qwerty7 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Dlaczego defragmentacja dysku trwa tak niewiarygodnie długo? Użyłem programu Defragger firmy Piriform. Dysk samsung F3 500 GB, zajętość dysku 140 GB. Dysk defragmentuje się już około 8 godzin i program nie ma ochoty skończyć.(system vista 64) Edytowane 29 Listopada 2010 przez qwerty7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Innym programem próbowałeś? Chociażby tym windowsowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty7 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Innym programem próbowałeś? Chociażby tym windowsowym? Podchodziłem dwa razy, i pomiędzy spróbowałem auslogics defrag, mam wrażenie że zdefragmentował tylko niektóre pliki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Nie myl pojęć! Partycjonowanie != defragmentacja. Jeśli wybrałeś zwykłą defragmentację, a nie szybką, to może potrwać, choć IMO 8 godzin to trochę długo. Poza tym im większe partycje tym dłużej się defragmentuje.. PS. Możesz sprawdzić programik Auslogic Disk Defrag (widzę, że już użyłeś.. ja z niego korzystam i daje radę) Edytowane 29 Listopada 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty7 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Nie myl pojęć! Partycjonowanie != defragmentacja. Jeśli wybrałeś zwykłą defragmentację, a nie szybką, to może potrwać, choć IMO 8 godzin to trochę długo. Poza tym im większe partycje tym dłużej się defragmentuje.. PS. Możesz sprawdzić programik Auslogic Disk Defrag (widzę, że już użyłeś.. ja z niego korzystam i daje radę) :lol2: czeski błąd (http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy-dvd-pendrive-f55/problem-1TB-WD-Elements-t323660.html&p=3501191&fromsearch=1?do=findComment&comment=3501191). Trwa to już dobrze ponad 8 godzin! i trwa! Nie myl pojęć! Partycjonowanie != defragmentacja. Jeśli wybrałeś zwykłą defragmentację, a nie szybką, to może potrwać, choć IMO 8 godzin to trochę długo. Poza tym im większe partycje tym dłużej się defragmentuje.. PS. Możesz sprawdzić programik Auslogic Disk Defrag (widzę, że już użyłeś.. ja z niego korzystam i daje radę) Ten pirifor defrager czy jakoś tak, to jakiś bubel, zainstalowałem Auslogics Defrag i wcisnąłem opcję defragmentuj&optymalizuj (wcześniej tego nie zrobiłem i chyba defragmentował tylko niektóre pliki - wtedy go odinstalowałem). Nowy defrager właśnie kończy B-) :lol2: Edytowane 29 Listopada 2010 przez qwerty7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...