Tomek Kajtoch Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Witam, Na płycie głównej (Asus M4N98TD EVO) mam aktualnie zamontowanego GTX 470 od Gigabyte, ale potrzebna by mi była jeszcze osobna karta odpowiedzialna za fizykę (do modelowania w 3D się przydaje). I jeśli chodzi o tą kartę do fizyki: czy można do tego wykorzystać innego Geforce'a (np. mojego starego 9600GT), tylko ustawić w sterownikach aby była to karta odpowiedzialna za fizykę? Jak jest w takim przypadku ze sterownikami? Trzeba mieć zainstalowane sterowniki do obu kart, czy może jakieś inne sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) Witam, Na płycie głównej (Asus M4N98TD EVO) mam aktualnie zamontowanego GTX 470 od Gigabyte, ale potrzebna by mi była jeszcze osobna karta odpowiedzialna za fizykę (do modelowania w 3D się przydaje). I jeśli chodzi o tą kartę do fizyki: czy można do tego wykorzystać innego Geforce'a (np. mojego starego 9600GT), tylko ustawić w sterownikach aby była to karta odpowiedzialna za fizykę? Jak jest w takim przypadku ze sterownikami? Trzeba mieć zainstalowane sterowniki do obu kart, czy może jakieś inne sterowniki? wystarczy raz zainstalować sterowniki od razu instaluje je dla obu kart. w panelu nvidi potem sobie wybierasz która karta co ma robić. podłącz i sobie po testuj i sprawdź czy będzie równie wydajnie bo może się okazać że 470 radzi sobie lepiej sama niż w tandemie z 9600gt ale to są takie moje dywagacje żeby mnie tutaj inni nie opluwali od razu :P Edytowane 28 Listopada 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Wydaje sie mało prawpodobnego by 9600 GT dał cokolwiek innego niż spadek, chyba że jakas aplikacja niezwykle intensywnie obciążą wszystkie/większość shaderów 470-tki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...