dokladnie wtedy kiedy miejsce miala fizyczna modyfikacja sieci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGOx89 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 BUMP kolega podsunal mi wspanialy pomysl pingowania 127.0.0.1 efekt byl taki jak pingowanie rotera czyli wysokie pingi do samego siebie a nawet ujemne.. tak wiec problemy po stronie routera/switcha i kabli odpadają, zostaje tylko i wylacznie karta sieciowa w felernym kompie, ale ta tez byla juz wymieniana i nie dalo to efektu system tez zostal zainstalowany od 0 lacznie z formatowaniem wszystkich partycji pozostaje wiec tylko plyta glowna, ale czy to mozliwe zeby uszkodzila sie podczas ciecia kabla sieciowego podlaczonego do kompa ? jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel152 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 kartę masz na pci ? wepnij może w inny slot, u mnie jak wepnę sieciówkę w pci to nie działa mi dźwięk po spdif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGOx89 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 kartę masz na pci ? wepnij może w inny slot, u mnie jak wepnę sieciówkę w pci to nie działa mi dźwięk po spdif jedna karta jest zintegrowana, druga byla wkladana na pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...