keszten Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Cześć mam problem z polskimi znakami na stronie działającej na MySQL. Niedawno przeniosłem swoje strony do nowego usługodawcy. Wszystkie moje strony śmigają na Joomla! do tej pory nie maiłem żadnych problemów, ale po przenosinach stron i baz danych na stronie nie wyświetlają się polskie znaki. Krzaczki pojawiły się po przejściu do hostit.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Jakie kodowanie znaków wykorzystywane jest na twojej stronie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keszten Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 Gdzieś wyczytałem, że muszę zmienić system kodowania. Spróbowałem mysql_query("Set name UTF-8"); ale to mi wykrzaczyło już całkowicie stronę. Strona jest napisana w ISO-8859-2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 ustaw odpowiednie kodowanie z phpmyadmin przy tworzeniu bazy pod joomla, nie wiem czy zmiana już istniejącej naprawi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keszten Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Niestety to nie pomogło, dowiedziałem się za to jak zmienić kodowanie dla istniejących już baz dla stron w iso-8859-2. Wystarczy w configu dodać mysql_query("SET NAMES latin2"); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...