Skocz do zawartości
pgrom

Problem z WD Elements 2TB

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem sobie wczoraj dysk zewnętrzny WD Elements 2TB, ucieszony z nowego zakupu podpiąłem go pod lapka i zonk. Komputer w ogóle nie wykrywa dysku (mam Win 7), dysk jest pod USB to komp powinien mi chociaż powiedzieć że urządzenie jest uszkodzone albo że nie może go zainstalować a tu nic, miga tylko dioda dysku i tyle. Kabel który był z dyskiem sprawdziłem i jest ok, podpinałem po różne porty i nigdzie go nie wykrywa, przeinstalowałe sterowniki USB, podpiąłem pod drugiego lapka (Win 7) i też nic. W desperacji podpiąłem też pod telewizor bo współpracuje z dyskami, też nic. Dysk kupiony wysyłkowo w Komputroniku, macie jakieś sugestie czy gwarancja? A może zwrot? Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od kiedy 3,5 calowy dysk chodzi po samym usb ?? Z tego co wiem to te dyski mają zasilacz więc na samym usb nie pojadą.

Kurcze, a kto tak twierdzi? Dysk jest oryginalnej obudowie WD, posiada jedno wyjście USB do kompa i jest zasilany zewnętrznym zasilaczem który był oryginalnie z dyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 opcje albo walniety albo partycji nie załozyłeś ...

Ale jesli win nie daje dziwęku podłaczonego/odłaczonego urzadzenia to uszkodzona jest elektronika obudowy ( ewentualnie dysk )

No właśnie win w ogóle nie informuje o połdączeniu urządzenia, a partycja? Trudno założyć partycję dysku którego nie ma, w menadżerze zarządzania dyskami on fizycznie nie istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi