Skocz do zawartości
Nargil

Fractal Design R3 + Seasonic X-650

Rekomendowane odpowiedzi

Moim priorytetem jest cisza. W obudowie dodatkowo podoba mi się dziura w tacce MB na demontaż chłodzenia. Opłaca się kupić tę obudowę, czy jest coś lepszego w podobnej cenie ?

Podobne pytanie mam do zasilacza. Według silent pc review seasonic potrafi pociągnąć do 300W w trybie passive, więc bajka. Myślałem jeszcze nad Enermax Modu87+, ale jest droższy i nie ma passive (za to podobno jest cichszy przy obciążeniu >~300W tylko, że jak akurat przekraczam tę wartość to mi lekki szum nie przeszkadza). Brałem też pod uwagę Corsair AX, ale 750W drogie i niepotrzebne mi. Z mojej analizy tabelek na silentpcreview.com wynika, że do 200W jest passive, więc w sumie wypada gorzej niż SS. Jest też Seasonic 460-FL - fajny bajer, ale trochę strach używać w upały, więc odpada. Będzie dobry wybór z tym SS X-650, czy ma jakieś ukryte wady ?

PS. Jak kogoś interesuje finał zalania z mojego poprzedniego tematu to sprzęt wykąpany w izopropanolu ma się dobrze.

A i jeszcze pytanko: jakiego rozmariu są te otwory do WC w obudowie ? Przejdzie przez to nypel 1/2" ?

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zasilacza- seria X jest b. dobra, ale X-x50 miała kilka drobnych usterek które zosatły(podobno) poprawione w serii X-x60, pierwszym i chyba na razie jedynym dostępnym u nas jest x-560, ale na dniach powinny być inne- x-660 etx.. jak dla mnie jedna z najlepszych zasiłek na świecie... szkoda że mnie nie stać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zestaw, zasilacz jeden z lepszych w swojej klasie (o ile nie najlepszy), obudowa solidna platforma pod chłodzenie powietrzem. Jeżeli chcesz lepszą obudowę, to celować tylko w coś całego z aluminium, najlepiej Lian Li, z tym że niemal na pewno będzie drożej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zasilacza- seria X jest b. dobra, ale X-x50 miała kilka drobnych usterek które zosatły(podobno) poprawione w serii X-x60, pierwszym i chyba na razie jedynym dostępnym u nas jest x-560, ale na dniach powinny być inne- x-660 etx.. jak dla mnie jedna z najlepszych zasiłek na świecie... szkoda że mnie nie stać:)

A o jakich usterkach piszesz? Mam 650W wersję, parę razy używałem przy różnych kompach ale na razie jej jeszcze nigdzie na stałe nie zamontowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o jakich usterkach piszesz? Mam 650W wersję, parę razy używałem przy różnych kompach ale na razie jej jeszcze nigdzie na stałe nie zamontowałem.

nic poważnego, doczepiali się głównie że w x-650 i x-750 tłumienie skoku napięcia na 5VSB nie spełnia normy ATX (max 10%)- miały ja lekko przekroczoną(5,6V) , z tego co widziałem z modelu x-560 jest już poniżej 5,5V...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi