kenicer Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 posiadam : Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3 Płyta główna: AsRock 890GX Extreme3 /AMD 890GX Wentylator: Scythe Mugen II Rev.B Obudowa: Antec Gamer Three Hundred Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W wraz z płytą główną dostałem płyte z programem Asrock oc tuner służącym do pokręcania komputera ....mam kilka pytań 1Co znaczą poszczególne oznaczenia CPU Voltage DRAM Voltage mGPU Voltage SidePort Voltage NB voltage HT Voltage HT Link Ratio PCIE Frequency CPU Frequency CPU Multiplier 2. jakie są rozsądne poszczególne napięcia i ustawienia. 3 Jak oceniacie ten program, może są jakieś lepsze do podkręcania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Drogi kolego. Z takimi pytaniami zapraszam do tematu zbiorczego: Asrock AM2+ / AM3 ►Wszystkie modele na AMD 7x0 i 8x0◄ - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 42 Zaś co się tyczy samego programu, to zapewne koledzy powtórzą moja słowa, mianowicie: W PODKRĘCANIE BAWIMY SIĘ W BIOSIE. Osobiście bałbym się robić poważniejsze OC na działającym systemie - kilka padów i może się okazać, że OS'a na nowo trzeba stawiać. OC za pomocą programów to totalna proteza i ostateczność gdy są chęci i nie ma innego wyjścia, ale zakładam, że skoro jest dedykowany soft to i w biosie odpowiednie funkcje się znajdą. Ot wymysł marketingowców by przyciągnąć klientów. Edytowane 29 Listopada 2010 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...