borozu Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) Witam. Sprzęt: TP-Link WR-543G. Ustawiłem port BOTH ( TCP/UDP ) 1411 w zakładce port forwarding. Nie działa. Ustawiłem w Virtual Server to samo z IP 192.168.1.101 . Nie działa. Na poprzednim TP-Linku WR-340GD dodanie portu w zakładce port forwarding dawało natychmiastowy efekt. U kolegi w bloku obok ( ma model WR-340 i tego samego providera ) działa to normalnie. O co więc chodzi? Zapora windowsowa wyłączona, antywirus NOD32 2.7 ( nie wiem nawet gdzie tam firewall jest ). Pozdrawiam. Edytowane 28 Listopada 2010 przez borozu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ktokolwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 skorzystaj z zakladki virtual servers upewnij sie co do ip komputera na ktory przekierowujesz port na probe mozesz sprobowac DMZ, po kazdym ustawieniu routera nalezy go zrestartowac jesli problem nadal wystepuje, to jest on po stronie komputera, nie routera oczywiscie zakladam ze masz zew ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Bawiłem się i triggeringiem i V servers, probowalem DMZ - nic. Na kompie nie mogę znaleźć przyczyny. Zapora wylaczona, antywir to NOD32 ( stosuję go od paru lat i kiedyś było wszystko OK więc chyba nie on stwarza problem ). Ręce opadają i bierze zdenerwowanie kiedy nie można znaleźć przyczyny czegoś tak wydawałoby się prostego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorick Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czy ustawiałeś na sztywno IP w kompie? Z DHCP forwarding nie bardzo współpracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...