Skocz do zawartości
vatt

Monitor do 450 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zakupić monitor 19-22 cale , żeby miał full hd i oczywiście wyjscie DVI/HDMI.

Zaciekawił mnie pewien MONITOREK , tylko nie znam firmy i boje sie ze jakies tanie g***no. A może jakiś led w tej cenie ?

Zależy mi aby duzo nie wydać a dostac jak najlepszy monitorek.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma obecnie monitorów 19" które wyświetlały by obraz w rozdzielczości fullHD.

Coś poza wypisanymi złączami oczekujesz od nowego monitora??

Jeżeli nie to wówczas ten monitor co podałeś się do tego nada.

To jest bodajże najtańszy monitor z podświetlaniem LEDowym obecnie na rynku:

Monitor BENQ G2222HDL DVI 36GW FULL HD LED *EM* (1340146161) - Aukcje internetowe Allegro

BENQ G2222HDL

- Z wymogów które wymieniłeś to brak złącza HDMI.

- Brak kabla DVI w zestawie.

Żeby nie było ja tego monitora nie polecam, ja go tylko wymieniłem jako najtańszy model dostępny na allegro z podświetlaniem LEDowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie polecam firmę "asus" a model to już bardziej patrz na ramkę bo dla zwykłego Kowalskiego to w monitorze żadnej różnicy nie będzie, uwierz. Tyle co ty zobaczysz różnić to możesz sam sobie po przekalibrowywać, no chyba że zapomniałeś tam napisać że jesteś fanem ostrości i taki tam i masz bzika na tym punkcie wtedy już trzeba patrzeć na parametry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym aby obraz byl jak najbardziej wyrazisty , zywe kolory , dobra ostrość..

Z wypowiedzi wnioskuję że jesteś użytkownikiem wyświetlacza CRT który ma już swoje lata.

Dlaczego nie polecam tego benq? Ponieważ w cenie 450zł nie ma dobrych monitorów.

Tu masz test tego wyświetlacza:

BenQ G2222HDL - Desktops - Hardware - Reviews

delta E mnie przeraziła :blink:

Radzę iść do sklepu i oglądnąć kilka egzemplarzy jak się prezentują na żywo, i wybrać ten który będzie najbardziej odpowiadał twoim wymaganiom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vatt:

W tej cenie zapomnij o parametrach - pozostaje Ci szukanie czegokolwiek, co ma FHD+DVI/HDMI i ma gwarancję na 2-3 lata.

Wybór jest marny:

Monitory LCD 1920x1080 najtańsze od 400 do 500 - porównanie cen

Monitory LCD 1920 x 1080 px cena - Porównanie cen w sklepach

KoVol:

Cena zaprzecza temu, że to jest LED. Czy to nie jest przypadkiem EdgeLED?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi