Skocz do zawartości
Turin17

Migający obraz... Co robić?

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post, więc na początek witam wszystkich. Nie byłem pewien gdzie umieścić ten temat, jeśli nie jest to odpowiednie miejsce to proszę o przeniesienie.

Już od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem. Mianowicie, gdy uruchamiam program typu: przeglądarka internetowa, obraz nagle zaczyna migać, dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu monitora miganie ustaje (chociaż ostatnio i to nie pomaga). Ciekawe jest to, że coś takiego dzieje się jedynie gdy monitor podłączony jest do lewego złącza DVI (na mojej karcie są dwa), na prawym też to się zdarza, ale o wiele rzadziej. Mój sprzęt to:

Intel Core 2 Duo E7400 /2.80GHz, 3MB, 1066MHz, BOX/

Gigabyte EP45-DS3L /intel P45/

OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0

Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

Gigabyte Radeon HD4850 Zalman 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out

LG GH22NS30 SATA SecurDisc (black)

Cooler Master Elite 331 (Black)

OCZ StealthXStream 500W SLI rev.2

I jeszcze kontroler obrotów wentylatora na karcie graficznej-Zalman.

Co robić? Proszę was o pomoc i z góry dzięki.

A i jeszcze jedno. Ekran nigdy nie migał podczas gry (nawet przy dużym obciążeniu karty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałeś takie bzdetki jak obudowa, czy nagrywarka, a nie podałeś monitora, który miga.

A co do samego problemu:

1. wymienić kabel do monitora na nowy (jeśli jest używana przejściówka dvi - d-sub, to ją też)

2. jeśli pkt. 1. nie pomoże, to sprawdzić monitor na innym komputerze/innej grafie

3. Jeśli to nie monitor, to grafa na gwarę i tyle.

Ponadto możesz sprawdzić, jak jest ustawione odświeżanie, i czy monitor tyle obsługuje.

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi