Kacik Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam, Obecnie posiadam taki sprzęcik: AMD_II_X4_620_AM3 |AMD Athlon II x4 620 s.AM3 BOX ASUS_EN9600GSO_384_T|ASUS EN9600GSO TOP 384MB HTDP PCI-E KINGMAX_DDR2_2GB_800|KingMax DDR2 2GB 800 RASURBO_DLP_535 |Rasurbo DLP 535 Silent Power GIGA_GA-MA770-UD3 |Gigabyte GA-MA770-UD3 PCI-E s.AM2+ SounBlaster Audigy SB0090 Dysk Seagate 160 gb SataII (nie jestem do końca pewien który model) Napęd optyczny używany tylko do instalacji Windowsa ;) Wiem że zasilacz nie należy do najlepszych (nie oczekuje tu krytyki od osób które Rasurbo znają tylko z Google), ale zastanawiam się nad dorzuceniem do zestawu dwóch HDD pod Raid 0: 2 x Samsung 1TB 32MB HD103SJ F3 sATA-2 Co o tym myślicie ? Zasilacz ma ok. roku, wymienić planuje go za ok. kolejny rok. Da radę przez ten czas ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 (edytowane) Do wystawienia opinii Google nie potrzeba. Całkiem niedaleko masz temat o "marce" Rasurbo Rasurbo - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne jak widać tu i wszędzie indziej, nie mają one zbyt dobrych opinii. Powiem tak, według mnie jeśli do tej pory nie było z nim problemów to możesz zaryzykować i być może pochodzi jeszcze kolejny rok aczkolwiek razem z nowymi dyskami osobiście wstawiłbym nowy, sensowny zasilacz. Btw. ale tak, Rasurbo znam tylko z Google. Edytowane 1 Grudnia 2010 przez BuMeL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacik Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 Czytałem temat, który podesłałeś. Z niego nic sensownego nie wynika. Posiadacze Rasurbo nie narzekają, reszta twierdzi że takiego by nie kupiła. Sam nie wiem. Generalnie najczęstsze opinie z jakimi się w sieci spotkałem, to że Rasurbo rzadko przeżywają okres gwarancyjny (zazwyczaj umierają po ok. 22-30 miesiącach użytkowania). Zastanawiam się, co ryzykuję dokładając te dyski ? Tylko ewentualną awarię zasilacza, czy coś jeszcze? Acha no i jeszcze jedno, czy pomoże coś, jeżeli wyjmę stary dysk i będę go używał od czasu do czasu jako zewnętrzny do robienia kopii zapasowych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 Dysk jakoś specjalnie duzo pradu nie bierze to i zasilacz duzo bardziej nie bedzie obciazony. Zasilacz od rasurbo jeden tylko mialem i jakoscia nie zachwycal . Bylo źle ale tragedi nie było :wink: Przy takim zasilaczu zawsze istnieje ryzyko ale poprzez dolozenie dyskow nie powinno ono wzrosnac. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacik Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Dysk jakoś specjalnie duzo pradu nie bierze to i zasilacz duzo bardziej nie bedzie obciazony. Zasilacz od rasurbo jeden tylko mialem i jakoscia nie zachwycal . Bylo źle ale tragedi nie było :wink: Przy takim zasilaczu zawsze istnieje ryzyko ale poprzez dolozenie dyskow nie powinno ono wzrosnac. No i taka odpowiedz chcialem zobaczyc, bo odpowiedzi ze mam diabla w komputerze i czym predzej musze go wypedzic i to od ludzi ktorzy zazwyczaj sami maja sprzet sprzed xx lat mnie rozbrajaja ;) Edit: Akurat tutaj nie bylo takich odpowiedzi, ale na innych forach ludzie tak jakby nie zauwazali mojego pytania - czy da rade zasilacz. Odpowiadali na pytanie - czy zasilacz jest dobry, przy czym ja takowego nie zadalem :/ Edytowane 2 Grudnia 2010 przez Kacik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...