szymciu Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam, przeszukując forum nie znalazłem stosownego tematu więc zaczynam nowy. Dysk Hitachi HTS542580K9SA00 80GB jest podzielony na dwie partycje jedna ma 10Gb druga zajmuje resztę. Na pierwszej partycji był jeden bad (przemapowany MHDD) natomiast na drugiej po przeskanowaniu koło 2mln sektorów (partycja zaczyna się gdzieś przy 21mln) było już 170 badów, zachowując tendencję badów powinno być koło 2000 <--- (liczyłem to w nocy niech mnie ktoś poprawi). Co chcę osiągnąć: 1. wykorzystać nieuszkodzoną część dysku żeby postawić na niej system do czasu zakupu nowego. 2. zlikwidować jak największą ilość badów program diagnostyczny ściągnięty ze strony hitachi wykazał: Failure code 0x70 TRC 7000810 ogółem dysk do kosza. mimo wszystko chciałbym spróbować doprowadzić go do porządku, czym próbować i jak się do tego zabrać? z góry dzięki, Szymon ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 czy mógłby ktoś chociaż spojrzeć na to? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 kolego jak nie podasz smarta to niewielezoabzcymy do tego zrob skanowanie w mhdd i tez podaj wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 na powtórne skanowanie mhdd nie mam w tym momencie czasu wrzucę jak będę miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Smart tragiczny.... 346 sektorów realokowanych do tego 438 w kolejce do remapu ... DYSK TRUP ! ( o ile smart nie kłamie ) Tobie pozostaje zgranie wszystkiego na DVD i kupno nowego dysku ( nawet w obcianie partycjami bym sie nie bawił ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) że trup to wiem, pytanie ile życia mu zostało i czy warto się w niego bawić zanim kupi się drugi? edit: dane odzyskałem w dużej części Edytowane 28 Listopada 2010 przez szymciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...