Skocz do zawartości
stranger

propozycje wyciszenia wiatraka na GF Ti4200 od MSI?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w podpisie? jak to dziadostwo wyciszyć, bo mnie juz leczy to syczenie z karty?

dzieki

1. wykrecic maly wentylatorek i dac wentylator 80 lub 92 mm od dolu tak zeby dmuchal na radiator i krecil sie w oklicach 1600-1800 rpm tylko wymysl sposob zamocowania

2. jezeli masz tego MSI z nowym dziwnym radiatorem http://sklep.komputronik.pl/pliki/g/grgf4t...s8894vtd/db.jpg to chyba najlepszym wyjsciem jest calkowita zmiana radiatora na zwykly frezowany (a nie z harmonijkowej cienkiej blaszki) + radiatorki na pamieci + spowloniony wentylator 80 lub 92 od dolu

3. Zalman ZM80A-HP + radiatorki na pamieci + spowolniony wentylator 80 lub 92 z boku - tylko najpierw obadaj rozklad pamieci na karcie zeby od gory ewentualne raidatory na pamieciach nie gryzly sie z tym Zalmanem

4. SZUKAJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ten sam problem. Pierwsza wersja MSI GF4 4200. Zalatwilem sprawe wspomnianym juz powyzej Zalmanem. Jesli koszty nie sa najwazniejszym problemem to moge polecic go z czystym sumieniem. U mnie chodzi karta bez dodatkowych nawiewow. I dziala na ustawieniach jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj ja wylaczylem wiatraczek orginalny ktoryjest miedzy zeberkami i wkleilem na gore nad nim zwykly wiatraczek 50x50

czy to wystarczy jako chlodzenie???

rozumiem ze poza wylaczeniem takze go wykreciles/odkreciles - jak nie to on stanowi duza przeszkode w sprawnej wymienie ciepla i zrob to jak najszybciej :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...