vatt Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Chciałbym zakupić monitor 19-22 cale , żeby miał full hd i oczywiście wyjscie DVI/HDMI. Zaciekawił mnie pewien MONITOREK , tylko nie znam firmy i boje sie ze jakies tanie g***no. A może jakiś led w tej cenie ? Zależy mi aby duzo nie wydać a dostac jak najlepszy monitorek. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Nie ma obecnie monitorów 19" które wyświetlały by obraz w rozdzielczości fullHD. Coś poza wypisanymi złączami oczekujesz od nowego monitora?? Jeżeli nie to wówczas ten monitor co podałeś się do tego nada. To jest bodajże najtańszy monitor z podświetlaniem LEDowym obecnie na rynku: Monitor BENQ G2222HDL DVI 36GW FULL HD LED *EM* (1340146161) - Aukcje internetowe Allegro BENQ G2222HDL - Z wymogów które wymieniłeś to brak złącza HDMI. - Brak kabla DVI w zestawie. Żeby nie było ja tego monitora nie polecam, ja go tylko wymieniłem jako najtańszy model dostępny na allegro z podświetlaniem LEDowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Ten Benq mi sie podoba , tylko dlaczego go nie polecasz? , ma jakies wady ukryte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pisvino Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Ja od siebie polecam firmę "asus" a model to już bardziej patrz na ramkę bo dla zwykłego Kowalskiego to w monitorze żadnej różnicy nie będzie, uwierz. Tyle co ty zobaczysz różnić to możesz sam sobie po przekalibrowywać, no chyba że zapomniałeś tam napisać że jesteś fanem ostrości i taki tam i masz bzika na tym punkcie wtedy już trzeba patrzeć na parametry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Po prostu się nie znam na parametrach monitora. Ale oczywiscie , chcialbym aby obraz byl jak najbardziej wyrazisty , zywe kolory , dobra ostrość.. Więc ten Benq lub HKC bedzie spelniał moje wymagania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 chcialbym aby obraz byl jak najbardziej wyrazisty , zywe kolory , dobra ostrość..Z wypowiedzi wnioskuję że jesteś użytkownikiem wyświetlacza CRT który ma już swoje lata. Dlaczego nie polecam tego benq? Ponieważ w cenie 450zł nie ma dobrych monitorów. Tu masz test tego wyświetlacza: BenQ G2222HDL - Desktops - Hardware - Reviews delta E mnie przeraziła :blink: Radzę iść do sklepu i oglądnąć kilka egzemplarzy jak się prezentują na żywo, i wybrać ten który będzie najbardziej odpowiadał twoim wymaganiom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 vatt: W tej cenie zapomnij o parametrach - pozostaje Ci szukanie czegokolwiek, co ma FHD+DVI/HDMI i ma gwarancję na 2-3 lata. Wybór jest marny: Monitory LCD 1920x1080 najtańsze od 400 do 500 - porównanie cen Monitory LCD 1920 x 1080 px cena - Porównanie cen w sklepach KoVol: Cena zaprzecza temu, że to jest LED. Czy to nie jest przypadkiem EdgeLED? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Jak bede w sklepie to patrzeć wyłączne na monitory LED? , czy LCD tez sa dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Jak bede w sklepie to patrzeć wyłączne na monitory LED? , czy LCD tez sa dobre? ? Jak będziesz w sklepie to raczej zobaczysz tylko monitory LCD, ewentualnie z podświetleniem LED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Przepraszam za moją niewiedzę. Mam jeszcze jedno pytanie. Mogłby ktos mi wypisać pare z lepszych modeli monitorów do 19' , aby sie mieściły w kwocie 400 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...