Skocz do zawartości
MSI

KT 4 V i temperatura z... kosmosu ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam i mam pytanie a zarazem problem z temperaturą .

Płyta chodzi wraz z prockiem athlon XP 1,8+

jest chyba 0.18 bo kwadrat ale temp. bez podkładki na titan d5t czy coś sięga od 48-62 i teraz pytanko jaka powinna być czy długo pojade na tej temp. i jakie są oznaczenia temp. na athlonach

druga kwestia to jak uzyskać na tej płycie GAMEPORT bo jego niet

za odpowiedzi dzięki i proszę o jakieś linki jeśli można cze !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy obecnych temperaturach taka temp. Antka 0,18 to normalka przy niewentylowanej obudowie. Proponuję dołożyć 1-2 wentylatorów wyciągowych 80x80 i puścić je na 7V, temperatura powinna spaść o jakieś 5-10 stopni.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam procek jak w podpisie i średniej wielkości wiatak spire ustawiony na ok 5200 obr/s i w stresie mam ok 60 oC

Masz dołożeny jakiś dodatkowy wentyl wyciągający czy tylko na zasilaczu jedziesz, bo coś wg. mnie to trochę za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam i mam pytanie a zarazem problem z temperaturą .

Płyta chodzi wraz z prockiem athlon XP 1,8+

jest chyba 0.18 bo kwadrat ale temp. bez podkładki na titan d5t czy coś sięga od 48-62 i teraz pytanko jaka powinna być  czy długo pojade na tej temp. i jakie są oznaczenia temp. na athlonach 

druga kwestia to jak uzyskać na tej płycie  GAMEPORT bo jego niet

za odpowiedzi dzięki i proszę o jakieś linki jeśli można cze !!!

Temperatury raczej wysokie. Na XP 1700+ 0.18 to na tej płycie nie miałem nigdy powyżej 49 stopni przy chłodzeniu tym samym titanem, XP 1800+ aż tak wiele nie może się różnić. Ale zawsze miałem w obudowie dobry przewiew. Sprawdź też czy jest odpowiednia ilość pasty.

Co do gameportu to go nie ma na tej płycie, albo kup joystick na USB albo dokup jakąś kartę z gameportem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czym odczytujesz temperaturę? Bo Fuzzy Logic 4 zawyża ją o ok 5 stopni w porównaniu z tym co pokazuje bios.

Otwieranie obudowy (temp. spada o jakieś 6 stopni) lub montowanie dodatkowych wiatraków w obudowie to dla mnie sztuka dla sztuki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie wydaje ze albo na tej msi z jakis nie wyjasnionych przyzcyn mamy takei wysokie tempy albo to jakie błedy odczytu .. ja mam tera w tych upalach jakies 48 (52 max w stresie)

a vcoolem schlodzi mi go do 39 ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...