pgrom Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Zakupiłem sobie wczoraj dysk zewnętrzny WD Elements 2TB, ucieszony z nowego zakupu podpiąłem go pod lapka i zonk. Komputer w ogóle nie wykrywa dysku (mam Win 7), dysk jest pod USB to komp powinien mi chociaż powiedzieć że urządzenie jest uszkodzone albo że nie może go zainstalować a tu nic, miga tylko dioda dysku i tyle. Kabel który był z dyskiem sprawdziłem i jest ok, podpinałem po różne porty i nigdzie go nie wykrywa, przeinstalowałe sterowniki USB, podpiąłem pod drugiego lapka (Win 7) i też nic. W desperacji podpiąłem też pod telewizor bo współpracuje z dyskami, też nic. Dysk kupiony wysyłkowo w Komputroniku, macie jakieś sugestie czy gwarancja? A może zwrot? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart2111 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Za mały prąd z USB potrzebny Tobie kabelek z dwoma wtyczkami usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Za mały prąd z USB potrzebny Tobie kabelek z dwoma wtyczkami usb. Dysk ma zewnętrzny zasilacz, 3,5" nie tak jak w 2,5". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 A od kiedy 3,5 calowy dysk chodzi po samym usb ?? Z tego co wiem to te dyski mają zasilacz więc na samym usb nie pojadą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 A od kiedy 3,5 calowy dysk chodzi po samym usb ?? Z tego co wiem to te dyski mają zasilacz więc na samym usb nie pojadą. Kurcze, a kto tak twierdzi? Dysk jest oryginalnej obudowie WD, posiada jedno wyjście USB do kompa i jest zasilany zewnętrznym zasilaczem który był oryginalnie z dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 2 opcje albo walniety albo partycji nie załozyłeś ... Ale jesli win nie daje dziwęku podłaczonego/odłaczonego urzadzenia to uszkodzona jest elektronika obudowy ( ewentualnie dysk ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) Raczej walnięty. Wd zakłada zawsze partycje na zewnętrznych dyskach i jest tam soft. Edytowane 28 Listopada 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgrom Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 2 opcje albo walniety albo partycji nie załozyłeś ... Ale jesli win nie daje dziwęku podłaczonego/odłaczonego urzadzenia to uszkodzona jest elektronika obudowy ( ewentualnie dysk ) No właśnie win w ogóle nie informuje o połdączeniu urządzenia, a partycja? Trudno założyć partycję dysku którego nie ma, w menadżerze zarządzania dyskami on fizycznie nie istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 To albo uszkodzony komtorler USB-->sata albo sam dysk. Czesto bywa tak ze komp nie wykryje samej obudowy dopóki nie ma w niej dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty7 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Jeżeli diody świecą to dyskiem powinno być wszystko ok. Edytowane 29 Listopada 2010 przez qwerty7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...