amstrong Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam béde mial taki zestaw plyta ASUS SABERTOTH55i procesor: XEON 3440 @ pewnie na 3800Mhz pamiéci corsair 2x2gb cl7 1600, Mhz 5 x sata hdd 7200rpm dvd-rom s-ata 3 x 120mm fan asus xonar d2 gtx460 1gb oc lub radeon 6850 czy zasilacz który juz mam czyli corsair 520w 520HXEU da rade przepraszam za brak polskich znakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Nie powinno być większych problemów :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pisvino Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Tak, ale przy zdobywaniu nowych rekordów w benchmarkach na nim to zapomnij bo jak podbijesz proca do 4.2Ghz+ to myślę że może nie wstać... Ale przy tym co pisałeś czyli 3800Mhz nie powinno być większy problemów. Osobiście jestem fanatykiem ciszy to mając konfigurację: Q8200, GTX260, 2Gb ramu. Mam zasilacz Corsair 750 wat ale niestety nie modularny co mi się bardzo nie podoba ale ta cisza, mniam. No ale to tak się tylko rozpisałem o swoim konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstrong Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 O rekordy mi nie chodzi na 3,8Ghz raczej sie skonczy na scythe mugen II natomiast nie mam ochoty wydawac kasy na nowy zasilacz bo ten mnie kosztowal prawie 400zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pisvino Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) To moim zdaniem głowę możesz mieć spokojną ponieważ karty które wymieniłeś ładnie wypadają jeśli chodzi o pobór prądu, a zasilacz jak dla mnie ten 520 watt to w swoim przedziale watt jest to jeden z największych wymiataczy na rynku gwarancja, wykonanie, cisza. Czego chcieć więcej? :) Poczekaj jeszcze co napiszą admini/moderatorzy i inni ludzie kompetentni ja ci napisałem z własnego doświadczenia. A jeśli chodzi o zestaw z takim podobnym albo gorszym zasilaczem to mój kolega ma AMD 1055T@4.1Ghz, Ati 4850, 8Gb ramu. I wszystko ciągnie mu jakiś marny OCZ 500watt. To patrząc właśnie na zestaw tego kolegi wydaje mi się że problemów u ciebie żadnych nie będzie tym bardziej że masz zasilacz od Corsair a nikt przecież nie napisze że Corsair to jakaś firma skrzat, bo produkty ma porządne. Dlaczego OCZ marny? Jakoś ich wykonanie do mnie nie przemawia co jedyne nowa seria z certyfikatem gold jest ciekawe chociaż ma ceny nie satysfakcjonujące. Edytowane 28 Listopada 2010 przez Pisvino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Bez obaw mozesz podpiac ten zasilacz ktory posiadasz do tego kompa, przy nim nie masz co sie ograniczac z podkrecaniem . Mozesz spokojnie krecic procka do 4GHz albo wiecej na ile Ci pozwoli on i chlodzenie. Z grafika tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 W jednym build logu na zagranicznej stronce, zasiłka 300W w budzie ITX ciągnęła HD5850 OC + i5 (clarkdale) @ 4,6ghz a tu ktoś wyjeżdża, że 520w nie da rady z quadcore i gtx460/hd6850... haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 W jednym build logu na zagranicznej stronce, zasiłka 300W w budzie ITX ciągnęła HD5850 OC + i5 (clarkdale) @ 4,6ghz a tu ktoś wyjeżdża, że 520w nie da rady z quadcore i gtx460/hd6850... haha Mieczaki. Moj szefunio GPS 450 z 350W na linii 12V ciagnal X6 i 470tke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 mój Pentagram 430W ciągnął przez krótki okres czasu PDC 5200@3750mhz + Radeon 4870x2 więc nie masz czym się przejmować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Moze obciagnijcie sobie napiecia w temacie o Pentagramie albo innych 300 Watowcach. Wracajac do tematu to bzdura jest, ze Corsair nie udzwignie tego proca kreconego powyzej 4Ghz, natomiast 3.8 Ghz juz tak. Ta jednostka bez zajakniecia znosi duze obciazenia i spokojnie pocisnie z duzym OC. To jeden z najlepszych ogolnie zasilaczy w kategorii 500W na rynku. Edytowane 7 Grudnia 2010 przez CLAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 a może ty wyrażaj się trochę lepiej, a nie próbujesz być na siłę fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 genialny zasilacz, mam od 4 lat i jedyne co zrobilem to fanswap kilka miesiecy temu bo standardowy zrobił się nieznośny (tzn. terkotanie z odleglosci kilka cm co dla mnie jest nie dopuszczalne!) Ciągnie u mnie Q9550 C1 na 4,0GHZ i HD4850 Sonic Edition podkręconego do 780mhz@2480mhz. Do tego 3 dyski twarde HDD. pełno stuffu pod usb dvd sata itd. Mało tego zasilacz ma wentylator teraz Noiseblocker PL puszczony na 600RPM i tak chodzi po 3-4 doby bo nie lubię go wyłączać. Nie grzeje się ani troszkę :) Nie zmieniaj go bo to jeden z najlepszych jaki mogleś kupic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mogles wymienic ten wiatrak na gwrancji, Corsair nie robi klopotu i dobrze podchodza do klienta. Moj ma ponad 3 lata i nic nie piszczy ani nie terkota - zachowuje sie jak po wyjeciu z pudelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 tak ale jeśli masz zasilacz u góry, to ciepło od procesora grzeje Ci zasilacz, przez co wentyl kręci się szybciej. ja podpialem swój do płyty ustawilem stałe 600 rpm a zasilacz leży pod :) jestem cichofilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2010 Jak masz wydajne chlodzenie na procku to nic nie grzeje. Mam Noctue a za nia wentyl od budy i byl piekny tunel wyciaganego powietrza na zewnatrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...