Skocz do zawartości
borozu

Odblokowanie/przekierowanie portów w TP-LINKu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprzęt: TP-Link WR-543G. Ustawiłem port BOTH ( TCP/UDP ) 1411 w zakładce port forwarding. Nie działa.

Ustawiłem w Virtual Server to samo z IP 192.168.1.101 . Nie działa.

Na poprzednim TP-Linku WR-340GD dodanie portu w zakładce port forwarding dawało natychmiastowy efekt. U kolegi w bloku obok ( ma model WR-340 i tego samego providera ) działa to normalnie. O co więc chodzi?

Zapora windowsowa wyłączona, antywirus NOD32 2.7 ( nie wiem nawet gdzie tam firewall jest ).

Pozdrawiam.

Edytowane przez borozu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skorzystaj z zakladki virtual servers

upewnij sie co do ip komputera na ktory przekierowujesz port

na probe mozesz sprobowac DMZ, po kazdym ustawieniu routera nalezy go zrestartowac

jesli problem nadal wystepuje, to jest on po stronie komputera, nie routera

oczywiscie zakladam ze masz zew ip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawiłem się i triggeringiem i V servers, probowalem DMZ - nic. Na kompie nie mogę znaleźć przyczyny. Zapora wylaczona, antywir to NOD32 ( stosuję go od paru lat i kiedyś było wszystko OK więc chyba nie on stwarza problem ). Ręce opadają i bierze zdenerwowanie kiedy nie można znaleźć przyczyny czegoś tak wydawałoby się prostego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi